Ο Αναλυτής

Conference League: Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, γράφεται ιστορία!

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024 - 00:27

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στιγμή του Ολυμπιακού έφτασε και μένει να δούμε αν οι Πειραιώτες είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία και να γράψουν ιστορία!

Conference League: Ολυμπιακός - Φιορεντίνα, γράφεται ιστορία!

Έφτασε η ώρα του δεύτερου μεγάλου ευρωπαϊκού τελικού. Ο τελικός του Europa Conference League. To ζευγάρι κατά το ήμισυ προκαλεί εντύπωση! Ο Ολυμπιακός έκανε τρομερή πορεία στη διοργάνωση και δικαίως έφτασε ως εδώ. Η Φιορεντίνα τον ήξερε τον δρόμο προς την επιτυχία, αφού το είχε κάνει και πέρυσι. Τότε έχασε τη κούπα από τη Γουέστ Χαμ, τώρα θα δούμε αν γίνει το ίδιο.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες είναι πρώτη φορά που τίθενται αντιμέτωπες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η μοίρα τους έφερε να παίξουν αντίπαλες στο κορυφαίο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι.

Τα xG των δύο ομάδων

Ο Ολυμπιακός έχει 1.69 xG στη διοργάνωση, ενώ η Φιορεντίνα έχει 2.23 xG. Ο Ολυμπιακός έχει θετικό πρόσημο σε αυτή την κατηγορία με +0.56 μονάδες, ενώ η Φιορεντίνα έχει -0.30. Το συν σημαίνει πως σκοράρει παραπάνω από το αναμενόμενο ενώ το μείον πως σκοράρει λιγότερο από το αναμενόμενο αριθμό τερμάτων. Και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και φυσικά ευκολία στο σκοράρισμα, αλλά οι Βιόλα δεν το έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

Η ελληνική ομάδα τώρα στα γκολ κατά της έχει αναμενόμενο σύνολο τερμάτων 1.39 xGA, ενώ η ιταλική έχει 0.79 xGA. Θα παίξουν δύο πολύ επιθετικές ομάδες λοιπόν, με μέτριες ανασταλτικές λειτουργίες.

Γκολ που σκοράρουν και γκολ που δέχονται

Ο Ολυμπιακός σκοράρει με μέσο όρο 2 γκολ/ματς, ενώ δέχεται 1.2 γκολ/ματς. Η Φιορεντίνα σκοράρει 2.2 γκολ/ματς και δέχεται 1.5 γκολ/ματς. Δύο πολύ δυνατές ομάδες επιθετικά.

Άλλα στατιστικά

~ Και οι δύο ομάδες μαζί έχουν μέσο όρο 60% στο over 2.5 γκολ στα παιχνίδια τους.

~ Ο μέσος όρος της Φιορεντίνα στο goal/goal φτάνει το 80% επίσης.

~ Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 80% των παιχνιδιών της, ενώ η Φιορεντίνα στο 100%.

~ Ο Ολυμπιακός σκόραρε πρώτος στα 6 από τα 10 παιχνίδια που έδωσε (60%), ενώ η Φιορεντίνα στα 5 από τα 10 (50%).

~ Η Φιορεντίνα από το 76' - 90' εμφανίζει γκολ με 27%.

~ Ο Ολυμπιακός έχει μέσο όρο 4.80 οφσάιντ ανά ματς στα παιχνίδια της, ενώ η Φιορεντίνα έχει 3.10 ανά ματς.

~ Ο Ολυμπιακός κάνει 13.4 φάουλ ανά παιχνίδι, ενώ η Φιορεντίνα κάνει 9.90.

Εκτίμηση

Τρομερά αμφίρροπος τελικός, με δύο πολύ καλές ομάδες οι οποίες έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στη διοργάνωση και επιβραβεύτηκαν. Στις λεπτομέρειες θα κριθεί το ματς.

1. Over 2.5 (2.10)

2. Goal/goal (1.82)

3. Φιορεντίνα χάντικαπ -0.5κόρνερ (1.83)

4. Γκολ μετά το 71’ (1.88)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.