Μπάμπης Παπάζογλου

Το μέλλον είναι εδώ

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2025 - 12:05

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για την Εθνική ομάδα και την εξαιρετική φουρνιά που έρχεται για τα επόμενα χρόνια

Το μέλλον είναι εδώ

Εβδομάδα Εθνικής ομάδας είναι αυτή που διανύουμε, με τα δύο παιχνίδια απέναντι στην Σκωτία να μην κρίνουν πρόκριση σε τελική φάση διοργάνωσης, αλλά να αποτελούν πρόκληση με… μπόνους για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με μία Σούπερ Τετραπλή Προσφορά Γνωριμίας! 460 Έπαθλα Χωρίς Κατάθεση και Δώρο* 1 Μήνας Cosmote TV!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.
«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Η Εθνική έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, δείχνει ικανή να επιστρέψει στα μεγάλα ραντεβού του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου και θα είναι σημαντικό να ανέβει στην League A του Nations League. Θα είναι μία επιβράβευση να μετέχει πλέον στην ελίτ της διοργάνωσης και παράλληλα θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα πιο σημαντικά ματς που θα έρθουν.

Αυτή η Εθνική έχει καταφέρει να κερδίσει και πάλι τον κόσμο, κάνει συνεχώς βήματα προόδου και το πιο σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά έχει τόσο ταλέντο σε συνδυασμό με τις μικρές ηλικίες. Και σε όλες τις γραμμές. Πίσω από τον Βλαχοδήμο είναι ο 22χρονος Τζολάκης και ο 23χρονος Μανδάς. Στην άμυνα ο 21χρονος Κουλιεράκης και ο 23χρονος Βαγιαννίδης. Ο Ρέτσος είναι 26 και οι υπόλοιποι είναι μάξιμουμ 28 (Χατζηδιάκος, Τσιμίκας) και μόνον ο Γιαννούλης είναι 29, που κι αυτός έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Από τη μέση και μπροστά, για πρώτη φορά είναι μαζεμένοι τόσοι πολλοί νέοι και ταλαντούχοι. Ο Κωστούλας, που αν δεν ήταν τραυματίας θα βρισκόταν στις κλήσεις, είναι στα 17, όπως και ο Καρέτσας, που μπήκε πλέον στην ομάδα. Ο Μουζακίτης είναι στα 18, ο Ζαφείρης και ο Κωνσταντέλιας στα 22, ο Αλεξανδρόπουλος στα 23. Ο Τζόλης είναι επίσης 23 και στην επίθεση οι Ιωαννίδης, Δουβίκας 25 και ο Παυλίδης 26.Οι μόνοι παίκτες από 30 και πάνω, που όμως έχουν ακόμη χρόνια καριέρας είναι οι Σιώπης, Κουρμπέλης, Μασούρας, Πέλκας, Μπακασέτας και ο μοναδικός πάνω από 31 ο Μάνταλος.

Ο μέσος όρος ηλικίας έχει κατέβει πολύ, αλλά συνδυάζεται με ποιότητα και ταλέντο και δεν είναι τυχαίο ότι η χρηματιστηριακή αξία της Εθνικής υπολογίζεται στα 220 εκατομμύρια. Πολλοί παίζουν στο εξωτερικό και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι αποκτώντας μεγαλύτερη εμπειρία. Και σε συνδυασμό με το καλό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό, οι διακρίσεις, με πρώτη την επιστροφή στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης δεν θα αργήσουν να έρθουν. Διότι, υπάρχουν πια όλες οι προϋποθέσεις γι’ αυτό…

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με μία Σούπερ Τετραπλή Προσφορά Γνωριμίας! 460 Έπαθλα Χωρίς Κατάθεση και Δώρο* 1 Μήνας Cosmote TV!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.
«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr