Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 2η αγωνιστική

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 - 15:46

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 2η αγωνιστική

Με τις εύκολες ή κυρίως, δύσκολες νίκες των φαβορί συνεχίστηκε το πρωτάθλημα, από τους διεκδικητές του τίτλου, η ΑΕΚ έκανε αυτήν τη φορά την… γκέλα, σημαντικές οι εκτός έδρας νίκες Άρη και Βόλου, ενώ το ματς στην Κρήτη έληξε ισόπαλο, αλλά χαρακτηρίστηκε από τις πολλές κάρτες. Τι είδαμε στη δεύτερη αγωνιστική;
- ΟΦΗ- Ατρόμητος 1-1: Το ματς που θα θυμόμαστε περισσότερο για τις κάρτες (12 κίτρινες, που η μία έγινε κόκκινη και τρεις συνολικά αποβολές παικτών). Ο ΟΦΗ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο δεκάλεπτο με το έξυπνο γκολ του Γκονζάλες, αλλά όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότερο έδινε την εντύπωση ότι προσπαθούσε απλά να διαχειριστεί το αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος έχει ποιοτικούς παίκτες και μπορεί ακόμη να μην έχει φτάσει στο σημείο, που θέλει, έχει όμως τη δυνατότητα να κάνει φάσεις και να βρει το γκολ. Τελικά το βρήκε στις καθυστερήσεις με τον Καλοσκάμη και πήρε την ισοπαλία στο Ηράκλειο. Επειδή και οι δύο θέλουν να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο, είναι σίγουρο ότι πρέπει να βελτιωθούν σημαντικά, ο μεν ΟΦΗ σε αρκετά σημεία, ο δε Ατρόμητος στην αξιοποίηση του ρόστερ του.

- Πανσερραϊκός- Άρης 0-1: Πέρσι, ο Άρης είχε ξεκινήσει με δύο εκτός έδρας παιχνίδια και κανέναν βαθμό, τώρα πάλι με δύο ματς μακριά από το γήπεδο του έχει τέσσερις. Το πιο σημαντικό όμως ήταν η εικόνα του στις Σέρρες. Ο Μάντζιος έβαλε αρκετούς από τους νεοαποκτηθέντες και είδε να κάνουν τη διαφορά. Με το γκολ του Σιφουέντες, οι Θεσσαλονικείς πήραν το πρώτο και πολύτιμο τρίποντο, αλλά πολλά περισσότερα σε επίπεδο ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης σε μία χρονιά που πρέπει να παλέψουν για να μπουν στα πλέι οφ τίτλου. Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε όπως και στην Τούμπα, αλλά αυτήν τη φορά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του. Είχε δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα, αλλά δεν θα είναι και εύκολο να επαναλάβει την περσινή εξαιρετική σεζόν.

