Σωτήρης Γεωργίου

Πως έκανε το 2-2 και όλα ανοιχτά πάλι!

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 23:11

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τους τελικούς

Πως έκανε το 2-2 και όλα ανοιχτά πάλι!


Και 2-2 και ξαφνικά πολλοί απόρησαν. Σας έχω πει ότι οι έδρες πια σπάνε αρκετά εύκολα για πολλούς λόγους. Πάνε οι παλιές εποχές της ..ζούγκλας αν και η τοξικότητα δεν έχει φύγει και μου προκαλεί αηδία εμένα προσωπικα. Και αν και γίνονται παιχνιδάρες και έχουμε μπασκετάρα. Ο Ολυμπιακός έκανε δίκαια το 2-0 καθώς ήταν καλύτερος και ο ΠΑΟ αντίστοιχα ΄ήταν καλύτερος στα επόμενα δύο και ισοφάρισε. Μου κάνει εντύπωση τα υψηλά σκορ που κανονικά συμφέρουν τον ΠΑΟ. Πως έγινε το 2-2 στο ΣΕΦ; Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στην άμυνα και όταν τρως 88π στην έδρα σου και χάνεις και 13 βολές (22/35!)τι περιμένεις; Και έχεις και μόλις 3 κλ; Άρα δεν ήσουν καλός. Καθώς ο Ολυμπιακός από την άμυνα έχει μάθει να κερδίζει. Και όχι μόνο αυτό. Κάνει ένα τρομερό πρώτο μέρος με τον ΠΑΟ κακό αμυντικα και αντί να είναι στους 15π είναι στους 7 αν και άρχισε με 5/6τρ. Μετά όμως είχε 6/23 αλλά έχασε με 11/29τρ,με 14 επιθετικά ριμπ και μόλις 6 λάθη! Αλλά έχασε γιατί στην 3η περίοδο ο ΠΑΟ έπαιξε εξαιρετική άμυνα (5 λεπτά στην αρχή με ένα καλάθι ο Ολυμπιακός και μετά 13π σε 10΄' σε όλη την 3η και το +11 έγινε -8) και γύρισε το ματς και γιατί ο Ναν έκανε πάρτι χωρίς αντίπαλο και προσαρμοσμένη άμυνα και πήγε σε ατομικές φάσεις. Ο Λεσόρτ ταυτόχρονα κυριάρχησε πλήρως αυτή την φορά του κουρασμένου Μιλουτίνοφ (άποντος στο β΄) και τέλος.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Μπαρτζώκας έχασε την μάχη των πάγκων από τον Αταμάν καθώς πήγε να κερδίσει από την επίθεση και είχε τον Κάνααν μέσα στην 4η και έξω και τον Γουόκαπ αντί να είναι πάνω στον Ναν. Στο -8 πάντως με σχήμα πολύ χαμηλό με Πίτερς-Πάπ στην φροντ λάιν παραλίγο να το γυρίσει για τα καλά αλλά ο Κάνααν έχασε ελεύθερα σουτ και στην ουσία ο ΠΑΟ πήγε να αυτοκτονήσει εκεί. Ολα αυτά με άκαπνο Σλούκα στο β΄μέρος. Τρομερή δουλειά στην άμυνα Γκραντ (και στην επίθεση αυτός) -Χουάντσο. Ο Ολυμπιακος δεν ειχε διακριθέντα πλην του Λαρεντζάκη (3τρ σε 14') που έπρεπε να πάιξει παραπάνω. Οι άλλοι με εξάρσεις,ο Γουόκαπ άρχισε με 2τρ και τίποτα μετά. Ο ΠΑΟ στο β΄μέρος πήγε στην ρακέτα και στις απομονώσεις και έτσι είχε μόλις 1/4τρ(!) από 8/13 στο α ΄μέρος!

Πάμε στο σήμερα.Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο ΠΑΟ θα πάει πάλι λογικά με την έδρα σε ατομικές φάσεις και μέσα στην ρακέτα. Κλειδί αν ο Ολυμπιακός είναι σκληρός και κατεβάσει το ματς στους 65-70π.Πάει με οδηγό την ανάλογη σειρά με τη Μπαρτσελόνα στην Ευρωλίγκα που πήρε την έδρα,την έχασε και έγραψε ιστορία με το 2-3 στο 5ο ματς. Αλλά πρέπει να παίξει σκληρή άμυνα για να μην μιλήσει η προσωπικότητα της πιο κλασάτης πενταδας του ΠΑΟ. Κλειδί το άγχος που μπορεί να έχει από το πρέπει και ο Παναθηναϊκός. Καλή απόλαυση και επιτέλους να έχουμε πολιτισμό!

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.