Μπάμπης Παπάζογλου

Δεν είναι μόνον τρεις βαθμοί

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 - 08:51

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για το δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι της Εθνικής στην Ιρλανδία

Δεν είναι μόνον τρεις βαθμοί

Το ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας στο Nations League ήταν εξαιρετικό από πλευράς αποτελέσματος, με το 3-0 επί της Φινλανδίας και απόψε την περιμένει ένα νέο, δύσκολο, αλλά και σημαντικό παιχνίδι, αυτήν τη φορά εκτός έδρας.
Ένα νέο τρίποντο στο Δουβλίνο, αυτήν τη φορά επί της Ιρλανδίας θα δώσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς, που πάντα είναι το πιο σημαντικό. Είναι και η αυτοπεποίθηση που αποκτάει μία ομάδα μέσα από τα καλά αποτελέσματα, ο χρόνος που κερδίζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να βελτιώνει το γκρουπ, να αντιμετωπίζει τις αδυναμίες του, αλλά και να το ενισχύει με παίκτες, ειδικά μεσοεπιθετικά. Είναι και ότι γίνεται το φαβορί για την πρώτη δυάδα του ομίλου για να μπορεί πλέον με λιγότερη πίεση να πάει στα κρίσιμα ματς με την Αγγλία κυνηγώντας την υπέρβαση, την πρωτιά δηλαδή στον όμιλο. Είναι όμως κι η θέση της στο ranking της ΟΥΕΦΑ. Αυτήν τη στιγμή είναι οριακά σε θέση που την οδηγεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν τη διατηρήσει, θα είναι πολύ πιθανό να έχει μία καλύτερη κλήρωση, αποφεύγοντας για παράδειγμα να έχει δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, που βρέθηκαν στο δρόμο της στα προκριματικά του EURO.
Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, γιατί η Ιρλανδία θέλει πάση θυσία αποτέλεσμα και γιατί απέναντι στην Αγγλία, ναι μεν έχασε, αλλά είχε ευκαιρίες να σκοράρει και θα πιέσει την ελληνική άμυνα. Αυτό θα είναι το ένα «κλειδί» του αγώνα για την Εθνική, το δεύτερο θα είναι το γρήγορο και άμεσο παιχνίδι στον χώρο, γιατί θα μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αντεπιθέσεις ώστε να σκοράρει.
Στην πρεμιέρα, ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε ένα σχήμα με πιο κοντρολαρισμένο κέντρο, αλλά η ταχύτητα ήταν ένα θέμα και φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο ημίχρονο, όταν παρά το 2-0, η Φινλανδία είχε ευκαιρίες και αν ήταν πιο ποιοτική ομάδα, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Στο Δουβλίνο, το τρέξιμο είναι δεδομένο, το πλάνο όμως χρειάζεται και παίκτες που μπορούν να υπηρετήσουν ένα σχέδιο γρήγορης μετάβασης στην επίθεση και κυρίως αποτελεσματικότητα. Γιατί τέτοια ματς, μπορεί τελικά να είναι αρκετό κι ένα γκολ για να τα κερδίσεις…

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr