Σωτήρης Γεωργίου

Πως πήρε την έδρα ο Ολυμπιακός!

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024 - 12:48

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τον πρώτο τελικό

Πως πήρε την έδρα ο Ολυμπιακός!
* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Ολυμπιακός δίκαια πήρε ένα μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ. Και μαζί και το πλεοέκτημα της έδρας με το καλημέρα. Καμία έκπληξη. Καθώς έχουμε πει ότι πλέον οι έδρες δεν παίζουν τόσο ρόλο και δεν΄έχει καμία σχέση με το παρελθόν.Ακριβώς ότι είχαμε πει σε Τικ Τοκ και Podcast έγινε. Λέγαμε ότι κλειδί θα είναι η διαχείριση της κατάκτησης της Ευρωλίγκα από τον ΠΑΟ και αν έχει έπαρση ή το μυαλό του ακόμα στο Βερολίνο. Και αυτό έγινε. Ειδικά Ναν-Λεσόρτ ήταν κακοί και απλά στο τέλος σκοράρισαν. Ο Ναν άρχισε με 1/9σ στο ημ και ο Λεσόρτ έχασε όλες τις μάχες με τον Μιλουτίνοφ! Μην σας παραπλανεί ότι είχαν στο τέλος 21 και 14π αντίστοιχα ή τα 16/36τρ (τρομερός αριθμός) του ΠΑΟ. Και όμως έχασε και εύκολα. Είχε μείνει στο Βερολίνο και νόμιζε ότι θα κερδίσει με την αύρα.Ο Ολυμπιακός με τρομερό κοουτσάρισμα Μπαρτζώκα,ήταν πανέτοιμος πνευματικά,έπαιξε επιθετική άμυνα(5-0 υπέρ του τα κλεψίματα στο ημίχρονο),προστάτεψε την μπάλα (μόλις 7 λάθη εκτός σε τελικό!) και διαχειρίστηκε άψογα την ελλιπή φροντ λάιν του (εκτός Φαλ-Ράιτ). Καθώς στην Ελλάδα πάιζει με μισό ρόστερ(κόβει 4 ξένους)! Ο Μπαρτζώκας άρχισε και τελείωσε με τον Μιλουτίνοφ στο 5. Κλειδί όταν ο Σλούκας με 3τρ έκανε από -9 το 31-29,το δίδυμο μαζί Πετρούσεφ-Μιλουτίνοφ που έφερε ένα 11-0 καθώς ο δεύτερος κυριάρχησε απόλυτα του Λεσόρτ. Και ο πρώτος έκανε τρομερή δουλεια.

Κλειδί ο Γουόκαπ που ήταν άποντος στο α΄μέρος και τιμώρησε το άντερ και τον χώρο που του έδινε ο ΠΑΟ και πέτυχε όλους και μάλιστα 17π στο β΄μέρος! Βέβαια ο ΠΑΟ είχε πρόβλημα από νωρίς δεχόμενος εντός 46π ημίχρονο με 1π από Γουοκαπ-Κάνααν,αλλά 19 από Πετρούσεφ-Μιλουτίνοφ . Ο ΠΑΟ έκανε ένα 12-1 στο μόνο σημείο που έπαιξε άμυνα στο 44-58 και μείωσε 56-59 στο 28' και εκεί με 2τρ ο Γουόκαπ και ένα 10-0 ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς (57-72)με ένα 1-13 με τον Παπανικολάου στην 4η περίοδο στο 4. Φυσικά ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε και στην άμυνα (58π ο ΠΑΟ σε 34') αλλά και στην επίθεση αφού σκοράρισε 89π και είχε 70+ από το 32'. Και ας αγχώθηκε λίγο μόνος του στο τέλος.


Όπως είχαμε πει κλειδί και τα τρίποντα του Ολυμπιακού και το ποσοστό (λέγαμε πρέπει να έχει 8-10 με 35-40%) και είχε 8/21. Μεγάλη δουλειά για τον Ολυμπιακό ότι άντεξε με τρεις ψηλούς και το μισό του ρόστερ ουσιαστικά και είχε μόλις 7 λάθη σε τέτοιο ματς. Πάλι τρομερό το δίδυμο Γκος-Μακίσικ και πάλι στην περιφέρεια σε άμυνα και επίθεση με τον πρώτο ουσιαστικά πρώτο σκόρερ και τον δεύτερο να έχει 3/3 ντράιβ. Και όλα αυτά με κακόυς Κάνααν-Πίτερς (με εξαίρεση τα 2τρ στην αρχή). Σαφώς όλα είναι ανοιχτά και δεν έχει κριθεί τίποτα. Αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί και το πιστεύει πια και ο ΠΑΟ δεν ήταν καλός και δεν είχε ένταση και άμυνα . Πολύ δρομο έχουμε ακόμα...

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.