- ΑΕΚ- Λαμία 1-1: Το ξέσπασμα στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ δεν είχε συνέχεια για την ΑΕΚ, η οποία μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, είχε και την πρώτη απώλεια στο πρωτάθλημα και μάλιστα στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η «Ένωση» είχε ευκαιρίες, αλλά και νεκρά διαστήματα και για άλλη μία φορά δέχθηκε εύκολα γκολ. Είχε κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο για την ανατροπή, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 87’. Και στις καθυστερήσεις, είδε δύο φορές τα δοκάρια να της στερούν ένα δεύτερο γκολ και τη νίκη, με τον κόσμο στο φινάλε να αποδοκιμάζει. Η Λαμία παρά τις αλλαγές του καλοκαιριού ξεκίνησε εντυπωσιακά και φέτος, με την πολύτιμη ισοπαλία, που θα μπορούσε να είναι και τρίποντο, όπως στην πρεμιέρα στο Αγρίνιο. Κι αυτό της δίνει και το χρόνο, αλλά και τη ψυχολογία για να έχει και φέτος επιτυχημένη σεζόν.
- Αστέρας Τρίπολης- Βόλος 0-1: Την πρώτη του νίκη και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε ο Βόλος, απέναντι στον Αστέρα, που δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο «διπλό» επί του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι από την πρεμιέρα, στο δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό και κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς (12’), δημιουργώντας νέα δεδομένα. Ο Αστέρας που έδειξε στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του τα προβλήματα που είχε και πέρσι στην Τρίπολη, έκανε ευκαιρίες, μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα του. Το παιχνίδι μας έδειξε ότι ο Βόλος μπορεί να κάνει πολύ καλύτερο πρωτάθλημα από πέρσι, όπως είχαν υποσχεθεί προπονητής και παίκτες και ότι ο Αστέρας αν δεν βρει τρόπο να παίρνει νίκες στην έδρα του δεν θα μπορέσει να πετύχει και το κάτι παραπάνω φέτος.
- ΠΑΟΚ- Παναιτωλικός 2-0: Δεύτερο ματς στην Τούμπα, δεύτερο τρίποντο για τον ΠΑΟΚ, αφού πρώτα… πέταξε ένα ημίχρονο, το πρώτο. Ο Λουτσέσκου, λόγω Ευρώπης έκανε ροτέισον, η ομάδα του δεν έβρισκε το γκολ και ο Παναιτωλικός της δημιουργούσε προβλήματα και είχε και ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι πρωταθλητές ανέβασαν στροφές και βρήκαν τα γκολ με τον Σάστρε και τον Τισουντάλι για να πάρουν το τρίποντο. Ο ΠΑΟΚ βγάζει χωρίς προβλήματα το πρώτο, αλλά έχει ακόμη θέματα να λύσει και μπορεί να μη δέχθηκε γκολ, ευκαιρίες όμως έκανε ο Παναιτωλικός, ο οποίος ξεκινάει με δύο ήττες, αλλά η εικόνα του δείχνει ότι μπορεί να καλύψει στη συνέχεια το χαμένο έδαφος.
- Παναθηναϊκός- Λεβαδειακός 1-0: Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά σε νέα απώλεια βαθμών, πάλι στο ΟΑΚΑ και τελικά λυτρώθηκε από το γκολ του Σπόραρ στις καθυστερήσεις. Ο Αλόνσο έκανε και πάλι ροτέισον, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως με τον Αστέρα, λόγω του καθοριστικού επαναληπτικού με την Λανς, είδε την ομάδα του να κάνει λίγες φάσεις και με προβληματική και πάλι απόδοση. Ο Λεβαδειακός είδε την ευκαιρία, θα μπορούσε και να προηγηθεί με το γκολ, που οριακά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και έφτασε πολύ κοντά στην έκπληξη, αλλά το γκολ του Σπόραρ, που μπορεί να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, ήταν αρκετό για να δώσει στους «πράσινους» τους πρώτους του βαθμούς. Όχι όμως και για να αποτρέψει τις αποδοκιμασίες στο ΟΑΚΑ. Ο Λεβαδειακός κέρδισε σε επίπεδο εντυπώσεων και αυτοπεποίθησης.
- Ολυμπιακός- Καλλιθέα 2-1: Η δυσκολία των διεκδικητών του τίτλου σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια φάνηκε και στο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός, όπως και στο ματς στον Βόλο, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε πριν συμπληρωθεί το τέταρτο, με τον Βέλντε, είχε ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν σαν να… έμεινε στα αποδυτήρια. Η Καλλιθέα, με τις αλλαγές, που έκανε ο Ντονάτι άρχισε να κερδίζει μέτρα και να δείχνει πλέον και επιθετικές αρετές, ισοφάρισε και έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», που πήραν τελικά το τρίποντο με το γκολ του Γιάρεμτσουκ. Η δουλειά έγινε για τον Ολυμπιακό, αλλά έδειξε και πάλι ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος, η Καλλιθέα μπορεί να μην έκανε την έκπληξη, αλλά κέρδισε πόντους σε ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr