Σωτήρης Γεωργίου

Τα κλειδιά για το 2-0,αλλά τίποτα δεν τελείωσε!

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024 - 21:48

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τους τελικούς

Τα κλειδιά για το 2-0,αλλά τίποτα δεν τελείωσε!

2-0 ο Ολυμπιακός λοιπόν, δίκαια. Αλλά και απρόσμενα καθώς είχαμε ψηλό σκορ και στα δύο ματς που θεωρητικά βολεύουν τον ΠΑΟ.Αλλά όλα είναι σχετικά. Άλλωστε άμυνα έπαιξε ο Ολυμπιακός και ήταν πάλι το Α και το Ω. Καθώς στο ΟΑΚΑ είχε δεχθεί 60π σε 34' και στο ΣΕΦ 70 σε 36'. Απλά στο τέλος μπήκαν πόντοι όταν όλα είχαν κριθεί. Αυτός που δεν έχει παίξει άμυνα είναι ο ΠΑΟ. Αρχικά ο ΠΑΟ είχε το μυαλό στην Ευρωλίγκα και άδειασε πνευματικά αλλά και σωματικά με αποτέλεσμα να είναι κακός στην άμυνα που μην ξεχνάμε έχει την 2η καλύτερη στην Ευρωλίγκα, μετά από αυτήν του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι τα ματς πήγαν σε ψηλό σκορ
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το 2-0 παρά το θέμα στους ψηλούς που έχασε την υπεροπλία του για κάποιους λόγους συγκεκριμένους ενώ ο Ολυμπιακός έχει πιο πολύ ενέργεια και ο ΠΑΟ δείχνει πιο λίγος σε βάθος αν και ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα έχει 4 ξένους εκτός!

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Μπαρτζώκας είχε πιο έτοιμη την ομάδα του και κέρδισε και σε όλα τα επίπεδα την μάχη των πάγκων με τον Αταμάν και στα δύο ματς. Λάθος προσέγγιση από τον Τούρκο γενικά στην σειρά. Τρομερό διάβασμα και ηρεμία από Μπαρτζώκα(!) και όπως είχαμε πει και στα Podcast μου κλειδί θα ήταν για τον Ολυμπιακό η περιφέρεια και ο Γουόκαπ και έτσι είδαμε τον Ολυμπιακό να σκοράρει 90π και στα δύο!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 με μια τρομερή εμφάνιση στην περιφέρεια δείχνοντας ότι μπορεί και να κερδίζει και από την επίθεση. Το κλειδί ήταν ασφαλώς η άμυνα Γουόκαπ στον Ναν (1/9τρ),το τρομερό 32-10 στο 16'-26' με την άμυνα (3κλ,5επιθ ριμπ και 4/6τρ) και την έκρηξη Κάνααν μετά από καιρό που έκανε το -8 σε +14 (11π σε 4' στην 3η περ). Και τα τρίποντα Κάνααν-Γκος στο τέλος για το 85-76. Ο Μιλουτίνοφ κυριαρχεί στην ρακέτα, ενώ τρομερή δουλειά έκανε πάλι ο Γκος που με τον Μακίσικ έχουν φτιάξει εδώ και ένα δίμηνο ένα σούπερ δίδυμο στην περιφέρεια που τα κάνει όλα στα χαμηλά σχήματα. Ο Μπαρτζώκας χθες στο φινάλε έβαλε Κάνααν αντί Μακίσικ και δικαιώθηκε αν και δεν συνηθίζει να τελειώνει τα μας με τον πρώτο. Πίετρς και Κάνααν θα ήταν κλειδιά στο ΣΕΦ λέγαμε και έτσι έγινε και δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στο 4 τον Παπανικολάου. Λίγο έπαιξε περιέργως ο Μήτογλου που πήγε και στο 5. Ναι δεν ήταν καλός, αλλά είναι κομβικός. Κακή διαχείριση Αταμάν. Λέγαμε και στα Πόντκαστ μου για το κλειδί για το Ολυμπιακό στο τρίποντο αν σουτάρει 8-10τρ εύστοχα με 35-40% και είχε 10/26 πάλι και 8/21 στο ΟΑΚΑ.Και είχα πει κλειδί αν συνέλθει ο Γουόκαπ και έχει συνέλθει στους τελικούς. Σημαντικά τα 11 επ ριμπ Ολυμπιακού.

Πάντως βλέπουμε μεγάλα ματς και ωραίο θέαμα. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα αν και ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα να χάνει τρία ματς συνεχόμενα από κανένα σε 5 μέρες.. Αλλά και ο ΠΑΟ είναι πρωταθλητής Ευρώπης μην ξεχνάμε. Και άλλο τόσο εύκολα μπορεί να κάνει το διπλό στο ΣΕΦ ο ΠΑΟ. Έχουμε δρόμο και απλά ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα και ήταν καλύτερος. Αλλά κάθε τέτοιο ντέρμπι είναι άλλο ντέρμπι! Και άλλωστε κάθε ματς είναι διαφορετικό. Κακό πάντως η τοξικότητα από πολλούς και η ένταση. Κρίμα.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.