Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 3η αγωνιστική

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:40

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 3η αγωνιστική

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνέχισαν με το απόλυτο νικών, ο Παναθηναϊκός έκανε νέα γκέλα, η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες, ενώ στα υπόλοιπα ματς σημαντικά ήταν τρίποντα ΟΦΗ, Παναιτωλικού, όπως και η ισοπαλία του Αστέρα με τον Άρη. Τι είδαμε στην τρίτη αγωνιστική, που είχε και πάλι μπόλικη κουβέντα για τη διαιτησία;

- Λαμία- Ολυμπιακός 0-3: Ο Ελ Κααμπί πήρε πάλι το… όπλο του και ο Ολυμπιακός πέρασε τελικά εύκολα από την Λαμία, όπου πέρσι είχε ηττηθεί στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν καλύτερη και πιο πειστική εμφάνιση σε σχέση με τις δύο πρώτες αγωνιστικές, είχαν σε εξαιρετική μέρα και τους Τσικίνιο, Μαρτίνς και όλα έγιναν πιο εύκολα όταν ο Ελ Κααμπί πέτυχε τα δύο πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα. Αμέσως μετά σκόραρε και ο Μαρτίνς και οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το απόλυτο και είναι στο +5 από πέρσι στα αντίστοιχα παιχνίδια. Η Λαμία το πάλεψε, είχε την ευκαιρία με τον Φουρτάδο στο 0-0, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έδειξε την ποιότητα του.

- Άρης- Αστέρας Τρίπολης 1-1: Μετά τη νίκη στις Σέρρες, ο Άρης ήθελε το τρίποντο και στο πρώτο εντός έδρας ματς, έστω και χωρίς κόσμο, αλλά ο Αστέρας του χάλασε τα σχέδια. Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν το γκολ λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας με τον Μορόν, έδειχναν ικανοί να κρατήσουν το σκορ, αλλά η ομάδα της Τρίπολης υπενθύμισε σε όλους ότι παραμένει μία ομάδα που είναι πιο αποτελεσματική εκτός, παρά εντός έδρας. Με τέσσερις πόντους μετά από αγώνες στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη και μία ήττα στο γήπεδο του απέναντι στον Βόλο. Για τους γηπεδούχους κάθε απώλεια είναι σημαντική για την υπερπροσπάθεια που πρέπει να κάνουν αν θέλουν να μπουν στα πλέι οφ για τον πρωταθλητή.

- Παναιτωλικός- Πανσερραϊκός 3-0: Ο Παναιτωλικός πήρε το πρώτο του τρίποντο και με ευρύ σκορ, απέναντι στον Πανσερραϊκό, που παραμένει η μοναδική ομάδα της κατηγορίας χωρίς βαθμό. Βλέποντας κανείς το σκορ πιστεύει ότι το ματς ήταν… μονότερμα, αλλά στο 0-0 οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και μία τουλάχιστον πολύ καλή ευκαιρία. Δεν σκόραραν, το έκανε ο Λομονάκο και το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους γηπεδούχους που έφτασαν στο δεύτερο ημίχρονο σε δύο ακόμη γκολ. Ο Παναιτωλικός δεν έλυσε όλα τα προβλήματα του με αυτό το 3-0, αλλά παίρνει και αυτοπεποίθηση, ο Πανσερραϊκός είναι καλύτερος από αυτό που δείχνουν τα αποτελέσματα, αλλά όσο δεν θα παίρνει βαθμούς, θα δυσκολεύει περισσότερο η σεζόν.

- Λεβαδειακός- ΑΕΚ 0-3: Η ΑΕΚ αντέδρασε μετά την ισοπαλία με την Λαμία και πέρασε από την Λιβαδειά με το ίδιο σκορ, που είχε νικήσει τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο και σήκωσε συζήτηση η φάση με το χέρι του Μουκουντί στο 0-0, αλλά δεν είχε άλλα προβλήματα από τον Λεβαδειακό, ο οποίος δεν έχει σκοράρει ακόμη. Όλα έγιναν πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους με το γκολ του Κοϊτά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δεύτερου όταν σκόραρε ο Ελίασον. Ήταν μία νίκη που χρειαζόταν πολύ η «Ένωση», ο Λεβαδειακός προσπάθησε στο πρώτο ημίχρονο να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλο του όπως και πριν μία εβδομάδα απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν είχε απαντήσεις.

- Βόλος- ΟΦΗ 1-3: Ο ΟΦΗ πήρε το πρώτο του τρίποντο πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι ίσως και ο ίδιος περίμενε στο Πανθεσσαλικό. Ο Φούντας στο ντεμπούτο του απέδειξε ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση, κάτι που έλειψε στις δύο πρώτες αγωνιστικές και η ομάδα της Κρήτης έδειξε για πρώτη φορά φέτος ότι μπορεί να βάλει και στην πράξη πιο υψηλούς στόχους. Το σκορ στο 60’ είχε γίνει 0-3 και το ματς είχε τελειώσει και το μόνον που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τέλος με το ωραίο γκολ του Μεντιέτα. Μετά το τρίποντο στην Τρίπολη, η ομάδα του Βόλου προβλημάτισε με την παρουσία της και κυρίως τα λάθη που έκανε και της στοίχισαν, διότι στόχος στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν η διάκριση, όχι απλά να σωθεί.

- Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 1-2: Ο ΠΑΟΚ έκανε το «τρία στα τρία», αλλά το παιχνίδι στο Περιστέρι αποδείχθηκε- όπως αναμενόταν- η πιο δύσκολη αποστολή του στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και χρειάστηκε το γκολ του Καμαρά στο 90’ για να πάρει το τρίποντο. Ο φιλόδοξος φέτος Ατρόμητος δημιούργησε προβλήματα στον αντίπαλο του στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στις καθυστερήσεις. Τελικά, όλα έγιναν στα τελευταία λεπτά, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 85’ με το πέναλτι του Ουάρντα και τον ΠΑΟΚ να παίρνει στο φινάλε το τρίποντο. Και στο Περιστέρι έγινε κουβέντα για τη διαιτησία, με τον ΠΑΟΚ να έχει παράπονα για την ακύρωση του γκολ στο 0-1.

- Καλλιθέα- Παναθηναϊκός 2-2: Ούτε η μεγάλη νίκη επί της Λανς ήταν ικανή να απελευθερώσει τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Αν και έπαιζε τυπικά φιλοξενούμενος στην Λεωφόρο έχασε πάλι βαθμούς και έσωσε την ισοπαλία με το γκολ του Τετέ στο 93’. Η Καλλιθέα ήταν ακόμη καλύτερη απ’ ό,τι στο Καραϊσκάκη πριν μία εβδομάδα, προηγήθηκε δύο φορές και το δεύτερο γκολ από τον Βαλμπουενά ήρθε στο 80’, ενώ ήταν εκείνη που και βάσει ευκαιριών ήταν πιο κοντά στο τρίποντο, έχοντας 22 τελικές! Οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν ξανά πόντους αυτοπεποίθησης και είναι η ευχάριστη έκπληξη στις πρώτες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πέντε χαμένους βαθμούς, πάνω απ’ όλα όμως παρουσιάζει πολλά προβλήματα και επιθετικά και αμυντικά και ο Αλόνσο καλείται να βρει λύσεις…

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr