Σωτήρης Γεωργίου

Πως επέστρεψε στον θρόνο ο ΠΑΟ!

Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 - 18:56

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τον τελικό της Ευρωλίγκα και όλη την πορεία φέτος

Πως επέστρεψε στον θρόνο ο ΠΑΟ!

Απίστευτο. Απίστευτος ο τρόπος που ο ΠΑΟ ανέβηκε στον θρόνο του και ο βασιλιάς πήρε την θέση της βασίλισσας Ρεάλ. Σε μια ονειρική χρονιά που είχαμε πει ότι έχει αύρα αλλά όχι τυχαία. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε και το μπάτζετ εκτοξεύθηκε. Ο προπονητής είναι το Α και το Ω και μετά από σχεδόν 10 χρόνια ο ΠΑΟ έφερε ένα μεγάλο όνομα, Αταμάν. Έναν πρωταθλητή. Η διαφορά ήταν από την κίνηση ματ με την απόκτηση του Κέντρικ Ναν μετά την αρχή της σεζόν Που ξεμπλοκάρισε τον Σλούκα που δεν είχε την πίεση του ηγέτη και σαν δημιουργία και σαν σκορ. Όλα αυτά μαζί σε κάνουν πρωταθλητή καθώς τα χρήματα δεν αρκούν από μόνα τους. Θέλουν και σωστή διαχείριση. Και όσο και αν λέμε ότι το μπάτζετ δεν παίζει μπάσκετ, στα χέρια του ικανού σαφώς και παίζει.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Ρεάλ ήταν το απόλυτο φαβορί σαφώς. Μιλάμε για υπερομάδα σαν ρόστερ. Αλλά στον αθλητισμό πρέπει να παίξεις και καλά για να κερδίσεις γιατί είναι ομαδικό άθλημα. Ο ΠΑΟ για να είχε τύχη έπρεπε να τραμπουκίσει την Ρεάλ, να περιορίσει τον Ταβάρες και να αντέξει ο μόνος Λεσόρτ (τυχερός ο ΠΑΟ που δεν είχε τραυματισμό ο Γάλλος φέτος, αυτό που λέμε αύρα) και να την στείλει να σουτάρει αγχωμένη στο τρίποντο. Τα έκανε όλα τέλεια μετά το 10' που είχε φάει 36π και λες καληνύχτα με -14.Ομως ο ΠΑΟ στο διάστημα αυτό έμεινε ζωντανός με τα 4/8τρ. Και σχετικά κοντά και όχι στο -25 όπως έγινε στο Ρεάλ-Ολυμπιακός. Το κλειδί ήταν ότι ο ΠΑΟ γύρισε γρήγορα με ένα 2-12 όταν ο Ματέο έβαλε τους τρεις 38άρηδες μαζί(!) στην περιφέρεια και ο Αταμάν έριξε αμυντικά πεντάδα με Βιλντόζα (εξαιρετικός στην άμυνα!), Γκραντ, Παπαπέτρου, Χουάντσο. Και έτσι ροκάνισε γρήγορα και μόλις προσπέρασε στο β΄ μέρος τρικυμία η βασίλισσα!

Ο ΠΑΟ και ο Αταμάν πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Είχαν βγάλει νωρίς εκτός κλίματος τον Ταβάρες και ο κορυφαίος σέντερ της Ευρώπης δεν ακούμπησε. οι Μούσα-Χεζόνια που κάνουν τη διαφορά στο 2-3 με τα ύψη τους και το σουτ είχαν 2/13(!) όταν με τον Ολυμπιακό τα έβαζαν όλα και κάπως έτσι η Ρεάλ αγχώθηκε και έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Τραγική διαχείριση από τον Ματέο και μια αγχωμένη βασίλισσα με όλο τρίποντα (11/36) και άστοχα. Αρχισε με 8/16και είχε μετά 3/20! Λέγαμε ότι ο ΠΑΟ για να έχει τύχη πρέπει να παίξει και αμυνάρα και να κάνει μεγάλο ματς. Αμυνάρα για 30' (δέχθηκε 44π σε 3 περιόδους μετά την 1η!), μπασκετάρα στην επίθεση με ηγετικό Σλούκα με 24π και όλα μέσα(!) και κλασικό Ναν με 21π αθόρυβα. Και λέγαμε να μπουν τα σουτ και είχε 12/22τρ! Ε,πως να μην κάνει την έκπληξη μετά και εύκολα μάλιστα; Τρομερή δουλειά ο Γκραντ σε άμυνα αλλά και επίθεση αλλά και ο Χουάντσο στην άμυνα και ο Μήτογλου στο τέλος παίζοντας και στο 5 (όταν φορτώθηκε φάουλ ο Λεσόρτ) που είπαμε το έχει για 10΄. Τρομακτική επιτυχία του ΠΑΟ αλλά όχι τυχαία και μάγκικα καθώς πάτησε και την Φενέρ και διέλυσε την πανίσχυρη Ρεάλ με μπασκετάρα. Τρομερός και ο Παπαπέτρου από τα πλέι οφ και μετά.