Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 1η αγωνιστική

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 10:01

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 1η αγωνιστική

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και επιστρέφει και το ημερολόγιο που κρατάμε σε κάθε αγωνιστική. Η πρεμιέρα είχε τη μεγάλη έκπληξη με τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Παναθηναϊκού, τις επικρατήσεις των φαβορί, πολλή κουβέντα για τη διαιτησία, αλλά και λίγα γκολ, καθώς η ζέστη και η υγρασία επηρέασαν όλες τις ομάδες. Τι είδαμε στην πρώτη αγωνιστική;
- Βόλος- Ολυμπιακός 0-2: Το πέρασμα του Ολυμπιακού από το Πανθεσσαλικό αποδείχθηκε εύκολο, με πρωταγωνιστή τον Μαρτίνς (δύο ασίστ) και με το ξεκίνημα είναι στο +2 από πέρσι, καθώς τότε το ματς είχε λήξει ισόπαλο. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν γρήγορα το γκολ με τον Ροντινέι στο 13’ και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ, όταν αποβλήθηκε ο Βιγιαφάνιες στο 32’ με δύο κίτρινες σε λιγότερο από δύο λεπτά. Ωστόσο, έδειξαν να επαναπαύονται στο 1-0, δεν δημιουργούσαν φάσεις, αλλά κι ο Βόλος, έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα, δεν μπορούσε να απειλήσει για την ισοφάριση. Όλα τελείωσαν στο 73’ με το γκολ του Μασούρα, σε ένα παιχνίδι που θα θυμάται ο Κωστούλας, ο οποίος στα 17 έκανε επίσημο ντεμπούτο ως βασικός με την ερυθρόλευκη φανέλα.


  • ΠΑΟΚ- Πανσερραϊκός 3-2: Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στην πρεμιέρα σε ένα ματς που είχε τρία πέναλτι και χρήση VAR. Ο Λουτσέσκου έκανε ροτέισον και είδε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με το πέναλτι του Μπεντανκόρ στο 31’. Οι πρωταθλητές είχαν προβλήματα, αλλά ισοφάρισαν γρήγορα με το πέναλτι του Σβαμπ και έκαναν την ανατροπή στο ημίχρονο με το γκολ του Οζντόεφ. Αυτή η εξέλιξη δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα και ο Πανσερραϊκός στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον εξαιρετικό Σαλαζάρ. Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε με το δεύτερο πέναλτι του Σβαμπ στο 60’. Η δουλειά έγινε για τους Θεσσαλονικείς, αλλά σε ένα ακόμη ματς δέχθηκαν εύκολα γκολ. Ο Πανσερραϊκός παρά τις πολλές αλλαγές, έδειξε ότι κρατάει στοιχεία της περσινής πολύ καλής ομάδας.
    - Λεβαδειακός- Καλλιθέα 0-0:
    Το ντέρμπι των ομάδων που επέστρεψαν στην κατηγορία είχε λίγες φάσεις και μοιραία δεν είχε και γκολ. Αποτέλεσμα που δίνει και στις δύο από έναν βαθμό, που δεν είναι μικρή υπόθεση, ειδικά στο ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος. Περισσότερες ευκαιρίες είχαν οι γηπεδούχοι, αλλά η μεγάλη φάση ήρθε στο φινάλε με το πέναλτι που ζήτησε η Καλλιθέα και δε δόθηκε προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες της. Και οι δύο ομάδες ξέρουν ότι θα είναι δύσκολη σεζόν, ίσως χρειάζονται περισσότερο χρόνο από κάθε άλλη, λόγω των πολλών αλλαγών του καλοκαιριού μετά την άνοδο τους.
    - Παναθηναϊκός- Αστέρας Τρίπολης 0-1:
    Το «μπαμ» της πρεμιέρας έγινε στο άδειο, λόγω τιμωρίας του Παναθηναϊκού από πέρσι, ΟΑΚΑ, με τον Αστέρα Τρίπολης να κάνει το «διπλό». Όλα ουσιαστικά κρίθηκαν στο δίλεπτο 51’-52’. Αρχικά ο Ζέκα κάνει το φάουλ και αποβάλλεται και στη συνέχεια, ο Κρεσπί εκτελεί και ευστοχεί κάνοντας το 0-1. Το εκτεταμένο ροτέισον του Αλόνσο αποδείχθηκε προβληματικό και δυσλειτουργικό, δεν άλλαξε κάτι και μετά τις αλλαγές και ο Αστέρας που έψαχνε την ευκαιρία δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη, χάνοντας ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη φάση του γκολ και την παρουσία του Άνταμ στο «τείχος» των παικτών του «τριφυλλιού» και η σεζόν ξεκίνησε στραβά λίγο πριν το κρίσιμο παιχνίδι με την Λανς, ο Αστέρας έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα.
    - Ατρόμητος- Άρης 1-1:
    Θα μπορούσε να είναι και ντέρμπι Ευρώπης, καθώς και οι δύο έχουν στόχο να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο και είναι από τα φαβορί. Το αποτέλεσμα κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα λάθη των γκολκίπερ. Ο Άρης προηγήθηκε στο 66’ με το αυτογκόλ του Μπρόρσον με τον Κοσέλεφ να κάνει την έξοδο και να μη βρίσκει την μπάλα και ο Ατρόμητος ισοφάρισε με το πέναλτι του Ουάρντα, που έκανε ο Κουέστα στη δική του έξοδο, όταν βρήκε τον Μιχόρλ. Και οι δύο έδειξαν ότι θέλουν χρόνο και λογικά θα είναι και στην πράξη διεκδικητές ευρωπαϊκού εισιτηρίου, με τον Άρη να έχει στόχο και τα πλέι οφ 1-4, αν και θα είναι δύσκολο να «σπάσει» την τετράδα των διεκδικητών του τίτλου.
    - ΑΕΚ- ΟΦΗ 3-0:
    Η ΑΕΚ, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, κλήθηκε να βγάλει αντίδραση και το έκανε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω της περσινής τιμωρίας της. Ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα του αγώνα και πριν συμπληρωθεί το τέταρτο είχε προηγηθεί 2-0 με τα γκολ των Γκαρσία και Πήλιου, ο οποίος αναδείχθηκε MVP, θυμίζοντας ομάδα… Αλμέιδα και όχι εκείνη που εμφανίστηκε στα προκριματικά με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το Κόνφρενς Λιγκ. Η «Ένωση» είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ και το τρίτο ήρθε στο 83’ από τον Τσούμπερ. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση της φέτος, κάτι που είχε μεγάλη ανάγκη, απέναντι σε μία ομάδα που έχει στόχο τα πλέι οφ 5-8, αλλά παρουσιάστηκε ανέτοιμη για παιχνίδι τέτοιων απαιτήσεων και δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική.
    - Παναιτωλικός- Λαμία: 0-1:
    Η Λαμία μπήκε εντυπωσιακά και στο φετινό πρωτάθλημα με το «διπλό» στο Αγρίνιο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα στο 13’, αλλά δεν το αξιοποίησε στο πρώτο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν παρ’ ό,τι είχαν αριθμητικό μειονέκτημα. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος άρχισε να φαίνεται το πλεονέκτημα της Λαμίας και τελικά βρήκε το γκολ με τον Βλαχομήτρο. Όλα φάνηκαν να αλλάζουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν έμειναν με δέκα και οι φιλοξενούμενοι και ο Παναιτωλικός βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία με το πέναλτι που κέρδισε στο 89’. Ο Ντίαζ αστόχησε (δοκάρι) και η Λαμία πήρε το πολύτιμο τρίποντο στην πρεμιέρα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr