Μπάμπης Παπάζογλου

Τα στοιχήματα του Γιοβάνοβιτς

Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:00

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας

Τα στοιχήματα του Γιοβάνοβιτς

Η νέα εποχή ξεκίνησε για την Εθνική ομάδα, με όνειρα και φιλοδοξίες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, επιλογή της νέας διοίκησης της ΕΠΟ ξέρει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αισθάνεται και ο ίδιος Έλληνας, όπως δήλωσε, έχοντας περάσει στη χώρα μας τόσα χρόνια ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής.
Είναι η καλύτερη επιλογή; Αυτό πάντα το δείχνει το αποτέλεσμα, αλλά έχει πολλές πιθανότητες επιτυχίας και ήταν μάλλον η καλύτερη τη δεδομένη στιγμή. Κυρίως γιατί μπορεί να συνεχίσει το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, κάτι απαραίτητο, να κάνει τους παίκτες να δίνουν πάντα το κάτι παραπάνω και είναι προπονητής με εμπειρίες, γνωρίζοντας πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις ιδιαιτερότητες του.
Ο Γιοβάνοβιτς ξέρει πολύ καλά ότι πρέπει να κερδίσει τα στοιχήματα που έχει μπροστά του, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα. Με κορυφαίο όλων να οδηγήσει την Εθνική στα τελικά μίας μεγάλης διοργάνωσης (η επόμενη είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο). Για να φτάσει εκεί πρέπει να κερδίσει τα υπόλοιπα στοιχήματα. Το πρώτο, το κλίμα στην ομάδα που προαναφέραμε, είναι μάλλον εύκολο γι’ αυτόν. Το δεύτερο να φτιάξει μία ομάδα κι ένα πλάνο που θα φέρει επιτυχίες, αλλά θα μπορούν να υπηρετήσουν και οι παίκτες που έχει. Η καλή αμυντική λειτουργία είναι πάντα ζητούμενο, ειδικά για ομάδες όπως η δική μας όταν έρχονται τα πολύ δύσκολα παιχνίδια, κι αυτό το έχει κάνει με τον Παναθηναϊκό. Αυτή η ομάδα όμως έχει πλέον περισσότερο ταλέντο μεσοεπιθετικά, έχει τουλάχιστον παίκτες που μπορούν να το βγάλουν αυτό στο χορτάρι. Και δείχνει ότι θέλει να το αξιοποιήσει περισσότερο από τους προκατόχους του. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ήδη αναφερθεί δύο φορές στο ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Φορτούνη. Ο τελευταίος ξεκαθάρισε και στο τέλος της προηγούμενης σεζόν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση να μην ξαναπαίξει στην Εθνική και δεν πρόκειται να αλλάξει. Στη ζωή ποτέ μη λες ποτέ και ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζοντας τι μπορεί να πάρει από τον Φορτούνη θα επιμείνει. Μία τέτοια επιστροφή μπορεί να βοηθήσει πολύ και την Εθνική, αλλά και τον ίδιο τον παίκτη, να έχει ένα επιπλέον κίνητρο, να επιστρέφει στην Ευρώπη, μετά τη μετακόμιση του στην Σαουδική Αραβία. Όπως σημαντική ήταν και η κλήση του Ζαφείρη, ενός παίκτη που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την Σλάβια Πράγας και επίσης μπορεί να προσφέρει πολλά μεσοεπιθετικά.
Τα πρώτα παιχνίδια με την Φινλανδία στην επιστροφή της Εθνικής στο Καραϊσκάκη και την Ιρλανδία είναι σημαντικά, όπως σε κάθε νέο ξεκίνημα. Σημασία όμως και η διάρκεια, να κερδίζει μέσα από τα αποτελέσματα χρόνο και ο Γιοβάνοβιτς για να φτάσει στον τελικό στόχο, που είναι η επιστροφή στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr