Μπάμπης Παπάζογλου

Ο Ολυμπιακός έδειξε τον δρόμο

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024 - 16:05

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός έδειξε τον δρόμο

μετά την επική πρόκριση επί της Μακάμπι. Περισσότεροι μετά από την πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ στα πέναλτι. Και όλοι μετά και τις δύο νίκες επί της Άστον Βίλα στα ημιτελικά.
Ο Ολυμπιακός όχι απλά πήγε στον τελικό, αλλά σήκωσε και το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το πρώτο που έρχεται στη χώρα μας σε επίπεδο συλλόγων και ανδρικής ομάδας, διότι οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν και το Youth League της ΟΥΕΦΑ με την ομάδα Νέων. Η επιτυχία είναι τεράστια και ο Ολυμπιακός έδειξε το δρόμο. Το απίθανο, ανέφικτο, ουτοπικό όπως χαρακτηριζόταν από πολλούς ο στόχος ενός ευρωπαϊκού τροπαίου, έπαψε να ισχύει. Ό,τι γίνεται για πρώτη φορά μπορεί να επαναληφθεί. Ναι, θα συνεχίσει να είναι πολύ δύσκολο, όχι όμως και ακατόρθωτο. Ο Ολυμπιακός ήδη έθεσε το νέο στόχο. Ένα άλλο ευρωπαϊκό, το Γιουρόπα Λιγκ. Σε κάθε περίπτωση έδειξε το δρόμο σε όλους.
Και το έδειξε και με τον τρόπο που το έκανε. Όχι στην καλύτερη σεζόν του. Αρχές Φεβρουαρίου, ο Ολυμπιακός που είχε ήδη αποκλειστεί από το Κύπελλο, έχανε από τον Παναθηναϊκό 2-0 και έμενε 9 βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα. Η εικόνα του δεν άφηνε κανένα περιθώριο αισιοδοξίας. Τι άλλαξε; Πρώτα οι μεταγραφές του Ιανουαρίου που είχαν γίνει. Σε μία δύσκολη μεταγραφική περίοδο, χωρίς η ομάδα να είναι στην κορυφή, επενδύθηκαν πολλά χρήματα. Και στη συνέχεια, η πιο σημαντική απόφαση της σεζόν. Νέα αλλαγή προπονητή, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να αναλαμβάνει στην «καυτή» εβδομάδα με τα δύο παιχνίδια απέναντι στην Φερεντσβάρος και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Βάσκος κατάφερε σε λιγότερο από τέσσερις μήνες όχι απλά να μεταμορφώσει τον Ολυμπιακό, αλλά να τον φτάσει στην κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ. Παρουσίασε μία ομάδα που ήξερε τι να κάνει στο γήπεδο και- κυρίως- πως να πάρει το αποτέλεσμα.
Ο Ολυμπιακός γιορτάζει την εκπλήρωση του ονείρου και παράλληλα δείχνει το δρόμο για την επόμενη μέρα. Τα οφέλη για τον ίδιο είναι πολλαπλά. Πρεστίζ, οικονομικά, απευθείας συμμετοχή στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, είναι πολλά και ορισμένα θα τα δει και στην πορεία. Τα οφέλη είναι πολλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η 15η θέση στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, οι πέντε ομάδες στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι, κυρίως όμως ότι η ευκαιρία πάντα σε περιμένει, αρκεί να το πιστέψεις και να την αξιοποιήσεις…

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.