Σωτήρης Γεωργίου

Ετσι τελειώνει η οπαδική βία σε μια ημέρα

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023 - 15:51

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναφέρεται στην βία στα γήπεδα και το πως θα εξαλειφθεί, σχολιάζοντας και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ετσι τελειώνει η οπαδική βία σε μια ημέρα

Νέα μέτρα, νέες συσκέψεις και πάει λέγοντας. Βαριέμαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια και όλο πάλι εδώ να είμαστε να τα ξαναλέμε. Ωραία για τα μάτια του κόσμου η σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ και τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ. Ωραία και όσα είπαν και οι φωτογραφίες τους. Επί της ουσίας είχαμε τίποτα; Για μένα όχι. Τίποτα απολύτως και άλλωστε και στο παρελθόν δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο με τις μεγάλες ομάδες; Άλλαξε κάτι σοβαρά; Ή επειδή τώρα ήταν εισαγόμενα τα επεισόδια είναι άλλο; Αν και από την στιγμή που σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ εμπλέκονται και Ελληνες οπαδοί, δεν αλλάζουν και πολλά σε σχέση με ότι ξέραμε. Ακούσαμε τα νέα μέτρα λοιπόν που στην ουσία είναι αυτά επί υπουργίας Αυγενάκη και που δεν λύνουν για μένα τα προβλήματα.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στα σόσιαλ μίντια θα με βρείτε ΕΔΩ

Τα Podcast μου είναι ΕΔΩ

Οι λύσεις είναι πάντα ορατές. Το ερώτημα είναι τι θες να κάνεις. Και εδώ θα τα βρει μπροστά της και η πολιτεία. Σωστά είπε ο πρωθυπουργός αυτό που λέμε καιρό τώρα. Στους συνδέσμους έχουν διεισδύσει άτομα από εξτρεμιστικούς πολιτικούς χώρους αλλά και άτομα από το βαρύ ποινικό. Και γι' αυτό έχουμε πλέον μαχαίρια και όπλα και ραντεβού θανάτου. Και φυσικά έχουμε μια έξαρση της οπαδικής βίας πανευρωπαϊκά ίσως και λόγο κόβιντ αλλά και της οικονομικής κρίσης σε όλη την ΕΕ.

Ποιος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης; Καταρχάς η ευθύνη για τους οπαδούς τους έπρεπε να είναι στις ομάδες. Δεν τους ελέγχεις, δεν τους "μαντρώνεις"; Πάρε κλείσιμο του γηπέδου. Χάσε εκατομμύρια. Και αν δεν σ αρέσει σήκω και φύγε. Αυτή είναι η συνήθης απειλή των ιδιοκτητών. Κατά τα άλλα στην Ευρώπη που δεν υπάρχουν εφέσεις και μπλα-μπλα και δεν σε βλέπουν απλά, είναι όλοι σούζα!

Θες και άλλες λύσεις; Απλές. Καταστολή. Αλλά να διαλέξουμε τι αστυνομία θέλουμε πρωτίστως. Αστυνομία σε ρόλο ρεπόρτερ; Γιατί αυτό το ακούσαμε. Είχαν στα επεισόδια της Ν. Φιλαδέλφεια, εντολή να παρακολουθούν. Λογικό. Τα ΜΑΤ είναι αμυντικής χροιάς και χρειάζονται χρόνο να μετακινηθούν. Έγινε μια έφοδος χούλιγκαν. Υπήρχε χρόνος αντίδρασης, ένα 15λεπτο. Μπορούσαν να πάνε οι ευέλικτες μονάδες. Αρκούν 20-30 αστυνομικοί ακόμα και της ΟΠΚΕ; Θα τρώνε τις μολότοφ. Τι θα κάνουν; Τίποτα. Και ας κινδυνεύουν. Άρα θα φύγουν.

Αν αντιδρούσαν όταν απειλούνταν η ζωή τους και έριχναν ακόμα και στον αέρα ξέρετε τι θα γινόταν; Οπότε και οι αστυνομικοί σου λένε πίσω μην μπλέξουμε. Οι ανώτεροι, πίσω μην χάσουμε την καρέκλα και θα τα φορτώσουμε σε κανέναν αναλώσιμο. Και ο κόσμος θέλει αστυνόμευση αλλά με το σεις και το σας. Δεν γίνονται αυτά, ξεχάστε τα. Οπότε αφήστε τα παράπονα, μια χαρά χάλια είμαστε! Και ακόμα καλύτερο το θέλετε; Πιάνουν μερικούς και σε λίγους μήνες είναι έξω. Η υπερτεχνολογία σε βρίσκει στο πι και φι. Κάμερες παντού, σε δύο μέρες σύλληψη για οπαδική βία, μέσα χωρίς αναστολή για 5 χρόνια πχ αφού υπάρχει το βίντεο και βάλε όποιον δικηγόρο θες. Βλέπετε να γίνετε; Οχι. Ξεχάστε τα όλα λοιπόν και ευχή να μην την πληρώσει κανένα αθώο θύμα πάλι. Και οι σοβαροί δεν πατάνε στα γήπεδα παρά άντε μόνο στην Ευρώπη. Και έτσι ποιο προϊόν έχεις για να προσελκύσεις επενδυτές; Σοβαροί να είμαστε...