Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 4η αγωνιστική

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 - 10:15

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 4η αγωνιστική

Με την ισοπαλία χωρίς γκολ στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν (ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός), την πρώτη γκέλα του Ολυμπιακού, που έφερε τρεις ομάδες στην κορυφή μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Βόλου και τα σημαντικά τρίποντα ΟΦΗ και Ατρόμητου συνεχίστηκε το πρωτάθλημα. Τι είδαμε στην τέταρτη αγωνιστική;
- Λαμία- Καλλιθέα 0-0: Παιχνίδι αρκετά ισορροπημένο, χωρίς πολλές φάσεις, μοιραία έμεινε στην ισοπαλία, χωρίς γκολ. Η Λαμία για δεύτερο συνεχόμενο ματς στο γήπεδο της δεν κέρδισε, αλλά και δεν σκόραρε, αν και αυτήν τη φορά δεν είχε απέναντι της διεκδικητή του τίτλου, όπως έγινε την προηγούμενη αγωνιστική με τον Ολυμπιακό, η Καλλιθέα σε έναν ακόμη αγώνα πήρε ισοπαλία και μπορεί να παραμένει χωρίς τρίποντο, αλλά το ξεκίνημα της είναι καλό στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ήταν εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη, με το δοκάρι του Βαλμπουενά στο 86’.

- Αστέρας Τρίπολης- Ατρόμητος 1-2: Μετά τις ισοπαλίες, ήρθε και η ώρα για το τρίποντο για τον Ατρόμητο και μάλιστα πολύ σημαντικό, στην Τρίπολη. Η ομάδα του Γκαρσία πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το γκολ του Μανσούρ στο 6’ και απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ στο 23’ με το γκολ του Καρλίτος, που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του γκολκίπερ Παπαδόπουλου. Ο Αστέρας, με υπηρεσιακό προπονητή τον Βεργέτη μείωσε στο φινάλε του ημιχρόνου με το πέναλτι του Μπαρτόλο, αλλά δεν απέφυγε και πάλι την ήττα στο γήπεδο του, παρά την απομάκρυνση του Ράσταβατς. Ο Μακελελέ έχει πολλή δουλειά, ο Ατρόμητος επιβεβαιώνει την ποιότητα του και μέχρι τώρα όλα τα παιχνίδια του είναι G/G.
- Πανσερραϊκός- Λεβαδειακός 2-2: Τι κι αν προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο με το γκολ του Σαλαζάι και το αυτογκόλ του Τσοκάι, ο Πανσερραϊκός δεν κατάφερε και πάλι να κερδίσει και το νέο ανεπιτυχές αποτέλεσμα στοίχισε στον Γρηγορίου τη θέση του, με τους γηπεδούχους να προχωρούν γρήγορα σε αλλαγή προπονητή. Ο Λεβαδειακός που στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν είχε σκοράρει, πέτυχε σε 20 λεπτά δύο γκολ με τον Μπάλτσι και τον Ρόμο και πήρε τον πολύτιμο- έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- βαθμό. Για τον Πανσερραϊκό επιβεβαιώθηκε και πάλι ότι η φετινή σεζόν δεν θα είναι εύκολη όπως η περσινή, ο Λεβαδειακός πήρε και βαθμό και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, που παραμένει δύσκολη.

- Ολυμπιακός- Παναιτωλικός 0-0: Ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει το «τέσσερα στα τέσσερα» και με νίκη θα βρισκόταν μόνος στην κορυφή, αλλά ο Παναιτωλικός έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πήρε την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά τις σπατάλησαν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αναλώθηκαν σε σέντρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα, που ήταν εύκολη υπόθεση για τους φιλοξενούμενους. Ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο παιχνίδι και τους Γουίλιαν, Ολιβέιρα, αλλά τίποτε δεν άλλαξε με τη συνολική εικόνα της ομάδας του να προβληματίζει. Ο Παναιτωλικός έγραψε ιστορία, καθώς σε όλα τα εκτός έδρας προηγούμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, πάντα έχανε και κέρδισε περισσότερα από έναν βαθμό.
- ΟΦΗ- Άρης 3-2: Ο ΟΦΗ έψαχνε μία μεγάλη νίκη και την πέτυχε απέναντι στον Άρη, που έχασε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, προβληματίζοντας αυτήν τη φορά με την παρουσία του. Η ομάδα της Κρήτης μετά και τις μεταγραφές που έκανε, μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με το πέναλτι του Γιουνγκ. Στο 57’ έκανε το 2-0 με τον Λαμπρόπουλο να πιάνει στον ύπνο την άμυνα του Άρη, ο οποίος ξαναμπήκε στο παιχνίδι με το πέναλτι του Μορόν. Κι ενώ πίεζε για την ισοφάριση, ο ΟΦΗ έκανε το 3-1 στο ντεμπούτο του Σαλσίδο, για να μειώσει τελικά με νέο πέναλτι ο Μορόν. Αυτός ο ΟΦΗ μπορεί να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, αυτός ο Άρης δεν θα έχει ουσιαστικές πιθανότητες να «σπάσει» την τετράδα.

- ΠΑΟΚ- Παναθηναϊκός 0-0: Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν δεν είχε νικητή, ούτε και γκολ, σε μία αγωνιστική που σημειώθηκαν συνολικά τρία 0-0. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζοντας την απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού ήξερε ότι με νίκη θα έμενε μόνος στην κορυφή και μπήκε καλά, χάνοντας ευκαιρίες για να προηγηθεί. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ελέγξει περισσότερο την άμυνα του και σταδιακά έψαξε να βρει τις δικές του ευκαιρίες στο ντέρμπι. Όσο περνούσε η ώρα κανείς δεν είχε διάθεση να ρισκάρει και μοιραία στο τέλος έμεινε το 0-0, άλλωστε οι καλύτεροι του ντέρμπι ήταν οι δύο γκολκίπερ, Κοτάρσκι και Ντραγκόφσκι. Ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος, ο Παναθηναϊκός κράτησε τη διαφορά από την κορυφή και κερδίζει χρόνο για να βελτιωθεί και να τη μειώσει.
- ΑΕΚ- Βόλος 2-0:
Μετά τη νίκη στη Λιβαδειά, η ΑΕΚ επέστρεψε στα τρίποντα και στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και στην κορυφή, φτάνοντας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο Πιέρο έκανε ιδανικό ντεμπούτο (βρέθηκε στο αρχικό σχήμα λόγω της απουσίας του Γκαρσία), καθώς σκόραρε ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη της ομάδας του, που ουσιαστικά τελείωσε το ματς στο 62’ όταν ο Κοϊτά έκανε το 2-0. Η «Ένωση» κατά διαστήματα ήταν πιεστική, στον ρυθμό, που θέλει ο Αλμέιδα και ο Πιερό μπορεί να της δώσει λύσεις στην επίθεση. Ο Βόλος είχε τις δικές του στιγμές, έχασε φάσεις για να σκοράρει στο 1-0 και να δημιουργήσει νέα δεδομένα, ενώ είχε παράπονα από τη διαιτησία για τη φάση του πρώτου γκολ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr