Σωτήρης Γεωργίου

Πως κερδίζουν οι αιώνιοι στην Ευρωλίγκα!

Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 - 10:32

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τα ματς της Μ.Τρίτης

Πως κερδίζουν οι αιώνιοι στην Ευρωλίγκα!

Αν και δεν μ αρέσει η αγωνιστικη δράση την Μ.Εβδομάδα και πόσο δε μάλλον να έχεις αγώνες Μ.Πέμπτη ή Μ.Παρασκευή (σ.σ εδώ θα μου πείτε έχουν κάνει και Φ4 Μ. Εβδομάδα!),πάμε να δούμε τι έχουμε σήμερα για τις ομάδες μας. Φαβορί ελαφρώς για την πρόκριση ο Ολυμπιακός και πιο πολύ ο ΠΑΟ. Αλλά αν δεν πάιξεις καλά δεν πας Βερολίνο. Απλά τα πράματα. Το τρίτο ματς είναι το πιο σημαντικό γιατί όποιος χάσει και πάει στο 1-2 έμπλεξε. Πόσο μάλλον αν ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει και άλλο διπλό στην Βαρκελώνη και δη σε 5ο ματς που δεν σπάει ποτέ η έδρα και εδώ θα έχεις ολάκερη Μπαρτσελόνα! Άλλωστε οι έδρες στην Ευρωλίγκα δίνουν ένα μπουστ αλλά δεν είναι πανάκεια όπως νομίζουν ακόμα κάποιοι.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Ολυμπιακός όπως κέρδισε στην Βαρκελώνη,σαφώς μπορεί να χάσει στο ΣΕΦ. Όμως είμαι αισιόδοξος και με έχει δικαιώσει με το μπρέικ καθώς είναι άλλη ομάδα πια με τις ενισχύσεις του και ειδικά με τους ψηλούς του απέναντι στα σέντερ των 6κ της Μπάρτσα. Που δεν είναι και στην καλύτερη φόρμα και εκτός έδρας έχει φέτος και βαριές ήττες και μπλακ άουτ. Ο Ολυμπιακός την έχει κατεβάσει 12π από τον μ.ο της στην έδρα της και θέλει να την πάει πάλι στους 75π. Θέλει όμως προστασία της μπάλας (τα 19 λάθη σε κάθε ματς που είχε έξω είναι σχεδόν απαγορευτικά),επιθετική άμυνα για να βρει σκορ στον αιφνιδιασμό και πάνω από 35% στο τρίποντο που ήταν στην Ισπανία και στα δύο ματς κάτω από 29%. Να βάλει και τις βολές,γυρίζει και ο Παπανικολάου και είναι πλήρης,προσοχή στο τρίποντο της Μπάρτσα που σουτάρει πολύ καλά αν και όχι πολύ και είδαμε πως έκανε την ζημιά στο 2ο ματς με 4/4τρ στην 4η. Και να παίξει καλά ο Γουόκαπ που ήταν τραγικός για Γουόκαπ και στα δύο πρώτα ματς. Το καλό είναι για τον Ολυμπιακό η σούπερ φόρμα των Γκος,Μακίσικ. Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει την καλύτερη φόρμα στην διοργάνωση,την καλύτερη άμυνα μακράν και πλέον και 8 συνεχόμενες νίκες στο ΣΕΦ που είναι αήττητος το 2024! Καμία σημασία το 0-4 φέτος με τις ισπανικές ομάδες εντός. Άλλη ομάδα τότε,άλλη φόρμα

Πάμε και στον ΠΑΟ. Εξ αρχής είχα πει ακλόνητο φαβορί με την Μακάμπι που έχει πιο φτηνό μπάτζετ,είναι ξενιτεμένη με μια βαλίτσα στα χέρια και για έδρα έχει ένα σχεδόν άδειο γήπεδο στην Σερβία. Ο ΠΑΟ ήταν για 3-0 και κανονικά με τέτοιες συνθήκες και τώρα για 3-1! Αν δεν πάει Φ4 θα είναι κάζο.Όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ο Ναν ήταν κακός και στα δύο ματς στο ΟΑΚΑ που χάθηκε με το καλημέρα το πλεονέκτημα της έδρας (είχε πάντως καποια θεματάκια),ο Λεσόρτ είναι μόνος ουσιαστικά στο 5,λείπει και ο καλός αμυντικά Χουάντσο στο 4 και ο ΠΑΟ έχει ζητήματα. Έβαλε κακώς και ένταση στην σειρα και θα είναι αίμα και άμμος που λέμε και ειδικά αν χάσει σήμερα που θα φορτωθεί άγχος πιο πολυ μετά. Σημαντικό αν δεν πάιξει -το πιο πιθανό-ο Μπάλτγουιν.Ο ΠΑΟ αν πάει πάλι να κερδίσει από την επίθεση όπως έκανε στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ έμπλεξε. Έχει την 2η καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση και αντιμετωπίζει την καλύτερη επίθεση! Παίξε άμυνα! Και προστασία στο αμυντικό ριμπάουντ απέναντι στην ομάδα που είναι κορυφαία στα επιθ ριμπ(13 μ.ο). Κατά τα άλλα η Μακάμπι είναι αθλητική αλλά και σοφτ και ειδικά στην ρακέτα. Λογικά ο φορμαρισμένος Παπαπέτρου θα πάρει πάλι χρόνο και στο 4.Πολύ προσοχή στον Κόλσον. Του Σλούκα του πάει και για σκορ η σειρά αλλά δύσκολα και αυτός και ο Παπαπέτρου θα κάνουν ότι στο 2ο ματς στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟ δεν είναι και στα καλυτερά του αλλά τουλάχιστον ένα διπλό και έτσι μπορεί. Αρκεί βασικά να είναι στο πρώτο ματς. Άλλωστε έχουμε δει στην Ευρωλίγκα και σειρές που στράβωσαν εντελώς. Δεν θέλει και πολύ!

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.