Σωτήρης Γεωργίου

Εκεί κρίθηκαν οι ημιτελικοί!

Σάββατο, 25 Μαΐου 2024 - 18:23

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το Φάιναλ Φορ

Εκεί κρίθηκαν οι ημιτελικοί!
* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Οσοι ακούτε τα Podcast μου και διαβάσατε τις αναλύσεις μου,δεν έχετε παράπονο. Ακριβώς ότι είπαμε έγινε και στα δύο μας. Πάμε με την σειρά. Και έχουμε και ηχητική ανάλυση στο νέο Podcast μου,αλλά και στο Τικ Τοκ. Ο ΠΑΟ είχαμε πει αν πάιξει άμυνα θα κερδίσει. Και τελικά δίκαια και σχετικά εύκολα πήγε στον τελικό, Είχαμε αναλύσει ότι αν παίξει άμυνα θα πάρει μάλλον το ματς. Απλά πράματα. Και αν είχε ενέργεια που είχε χάσει αλλα την βρήκε τελικά στην ανάπαυλα μετά την Μακάμπι. Και έτσι με την άμυνα πήρε την πρόκριση. Ο Αταμάν κέρδισε την μάχη των πάγκων κατά κράτος. Αν και ο ΠΑΟ άρχισε με ένα τρομερό 12-0 στο 5 ',η Φενέρ ισορρόπησε με 7/14τρ σε δύο περιόδους μετά το 1/7τρ και λάθη στην 1η περ. Αλλά το σημείο κλειδί είναι στο 51-50 στο 28' που η Φενέρ χάνει πέντε προσπάθειες να προσπεράσει. Καθοριστικό το τρίποντο Καλαιτζάκη στο φινάλε της 3ης για το 56-50 και τα 10' με 2π της Φενέρ στο διάστημα 26-36'! Τρομερή άμυνα ο ΠΑΟ εδώ. Κακή διαχείριση Σάρας και που βρήκε το έργο με Σέστινα-Χέιγς στο 4-5 ακαταλαβίστικο! Ο Χέιγς μόλις 2π στο β. Επιμονή Σάρας στον Καλάθη(32'!) χωρις λογική. Κάκιστος βέβαια Ουίλμπεκιν (1/10σ) και φάνηκε η προσωπικότητα τελικά του ΠΑΟ που από την στιγμή που λέγαμε να κατεβάσει την Φενέρ στους 75π και την πήγε κάτω από τους 60 έκανε και περίπατο τελικά στην 4η! Και όλα αυτά με τον Ναν χαμηλά,αλλά απασχολώντας όλη την αντίπαλη άμυνα με τα χετζ άουτ του Σάρας πάνω του που άνοιξαν χώρους στον Γκραντ. Που ήταν ο παίκτης κλειδί και στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Πολύ καλος ο Λεσόρτ και απορώ με τον Σάρας που εβαλε τον Μότλεϊ 3' (εκτός αν είχε πρόβλημα ο αθλητής). Πολύ καλοί Παπαπέτρου,Καλαιτζάκης,Γκριγκόνις στο α'. Αποκάλυψη ο δεύτερος που βοήθησε και επιθετικά και ο Παπαπέτρου είναι ο κορυφαίος πράσινος το τελευταίο δίμηνο!

Πάμε στον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ πέρασε άνετα καθώς παρά την φιλότιμη προσπάθεια του Ολυμπιακού που μείωσε μεχρι 8π με τους τρομερούς στο β΄ μ΄ρος Γκος-Πίτερς (και Μακίσικ από το α΄ με τους 13π_ ,δε γυρνάς ματς από -25 με αντίπαλο μάλιστα την πανίσχυρη και πανάκριβη Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός έχασε από τα φόργουορντ που είχαμε επισημάνει (Μούσα-Χεζόνια στο 2-3 σε πολύ ψηλό σχήμα που κρύβει το γήπεδο και είχε πολλά μις ματς απέναντι σε Κάνααν-Παπανικολάου) βασικά της Ρεάλ που είχαν 5/6τρ στην αρχή και ήταν άδειος ενεργειακά και αμυντικά στο α΄. Μετά έβγαλε εγώ και είχε χαλαρώσει λίγο και η ισπανικη ομάδα που ήταν άλλη κλάση. Ο Καμπάτσο είχε 3π αλλά 9ασ και οι 37άρηδες της βασίλισας αλλά παλιές καραβάνες (Γιουλ,Σέρχι και λίγο Ρούντι)είχαν τον ρόλο τους φρέσκοι. Ο Ολυμπιακός έχασε κατά κράτος την μάχη στο "5" επίσης αν και σχεδιάστηκε φέτος για να ματσάρει τον Ταβάρες. Με Φαλ-Μιλού-Ράιτ είχε 2π με ένα σουτ απέναντι στους 20 των Ταβάρες-Πουαρέ!


Ο Γουόκαπ μαύρη τρύπα στην επίθεση. Τον έπαιζαν άντερ και είχε καμινάδες (0/6τρ). Ο Ολυμπιακός είχε 14/33τρ που κανονικά με την αναλυσή μας θα έπρεπε να κερδίσει και εύκολα. αλλά όταν είχε κριθεί βασικά το ματς που δεν ήταν κλειστό για να μετρήσουν τα μακρινά σουτ στην ουσία. Συνεπώς ο Ολυμπιακός πλήρωσε την κακή άμυνα και όλο το πρώτο ημίχρονο. Αλλά έπεσε και σε πανίσχυρη ομάδα που ήταν στην φόρμα της. Επιτυχημένη η χρονιά του όμως στην Ευρωλίγκα σαφώς με 3ο συνεχόμενο Φάιναλ Φορ,κάτι πολύ δύσκολο.
*Τραγική η διοργάνωση της Γερμανίας και άφαντη αρχικά η περίφημη αστυνομία της. Μάλλον πάει το ..παραμυθάκι της πειθαρχημενης και σοβαρής Γερμανίας. Καμία σχέση με το 2009!

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.