Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024

Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, Παρίσι 2024: Η Εθνική μας και οι άλλοι 11 μονομάχοι

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 - 22:30

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Ολυμπιάδα αλλά και το μπασκετικό τουρνουά και το stoixima.gr φιλοξενεί ένα άκρως ζουμερό και εξαιρετικό αφιέρωμα για την Εθνική και τους άλλους 11 μονομάχους!

Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, Παρίσι 2024: Η Εθνική μας και οι άλλοι 11 μονομάχοι

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Ολυμπιάδα αλλά και το μπασκετικό τουρνουά που είναι πάντα πολύ ενδιαφέρον καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα λαμβάνουν μέρος και δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο του ποδοσφαίρου.

Και μάλιστα φέτος στο Παρίσι μετά από 16 χρόνια επιστρέφει και η δική μας ανανεωμένη Εθνική ομάδα με τον Σπανούλη στον πάγκο αλλά και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σημαιοφόρο και της ελληνικής αποστολής! Και η Εθνική μας θα παλέψει για την οκτάδα αν και σε δύσκολο όμιλο. Φαβορί οι ΗΠΑ με τους καλύτερους ΝΒΑερς αλλά πρέπει να προσέξει καθώς οι αποστάσεις έχουν μειωθεί! Και μετά είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία,ο Καναδάς με τους πολλούς ΝΒΑερς,η πάντα δυνατή και οικοδέσποινα Γαλλία και φυσικά η πολυ δυνατή Σερβία που κατεβαίνει πλήρης!

Το τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων έχει ήδη αλλάξιε format. Οι 12 ομάδες που θα βρεθούν στο Παρίσι αρχικά θα χωριστούν σε τρεις ομίλων των τεσσάρων ομάδα και στην προημιτελική φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτες κάθε γκρουπ και οι δύο καλύτερες τρίτες.

Οι οκτώ ομάδες θα χωριστούν σε δύο νέα γκρουπ: οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος μπαίνουν στο ένα γκρουπ, ενώ το δεύτερο θα αποτελείται από τις δύο δεύτερες ομάδες που έμειναν και από τις καλύτερες τρίτες της α' φάσης. Στη συνέχεια θα γίνει κλήρωση μεταξύ των δυο γκρουπ, ώστε να προκύψουν τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Με το νέο σύστημα διεξαγωγής διασφαλίζεται περισσότερο και η διαφάνεια, καθώς σύμφωνα με το παλιό format θα μπορούσαν να υπάρξουν περιπτώσεις, στις οποίες οι ομάδες θα μπορούσαν να σκεφτούν να μπουν στην διαδικασία επιλογής αντιπάλων, κάτι που πλέον, όμως, δεν είναι εφικτό, καθώς θα γίνει κλήρωση για να βγουν τα ζευγάρια των "8".

ΟΜΙΛΟΣ Α

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η Αυστραλία είναι μια ομάδα που κλασικά πρωταγωνιστεί στις διοργανώσεις αυτές στην μάχη για την τετράδα. Και είναι και κάτοχος του χάλκινου στη περασμένη Ολυμπιάδα. Πάντως φέτος ειναι αρκετά γηρασμένη αλλά δεν παύει να είναι μια σκληρή ομάδα με στόχο να πάει στα ημιτελικά.Παίζει δυναμικό μπάσκετ και κοντράρισε και τις ΗΠΑ σε ένα πρόσφατο φιλικό. Ομάδα με 8 ΝΒΑερς αν και όχι ονόματα όλοι και οι παλιές καραβάνες μεγάλωσαν. Δυναμική άμυνα και πολύ τρίποντο στο παιχνίδι της κλασικά. Πάντως έχει ένα θεματάκι στο σέντερ. Είναι σε δύσκολο όμιλο μαζί και με εμάς.

Ντισόν Ντάνιελς 2.03 φόργουοορντ 21 Ν.Ορλεάνη

Τζος Γκίντι 2.01 γκαρντ 21 Οκλαχόμα

Πατ Μιλς 1.83 γκαρντ 35 Ατλάντα

Τζος Γκριν 1.97 γκαρντ 23 Ντάλας

Τζο Ίνγκλις 2.03 φόργουοορντ 26 Ορλάντο

Ματ Ντελαβεντόβα 1.93 γκαρντ 33 Μέλμπουρν

Ντάντε Έξουμ 1.96 γκαρντ 28 Ντάλας

Τζακ Λεντέιλ 2.11 σέντερ 28 Χιούστον

Νικ Κέι 2.06 φόργουοορντ 31 Σιμάνε

Τζακ Μακ Βέι 2.03 φόργουοορντ 28 Τασμανία

Ουίλ Μανγκάι 2.08 φόργουοορντ 26 Τασμανία

Ντούοπ Ριθ 2.11 σέντερ 28 Πόρτλαντ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Μπράιαν Γκούρτζαν

Ενας 70χρονος στον πάγκο των καγκουρό και ήταν στην ομάδα από το 2001. Εφυγε το 2008 αλλά γύρισε πάλι το 2020 και οδήγησε την Αυστραλία στο πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο, με την ομάδα του να παίρνει το χάλκινο το 2021.Οχι όνομα όμως

ΑΣΤΕΡΙ Πάτι Μιλς

Ο Πάτι Μιλς είναι ένας κλασικός γκαρντ από το ΝΒΑ που παίζει χρόνια και είναι πολύ επικίνδυνος και ταυτόχρονα και σκόρερ και δημιουργός στην ομάδα της Αυστραλίας. Αλλά είναι και στα 35 του πια.

ΕΛΛΑΔΑ

Η Εθνική μας ομάδα επιστρέφει μετά από 16 χρόνια σε μια Ολυμπιάδα καθώς πήρε το Προολυμπιακό τουρνουά στο ΣΕΦ απέναντι σε Κροατία και Σλοβενία και μάλιστα εύκολα. Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε πρόσφατα και έχοντας δέιξει ήδη στο Περιστέρι καλά στοιχεία. Η ομάδα έχει έναν άλλον αέρα πια,μια συσπείρωση και ενθουσιασμό και ποντάρει πολλά στην επιστροφή του Γιάννη αλλά και στην άμυνα. Πάντως στο σουτ θα έχει πρόβλημα όπως και στη θέση 2 και ειδικά με τον Γιάννη να έχει θέματα στην Ευρώπη. Εμειναν και εκτός Σλούκας,Παπαπέτρου,Θανάσης και Κώστας. Λίγοι στη ρακέτα πια και δύσκολο γκρουπ. Θα παλέψει

Νικ Καλάθης 1.96 γκαρντ 35 Μονακό

Τόμας Γουόκαπ 1.95 γκαρντ 31 Ολυμπιακός

ΒασίληςΤολιόπουλος 1.88 γκαρντ 28 Άρης

Δημήτρης Μωραίιτης 1.94 γκαρντ 28 ΠΑΟ

Γιαννούλης Λαρεντζάκης 1.97 γκαρντ 28 Ολυμπιακός

Παναγιώτης Καλαιτζάκης 2.00 γκαρντ 25 ΠΑΟ

Κώστας Παπανικολάου 2.04 φόργουοορντ 34 Ολυμπιακός

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 2.03 φόργουοορντ 28 Βόννη

Γιάννης Αντετοκούνμπο 2.11 φόργουοορντ 28 Μιλγουόκι

Ντίνος Μήτογλου 2.10 φόργουοορντ 27 ΠΑΟ

Νίκος Χουγκάζ 2.08 φόργουοορντ 24 Ανδόρα

Γιάννης Παπαγιάννης 2.20 σέντερ 28 Μονακό

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Βασίλης Σπανούλης

Μεγάλο όνομα,θρύλος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Βασίλης Σπανούλης που πάντως κάνει ηδη γοργά βήματα και έχει φέρει άλλο αέρα στην Εθνική που την συσπείρωσε. Εκανε καλή δουλειά και στο Περιστέρι δυο χρόνια.

ΑΣΤΕΡΙ Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι η μεγάλη ατραξιόν και διαφήμιση της χώρας μας. Ενας από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου σαφώς και βαρόμετρο για την ομάδα μας αν και προσέχουμε ότι δυσκολεύεται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

ΚΑΝΑΔΑΣ

Ο Κανάδας είναι στις νέες δυνάμεις και πως αλλιώς έχοντας όλο ΝΒΑερς και μάλιστα πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Παρόλα αυτά θέλει προσοχή ότι θα βρεθούν σε άλλο περιβάλλον και δεν έχουν χημεία. Στον πάγκο ο άπειρος αλλά με θητεία στο ΝΒΑ Ισπανός Τζόρντι Φερνάντεθ και τρομερό δίδυμο με τους σταρς του ΝΒΑ Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ, (Οκλαχόμα) και Μάρεϊ(Ντένβερ). Στόχος το μετάλλιο σαφώς. Και μπορεί να κοντράρει ακόμα και τις ΗΠΑ ως ένα σημείο. Κατά τα άλλα φαβορί και στον δικό μας όμιλο με εμάς και ακόμα Αυστραλία και Ισπανία

Λου Ντορτ 1.94 γκαρντ 25 Οκλαχόμα

Νικέιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ 1.97 φόργουοορντ 25 Μινεσότα

Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ 1.98 γκαρντ 25 Οκλαχόμα

Μέλβιν Έτζιμ 2.01 φόργουοορντ 33 Μάλαγα

Τζαμάλ Μάρει 1.94 γκαρντ 27 Ντένβερ

Ντουάιτ Πάουελ 2.09 σέντερ 32 Ντάλας

Τρέι Λάιλς 2.09 φόργουοορντ 28 Σακραμέντο

Αρ Τζέι Μπάρετ 2.02 φόργουοορντ 24 Τορόντο

Κέλι Ολίνικ 2.13 σέντερ 33 Τορόντο

Άντριου Νέμπχαρντ 1.96 φόργουοορν 24 Ιντιάνα

Κεμ Μπιρτς 2.05 σέντερ 31 Χιρόνα

Ντίλον Μπρουκς 1.96 γκαρντ 28 Χιούστον

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Τζόρντι Φερνάντεθ

Ενας ισπανός αλλά όχι τυχαία στον πάγκο του Καναδά που παραμένει. Καθώς ο νεαρός Τζόρντι Φερνάντεθ,έχει θητεία στο ΝΒΑ σαν βοηθός και τώρα έγινε και χεντ και τη νέα σεζόν θα κοουτσάρει τους Μπρούκλιν Νετς!

ΑΣΤΕΡΙ Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ

Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ, είναι ένα από καλύτερα γκαρντ στο ΝΒΑ και έχει μ.ο 32π . Σκόρερ αλλά και πασέρ και ηγέτης της Οκλαχόμα που ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο,αν και ο Καναδάς έχει πολλούς ΝΒΑερς θα είναι ο ηγέτης της ομάδας

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η Ισπανία δεν έχει ασφαλώς καμία σχέση με την υπερομάδα που παρουσίαζαν οι φούριος ρόχας την δεκαετία του 2010 και που έφτασε σε σημείο να απειλεί και τις ΗΠΑ και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της Ευρώπης. Ο κύκλος εκείνος έκλεισε και φέτος είναι και το κύκνειο άσμα για μερικές ακόμα παλιές καραβάνες. Πάντως ο Ιταλός Σέρχιο Σκαριόλο στο πάγκο κάνει δουλειά και ας μην βρήκε πολύ ταλέντο και πήρε ήδη ένα Ευρωμπάσκετ! Ο Αμερικανός Λορέντζο Μπράουν του ΠΑΟ είναι ο νατουραλιζέ της και ηγέτης της μαζί με τα αδέλφια Ερναγκόμεζ. Είναι σε δύσκολο όμιλο και η πρόκριση δύσκολη!

Λορέντζο Μπράουν 1.98 γκαρντ 33 ΠΑΟ

Χάιμε Πραντίγια 2.05 φόργουοορντ 23 Βαλένθια

Ρούντι Φερνάντεζ 1.96 γκαρντ 39 αποσύρεται

Τσάβι Αροστέγκι 1.98 γκαρντ 27 Βαλένθια

Σάντι Αλντάμα 2.11 σέντερ 23 Μέμφις

Ντάριο Μπριθουέλα 1.88 , γκαρντ 29 Μπαρτσελόνα

Αλμπέρτο Ντίαζ 1.88 γκαρντ 30 Μάλαγα

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ 2.05 , φόργουοορν 28 ΠΑΟ

Μπίλι Ερνανγκόμεθ 2.09 σέντερ 30 Μπαρτσελόνα

Ουσμάν Γκαρούμπα 2.03 σέντερ 22 Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς

Σέρχιο Γιουλ 1.92 γκαρντ 36 , Ρεάλ

Άλεξ Αμπρίνες 1.98 γκαρντ 30 Μπαρτσελόνα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Σέρχιο Σκαριόλο

Ένας Ιταλός στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ισπανίας εδώ και χρόνια και με επιτυχία στην αλλαγή φρουράς των φούριος ρόχας που τους οδήγησε και στην κορυφή της Ευρώπης. Πανέμπειρος και καλός κόουτς μέσα στο ματς

ΑΣΤΕΡΙ Λορέντζο Μπράουν

Ο Λορέντζο Μπράουν είναι νατουραλιζέ στην εθνικής ομάδας της Ισπανίας εδώ και χρόνια και ο κορυφαίος της παίκτης καθώς έχει πλέον πρόβλημα στα γκαρντ.Κορυφαίος δημουργός με την Μακάμπι πέρσι και παίκτης του ΠΑΟ πλέον!

