Ο Αναλυτής

Europa Conference League: Φιορεντίνα - Γουέστ Χαμ, η ειδική ανάλυση του τελικού!

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023 - 10:11

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Conference League έφτασε. Στο τέλος της βραδιάς θα μάθουμε ποια θα κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο σχεδόν μετά από έναν αιώνα!

Europa Conference League: Φιορεντίνα - Γουέστ Χαμ, η ειδική ανάλυση του τελικού!

Έφτασε η ώρα του δεύτερου μεγάλου ευρωπαϊκού τελικού. Ο τελικός του Europa Conference League. Οι δύο ομάδες που έφτασαν σε αυτόν δεν προκαλούν εντύπωση. Είναι δύο πολύ καλές ομάδες, οι οποίες ανεβάζουν το επίπεδο και το γόητρο της διοργάνωσης. Φιορεντίνα και Γούεστ Χαμ τα έδωσαν όλα και δικαίως βρίσκονται σε αυτό το σημείο, να διεκδικούν το τρόπαιο της διοργάνωσης.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Προϊστορία

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων, και να για βρει κάποιος πότε έπαιξαν αντίπαλες οι δύο ομάδες, θα πρέπει να ανατρέξει στο μακρινό 1975. Τότε είχαν δώσει δύο παιχνίδια με τη Φιορεντίνα νικήτρια και στα δύο. Άρα η προϊστορία δεν μπορεί να μας βοηθήσει ιδιαίτερα εδώ.

Τα xG των δύο ομάδων

Η Φιορεντίνα έχει 2.28 xG στη διοργάνωση, ενώ η Γουέστ Χαμ έχει 1.78 xG. Η Φιορεντίνα έχει θετικό πρόσημο σε αυτή την κατηγορία με +0.10 μονάδες, ενώ η Γουέστ Χαμ έχει +0.58. Το συν σημαίνει πως σκοράρει παραπάνω από το αναμενόμενο ενώ το μείον πως σκοράρει λιγότερο από το αναμενόμενο αριθμό τερμάτων. Και οι δύο ομάδες έχουν ποιότητα και φυσικά ευκολία στο σκοράρισμα.

Η ιταλική ομάδα τώρα στα γκολ κατά της έχει αναμενόμενο σύνολο τερμάτων 0.95 xGA, ενώ η αγγλική έχει 1.31 xGA. Θα παίξουν δύο πολύ επιθετικές ομάδες λοιπόν, με μέτριες ανασταλτικές λειτουργίες.

Γκολ που σκοράρουν και γκολ που δέχονται

Η Φιορεντίνα σκοράρει με μέσο όρο 2.38 γκολ/ματς, ενώ δέχεται 1.06 γκολ/ματς. Η Γουέστ Χαμ σκοράρει 2.36 γκολ/ματς και δέχεται 0.57 γκολ/ματς. Οι δύο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης επιθετικά.

Άλλα στατιστικά

~ Και οι δύο ομάδες μαζί έχουν μέσο όρο 70% στο over 2.5 γκολ στα παιχνίδια τους.

~ Ο μέσος όρος της Φιορεντίνα στο goal/goal φτάνει το 70% επίσης.

~ Η Φιορεντίνα σκόραρε στο 90% των παιχνιδιών της, ενώ η Γουέστ Χαμ στο 80%.

~ Η Φιορεντίνα σκόραρε πρώτη στα 7 από τα 10 παιχνίδια που έδωσε (70%), ενώ η Γουέστ Χαμ στα 5 από τα 10 (50%).

~ Η Φιορεντίνα από το 76' - 90' σκοράρει με 38%.

~ Η Φιορεντίνα έχει μέσο όρο 4 οφσάιντ ανά ματς στα παιχνίδια της, ενώ η Γουέστ Χαμ έχει 2.78 ανά ματς. Μέσο όρο μαζί και οι δύο δηλαδή 3 οφσάιντ ανά ματς.

~ Η Φιορεντίνα κάνει 13.3 φάουλ ανά παιχνίδι, ενώ η Γουέστ Χαμ κάνει 7.67.

Προσφορά χωρίς κατάθεση* και στον τελικό του Champions League

Εκτίμηση

Τρομερά αμφίρροπος τελικός, με δύο πολύ καλές ομάδες οι οποίες έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στη διοργάνωση και επιβραβεύτηκαν. Όπως δείχνουν και οι αποδόσεις, ο τελικός είναι απόλυτα ισορροπημένος και θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

1. 2Χ & Over 1.5 (2.10)

2. Goal/goal (1.85)

3. Over 9.5 κόρνερ (1.82)

4. Χ ημίχρονο (2.00)

Ειδικά στοιχήματα

1. Γκολ μετά το 69' (1.85)

2. Φάουλ Φιορεντίνα over 13.5 (2.05)

3. Χάντικαπ οφσάιντ Φιορεντίνα (+0.5) (1.95)

Τον Αναλυτή θα τον βρείτε και στο νέο του κανάλι στο Telegram, όπως στο Ιnstgram και Facebook.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr