Μπάμπης Παπάζογλου

Διαφορετική αφετηρία

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 - 19:23

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για τις τελευταίες εξελίξεις στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο

Διαφορετική αφετηρία

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, οι ομάδες έχουν ήδη μπει στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Με τις τελευταίες εξελίξεις να δημιουργούν νέα δεδομένα σε ορισμένες από αυτές.
Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δείχνουν να ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία σε σχέση με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Η «Ένωση» βρίσκεται πλέον στη μετά Μελισσανίδη εποχή και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα την πορεία του νέου ιδιοκτήτη της Μάριου Ηλιόπουλου. Έχει πολλά συν στο ξεκίνημα του: Μία ομάδα έτοιμη, νέο γήπεδο, χωρίς οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, η κληρονομιά που πήρε είναι «βαριά», δεν παύει να είναι ένας νέος στο χώρο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα λειτουργήσει, όπως φυσικά και για το αποτέλεσμα. Κι αυτό θα επηρεάσει είτε θετικά, είτε αρνητικά και την ομάδα. Φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο, ως νέος ιδιοκτήτης λογικά θα θέλει να βάλει νωρίς και το δικό του στίγμα και όπως σε κάθε τι νέο, οφείλει να περιμένει κανείς για να δει και να καταγράψει την εξέλιξη.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μόνος από τους διεκδικητές του τίτλου που έχει νέο προπονητή. Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν έχει το «βαρύ» όνομα του Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος ήταν η πρώτη επιλογή και αυτό ίσως αποτέλεσε ένα μείον για πολλούς στην αρχή, με τις αναπόφευκτες συγκρίσεις. Αυτά όμως κρατάνε λίγες ημέρες, το μεγάλο πρόβλημα για τον Ουρουγουανό, όπως και για όποιον αναλάμβανε την τεχνική ηγεσία των «πράσινων» είναι η πίεση για το πρωτάθλημα. 14 χρόνια είναι πολλά και η απαιτούμενη πίστωση χρόνου σε έναν νέο προπονητή είναι αμφίβολο αν μπορεί να δοθεί στην πράξη. Ο Αλόνσο πάντως ούτε πίστωση χρόνου ζήτησε, ούτε νιώθει πίεση που η ομάδα του είναι τόσα χρόινια μακριά από την κορυφή. Ξέρει ότι πρέπει γρήγορα να δείξει καλά δείγματα δουλειάς και τα προκριματικά του καλοκαιριού θα αποτελέσουν τα πρώτα τεστ.
Αντίθετα, στους άλλους δύο, τα πράγματα δείχνουν πιο σίγουρα. Ο ΠΑΟΚ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζει με τον Ραζβάν Λουτσέσκου και «τρέχει» να καλύψει τα κενά για να κυνηγήσει το καλοκαίρι την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο βατός δρόμος μέχρι τα πλέι οφ μοιάζει με τη μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσει. Ο δε Ολυμπιακός μετά και την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ έχει βρει τις σταθερές που έψαχνε. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση, πράγμα πολύ σημαντικό για έναν προπονητή των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι κοιτάζουν να κρατήσουν τους βασικούς παίκτες τους, έχοντας πολύ χρόνο, απουσία προκριματικών, για να κάνουν και τις μεταγραφές τους.

Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, οι αποδόσεις των στοιχηματικών δεν διαφοροποιήθηκαν από τις αποδόσεις που έδιναν μετά το τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί, η ΑΕΚ το δεύτερο και σε άλλες βρίσκεις κανείς τρίτο τον Παναθηναϊκό, σε άλλες τον ΠΑΟΚ. Είναι μία πρώτη εκτίμηση, αλλά είναι νωρίς για να μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα δούμε μετά τον 15αύγουστο, όταν θα ξεκινήσει ο μαραθώνιος. Μέχρι τότε, θα γνωρίζουμε περισσότερα για όλους, κυρίως για τις ομάδες που θα έχουν μπει στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.