ΟΜΙΛΟΣ Β

ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία είναι πάντα στις μεγάλες δυνάμεις και με στόχο τα μετάλλια σε κάθε διοργάνωση και ειδικά φέτος που ειναι και οικοδέσποινα της Ολυμπιάδας και του μπασκετικού τουρνουά. Από την άλλη όμως πλευρά προσέχουμε την αποτυχία της πέρσι στο Μουντομπάσκετ που έμεινε στην 18η θέση! Πάντως είναι μια ομάδα κλασικά γεμάτη ΝΒΑερς και πολύ αθλητική και δυναμική με καλή άμυνα. Φέτος ξεχωρίζει το παιδί θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά των Σπερς πια με 20π στην πρώτη του χρονιά. Προσέχουμε το πρόβλημα πια στην περιφέρεια. Λογικά στην τετράδα.

Άντριου Αλμπισί 1.78 γκαρντ 34 Γκραν Κανάρια

Μπιλάλ Κουλιμπαλί 1.99 φόργουορντ 19 Ουάσινγκτον

Ματ Στραζέλ 1.82 γκαρντ 21 Μονακό

Νικολά Μπατούμ 2.03 φόργουορντ 35 Φιλαντέλφια

Νάντο Ντε Κολό 1.96 γκαρντ 37 Βιλερμπάν

Φρανκ Ντιλικινά 1.98 γκαρντ 25 Παρτίζαν

Αϊζάια Κορντινιέ 1.96 γκαρντ 27 Βίρτους Μπολόνια

Εβάν Φουρνιέ 1.99 γκαρντ 31 -

Βικτόρ Γουεμπανιαμά 2.21 σέντερ 20 Σαν Αντόνιο

Γκέρσον Γιαμπουσέλε 1.98 φόργουορντ 28 Ρεάλ

Ματίας Λεσόρ 2.06 σέντερ 28 ΠΑΟ

Ρούντι Γκομπέρ 2.15 σέντερ 32 Μινεσότα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Βενσάν Κολέ

Ο Βενσάν Κολέ στον πάγκο της Γαλλίας κλασικά εδώ και πολλά χρόνια. Αν και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο σαν προπονητής,έχει καλή σχέση με τους πολλούς ΝΒΑερς σταρς και έτσι επιβιώνει δίνοντας πολλές ελευθερίες στους παίκτες του.

ΑΣΤΕΡΙ Βίκτορ Γουεμπανιάμα

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα είναι ο νέος σταρ της Γαλλίας και του ΝΒΑ καθώς θεωρείται το παιδί θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ και θυμίζει στις κινήσεις του Σαμπόνις αφού έχει και τεχνική παρά τα 2.21 μ. Πάντως ακόμα είναι άπειρος κάπως

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η Γερμανία μας δικαίωσε με το παραπάνω πέρσι καθώς έκανε την μεγάλη έκπληξη στο Μουντομπάσκετ και κατέκτησε το τίτλο νικώντας και τις ΗΠΑ που δεν είχαν όμως το ρόστερ που κατεβάζουν φέτος αλλά δεν ήταν και κακό! Η Γερμανία είναι στις νέες δυνάμεις έχοντας πολλούς καλούς μάλιστα παίκτες στο ΝΒΑ και με πολύ καλό και επιθετικό μπάσκετ. Ομαδα που σουτάρουν όλοι και έχουν όλοι τρίποντο και σαφώς είναι στα φαβορι για την τετράδα και φέτος και ανάλογα και τις διασταυρώσεις. Πλήρης ουσιαστικά και ομάδα που παίζει σύγχρονο μπάσκετ και με χημεία και ομοιογένεια πια και νεανική μάλιστα!

Άιζακ Μπόνγκα 2.03 φόργουορντ 25 Παρτίζαν

Όσκαρ Ντα Σίλβα 2.06 φόργουορντ 26 Μπάγερν

Νιλς Γκιφάι 2.00 , φόργουορντ 33 Μπάγερν

Μάοντο Λο 1.92 γκαρντ 32 Μιλάνο

Αντρέας Ομπστ 1.91 γκαρντ 28 Μπάγερν

Ντένις Σρούντερ 1.88 γκαρντ 31 Μπρούκλν

Ντάνιελ Τάις 2.04 σέντερ 32 Ν.Ορλεάνη

Γιοχάνες Τίμαν 2.05 φόργουορντ 30 Κράνε Θάντερς

Γιοχάνες Φόγκτμαν 2.11 σέντερ 32 Μιλάνο

Φραντς Βάγκνερ 2.08 φόργουορντ 23 Ορλάντο

Μόριτς Βάγκνερ 2.11 σέντερ 27 Ορλάντο

Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ 1.96 γκαρντ 29 Μπάγερν

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Γκόρντον Χέρμπερτ

Ο Καναδός-Φινλανδός Γκόρντον Χέρμπερτ είναι πολλα χρόνια στην χώρα αλλά και στον πάγκο της Εθνικής από το 2021 και έχει πολύ πετυχημένη πορεία. Μάλιστα από την νέα περίοδο θα είναι και στον πάγκο της Εθνικής του ομάδας!

ΑΣΤΕΡΙ Ντένις Σρέντερ

Ο Ντένις Σρέντερ είναι ο σταρ της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας αν και δεν είναι μόνος καθώς έχει πολλούς καλούς ΝΒΑερς δίπλα του.Αλλά σαν πιο κοντός είναι ο ηγέτης καθώς είναι και σκόρερ και βάζει εύκολα 25π το παιχνίδι.

ΙΑΠΩΝΙΑ

Η Ιαπωνία είναι η καλύτερη ομάδα της Ανατολής και τα τελευταία χρόνια η νέα μπασκετική δύναμη και πήρε τα ηνία από την παλιά Κίνα στις εποχές του Μινγκ που είχε κάνει καλές πορείες.Και αυτό καθώς έχει πλέον παίκτες που πάνε ΝΒΑ και για πρώτη φορά δείχνει στο μπάσκετ να έχει κάνει σοβαρά βήματα. Ειδικά ο Ρούι Χατσιμούρα που έχει πολύ καλή πορεία στο ΝΒΑ και πέρσι δεν ήταν στο Μουντομπάσκετ με την ομάδα παρόλα αυτά να τερματίζει στην 19η θέση με όχι τόσο κακή εικόνα. Και φυσικά θα στηρίξουν τα πάντα φέτος στον Χατσιμούρα αλλά και στον σουτέρ Γουατανάμπε που παίζει στο ΝΒΑ επίσης.

Γιούκι Τογκάσι 1.67 γκαρντ 30 Τσίμπα

Ακίρα Τζέικομπς 2.00 φόργουορντ 20 Χαβάη

Γιούκι Καβαμούρα 1.78 γκαρντ 23 Γιοκοχάμα

Μακότο Χιετζίμα 1.91 γκαρντ 33 Μπρεξ

Κάι Τόους 1.88 γκαρντ 25 Τόκιο

Ρούι Χατσιμούρα 2.03 φόργουορντ 26 Λέικερς

Γιούτα Γουατανάμπε 2.06 φόργουορντ 29 Μέμφις

Γιουντάι Μπάμπα 1.96 φόργουορντ 28 Ναγκασάκι

Τζος Χόκινσκον 2.08 σέντερ 29 Σιμπούγια

Κιεσέι Τομινάγκα 1.88 γκαρντ 23 Νεμπράσκα

Χιου Γουατανάμπε 2.07 σέντερ 25 Σίνσου

Χιροτάκα Γιόσι 1.96 φόργουορντ 26 Σαν Εν

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Τόμας Χαβάς

Ο Τόμας Χαβάς είναι ο προπονητής της ομάδας. Ο Αμερικανός προπονητής έχει περάσει τη μισή ζωή του στην Ιαπωνία και έτσι είναι δεμένος και με τη κουλτούρα της χώρας. Αμερικάνικο μπάσκετη ομάδα αλλά άπειρος σε τέτοιο επίπεδο

ΑΣΤΕΡΙ Ρούι Χατσιμούρα

Ο Ρούι Χατσιμούρα είναι ο σταρ της ομάδας. Από τα καλά τριάρια στο ΝΒΑ είναι η διαφήμιση της Ιαπωνίας στο ΝΒΑ και το αστέρι της. Παίζει στους Λέικερς και λογικά εδώ θα έχει 25-30π το παιχνίδι

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Τέλος εποχής για την Βραζιλία που ξέραμε και που δεν έχει καμία σχέση πλέον με την πάντα επικίνδυνη και φιλόδοξη ομάδα ! Μην ξεχνάμε ότι οι καριόκας πρωταγωνιστούσαν σχεδον πάντα αλλά πλέον δεν έχει νέα ταλέντα. Η Βραζιλία πλέον δεν περιμένει κάτι και παλεύει να πάει σε ανανέωση αν και δεν έχει πετύχει κάτι και γι αυτό έφυγε από τον πάγκο και ο Άτσα Πέτροβιτς αλλά ξαναγύρισε! Κανένα αστέρι πλέον αλλά έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την οικοδέσποινα Λετονία στο Προολυμπιακό. Πάντως είναι σε καλό γκρουπ,θα μπορεί να περάσει. Στο περσινό Μουντονπάσκετ ήταν στην 13η θέση!

Μαρσελίνιο Χουέρτας 1.91 γκαρντ 41 Τενερίφη

Γιάγκο ντος Σάντος 1.78 γκαρντ 25 Ερ Αστέρας

Ραούλ Νέτο 1.85 γκαρντ 32 -

Τζεορτζίνο ντε Πάουλα 1.97 γκαρντ 28 Φράνκα

Βίτορ Μπενίτε 1.94 γκαρντ 34 Παλένθια

Λέο Μεϊντλ 2.01 φόργουορντ 31 Αλβάρ

Γκάι Σάντος 1.97 φόργουορντ 22 Γκόλντεν Στέιτ

Ντίντι Λουζάντα 1.96 , φόργουορντ 25 Φλαμένγκο

Μπρούνο Καμπόκλο 2.06 σέντερ 29 Παρτίζαν

Ζοάο Μαοζίνια 1.98 φόργουορντ 24 Μέμφις

Λούκας Ντίας 2.07 φόργουορντ 29 Φράνκα

Κριστιάν Φελίτσιο 2.06 σέντερ 32 Γρανάδα

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Αλεξάντερ Πέτροβιτς

Ο Αλεξάντερ Πέτροβιτς είναι εδώ και χρόνια ο προπονητής της Βραζιλίας. Και έχει καλή πορεία σχετικά και γι αυτό μένει. Ο φωνακλάς Κροάτης τεχνικός ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία της χώρας και είναι καλός κόουτς

ΑΣΤΕΡΙ Μαρσελίνιο Χουέρτας

Ο 41χρονος Μαρσελίνιο Χουέρτας είναι ο γερόλυκος ηγέτης της ομάδας πια που έφυγαν παλιές άλλες καραβάνες με θητεία στο ΝΒΑ. Ο Χουέρτας είναι ο αρχηγός της ομάδας αλλά και σκόρερ της ομάδας αυτής

ΟΜΙΛΟΣ C

ΣΕΡΒΙΑ

Η Σερβία είναι και πάλι δυνατή και ισχυρή καθώς πέρασε και μια εποχή που δεν είχε βγάλει πολλά ταλέντα ή δεν κατέβαιναν οι ΝΒΑερς της. Πάντως φέτος είναι παρόντας ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ Νίκολα Τζόκιτς και φυσικά και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Και άλλοι καλοί παίκτες και οι δύο ψηλοί του Ολυμπιακού οι Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ. Ομάδα πολύ δυνατή που την είδαμε και στο φιλικό με την Εθνική μας που την κέρδισε με 94-72. Θα παίζει και δυνατή άμυνα και όπως λένε στις δηλώσεις τους είναι η πληρέστερη Σερβία σαν ρόστερ και θέλουν να γράψουν ιστορία νικώντας τις ΗΠΑ. Δύσκολο όμως. Στο περσινό Μουντομπάσκετ ήταν 2η αλλά με απουσίες!

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς 31 γκαρντ 1.96 Ατλάντα

Νίκολα Τζόκιτς 29 σέντερ 2.11 Ντένβερ

Νίκολα Μιλουτίνοφ 29 σέντερ 2.13 Ολυμπιακός

Βασίλιε Μίτσιτς 30 γκαρντ 1.91 Σάρλοτ

Νίκολα Γιόβιτς 21 φόργουορντ 2.08 Μαιάμι

Όγκνιεν Ντόμπριτς 29 φόργουορντ 2.00 Ερ Αστέρας

Βάνια Μαρίνκοβιτς 27 γκαρντ 1.99 Παρτίζαν

Μάρκο Γκούντουριτς 29 φόργουορντ 1.98 Φενέρ

Φιλίπ Πετρούσεβ 24 φόργουορντ 2.11 Ολυμπιακός

Αλέκσα Αβράμοβιτς 29 γκαρντ 1.92 Παρτίζαν

Ντέγιαν Νταβιντόβατς 29 φόργουορντ 2.03 Ερ Αστέρας

Ούρος Πλάβσιτς 25 σέντερ 2.16 Ερ Αστέρας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Σβέτισλαβ Πέσιτς

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι παλιά καραβάνα και γερόλυκος αλλά και αλεπού των πάγκων. Προπονητικά ξεπερασμένος αλλά από την άλλη οι εθνικές ομάδες θέλουν καλό διαχειριστή και στον τομέα αυτό είναι ιδανικός για την ομάδα

ΑΣΤΕΡΙ Νίκολα Τζόκιτς

Ο Νίκολα Τζόκιτς είναι ίσως ο κορυφαίος σήμερα Ευρωπαίος παίκτης του ΝΒΑ. Και ο καλύτερος σέντερ με ...ψωμοτύρι τα τριπλ νταμπλ καθώς έχει και τρίποντο στο ρεπρτοριό του αλλά είναι και εξαιρετικός πασέρ!

ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

Το Νότιο Σουδάν εμφανίζεται ξαφνικά αλλά κάνει αίσθηση και το μάθαμε πέρσι ασφαλώς για πρώτη φορά σε Μουντομπάσκετ και λογικά καθώς είναι μια νέα ανεξάρτητη χώρα. Αφού έγινε ανεξάρτητο το 2011 μετά από μακροχρόνιους εμφύλιους πολέμους και τον λιμό. Πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι ο παλιός ΝΒΑερ Λουόλ Ντενγκ και βάζει χρήματα από την τσέπη του! Και είναι μια ομάδα που έχει πολύ υψηλό μ.ο ύψους καθώς έχει πολλά ψηλά κορμιά και έχει αμερικάνικη φιλοσοφία και λόγω προπονητή. Πάλεψε με τις ΗΠΑ σε πρόσφατο φιλικό και ήταν και στο +12 και θα παλέψει! Στο Μουντομπάσκετ ήταν 17ο. Πάντως δεν έχει γνωστούς ΝΒΑερς!.

Τζάκσον Μακό 24 γκαρντ 1.96 Σίτνει Κινγκς

Πίτερ Τζοκ 30 φόργουορντ 1.98 Οτάβα

Μάτζοκ Ντενγκ 31 φόργουορντ 2.05 Ταμάνια

Νούνι Όμοτ 29 σέντερ 2.06 Ροάν

Μπουλ Κούολ 27 φόργουορντ 2.01 Λε Μαν

Κάρλικ Τζόουνς 26 γκαρντ 1.85 Παρτίζαν

Χάμαν Μαλούαχ 26 γκαρντ 1.96 Σίτι

Κουάνι Κουάνι 30 φόργουορντ 2.01 Καρχού

Γουένιεν Γκάμπριελ 27 σέντερ 2.06 Βανγκέρος

Σάντεϊ Ντεχ 30 γκαρντ 1.95 Ιστ

Μάριαλ Σέιγιοκ 28 γκαρντ 1.98 Σαντογκ

Τζέι Τι Θορ 21 σέντερ 2.06 Σαρλοτ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ρόγιαλ Άιβι

Ο Ρόγιαλ Άιβι είναι ο άνθρωπος που έβγαλε στον αφρο την ομάδα του Νότιου Σουδάν. Δεν είνια τυχαίος βεβαίως καθώς είναι μέλος στο τιμ των Χιούστον Ρόκερς.Παλιός παίκτης (γκαρντ) και λάτρης της άμυνας και της αθλητικότητας και του φίσικαλ γκέιμ!

ΑΣΤΕΡΙ Κάρλικ Τζόουνς

Ο Κάρλικ Τζόουνς είναι ο ηγέτης και σκόρερ της ομάδας αυτής που έχει ήδη κλέισει για την νέα περίοδο στην Παρτίζαν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς! Ο Κάρλικ Τζόουνς είναι χαρισματικός επιθετικά αλλά δεν έκανε καριέρα στο ΝΒΑ

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

Νέα εποχή εδώ και μερικά χρόνια πια στο Π.Ρίκο που δεν έχει σχέση με άλλες εποχές που διεκδικούσε μεγάλες επιτυχίες. Και αυτό καθώς δεν πέρασε η εποχή του ΝΒΑερ Μπαρέα που ήταν ο ηγέτης και βαρόμετρο της ομάδας και πρώτος σκόρερ στο Μουντομπάσκετ του 2014! Ετσι και η φετινή ομάδα δεν περιμένει και πολλά και θα παίξει το κλασικό λατίνικο ουσιαστικά μπάσκετ με πολύ σουτ και επίθεση αλλά δεν είναι για πολλά πολλά. Θα έχει πρόβλημα στην άμυνα και στην φροντ λάιν. Πάντως έχει σε στιλ Μπαρέα τον ΝΒΑερ Αλβαράδο και έτσι απέκλεισε στην χώρα της στο Προολυμπιακό την Λιθουανία! Στόχος να περάσει στην επόμενη φάση και μπορεί με εύκολο γκρουπ.

Αϊζάια Πινέιρο 2.01 φόργουορντ 29 Πιράτας

Τζορτζ Κόντιτ 2.12 σέντερ 24 Χιχάντες

Τζόρνταν Χάουαρντ 1.80 γκαρντ 28 Ομπραντόιρο

Νταβόν Ριντ 1.96 γκαρντ 29 Μέμφις Χασλ

Χοσέ Αλβαράντο 1.83 γκαρντ 26 Ν.Ορλεάνη

Στίβεν Τόμπσον 1.94 γκαρντ 27 Βανγκέρος

Αλίμ Φορντ 2.03 φόργουορντ 27 Λέικλαντ

Τζιάν Κλαβέλ 1.93 γκαρντ 31 Προμετέι

Ίζμαελ Ρομέρο 2.03 φόργουορντ 33 Μετς

Κρίστοφερ Ορτίζ 2.02 φόργουορντ 31 Οσος

Αρνάλντο Τόρο 2.02 φόργουορντ 27 Ρίγα

Τρεμόντ Γουότερς 1.80 γκαρντ 26 Χιχάντες

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Νέλσον Κολόν

Ο Νέλσον Κολόν είναι στον πάγκο της ομαδας και δεν είναι κάποιο όνομα βέβαια. Ο 42χρονος τεχνικός είναι φυσικά λάτρης του χαρούμενου και επιθετικού μπάσκετ και γι αυτό ταιριάζει στο πάγκο αυτό. Αλλά είναι άπειρος σε τέτοιο επίπεδο

ΑΣΤΕΡΙ Χοσέ Αλβαράδο

Ο Χοσέ Αλβαράδο είναι ο σταρ της ομάδας αυτής του Π.Ρικο και στο Προολυμπιακό τουρνουά ήταν αυτός που την οδήγησε στην κατακτησή του και στην είσοδο της ομάδας στην Ολυμπιάδα. Περιφερειακός,δημιουργός και σκόρερ ασφαλώς ο παίκτης του ΝΒΑ και της Ν.Ορλεάνης

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ προσγειώθηκαν πέρσι ανώμαλα στο Μουντομπάσκετ της Ανατολής αλλά λογικά ίσως καθώς δεν είχαν κατεβάσει όλους τους σούπερ σταρ τους. Φέτος είναι σχεδόν όλοι εδώ μιας και μιλάμε για Ολυμπιάδα και με αρχηγό και σημαιοφόρο τον μεγάλο Λεμπρόν Τζέιμς!Οι ΗΠΑ είναι σαφώς το μεγάλο φαβορί,αλλά αν και με υπερπαίκτες δεν θυμίζουν την Dream Team άλλων εποχών και πρέπει να προσέξουν. Δύσκολα να χάσουν το χρυσό αλλά δεν θα κάνουν και περίπατο με τις καλές ομάδες μιας και είναι ομάδα ασύνδτη και σε διαφορετικούς κανόνες και στιλ από το ΝΒΑ και την εικόνα τους.

ΛεΜπρόν Τζέιμς 2.03 φόργουορντ 39 Λος Άντζελες Λέικερς

Στεφ Κάρι 1.90 γκαρντ 36 Γκόλντεν Στέιτ

Κέβιν Ντουράντ 2.08 φόργουορντ 35 Φοίνιξ Σανς

Τζοέλ Εμπίντ 2.13 σέντερ 30 Φιλαντέλφια

Καουάι Λέοναρντ 2.03 , φόργουορντ 33 Λος Άντζελες Κλίπερς

Τζέισον Τέιτουμ 2.05 φόργουορντ 26 Μπόστον Σέλτικς

Ντέβιν Μπούκερ 1.98 γκαρντ 27 Φοίνιξ Σανς

Άντονι Έντουαρντς 1.95 γκαρντ 22 Μινεσότα

Ταϊρίς Χαλιμπάρτον 1.97 γκαρντ 24 Ιντιάνα

Άντονι Ντέιβις 2.09 φόργουορντ 31 Λος Άντζελες Λέικερς

Μπαμ Αντεμπάγιο 2.09 σέντερ 26 Μαϊάμι

Τζρου Χόλιντεί 1.90 γκαρντ 34 Μπόστον Σέλτικς

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Στιβ Κερ

Ο Στιβ Κερ είναι για χρόνια στον πάγκο των ΗΠΑ και έχει άριστες σχέσεις με τους σταρ. Προπονητής χρόνια των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και πρωταθλητής του ΝΒΑ και σαν παίκτης και σαν τεχνικός,είναι ο ιδανικός στην θέση και σαν λάτρης του ελεύθερου μπάσκετ

ΑΣΤΕΡΙ Λεμπρόν Τζέιμς

Ο Λεμπρόν Τζέιμς για πολλούς είναι εφάμμιλος του μεγάλου Μάικλ Τζόρνταν. Θεωρίται βιονικός και λογικά καθώς στα 39 του(!) πια ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Λέικερς συνεχίζει να βάζει 25π και να αγγίζει τα τριπλ νταμπλ και είναι και ο σημαιοφόρος των ΗΠΑ στο Παρίσι!