Μπάμπης Παπάζογλου

Έτοιμος για το όνειρο

Τρίτη, 28 Μαΐου 2024 - 22:16

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για τον αποψινό ιστορικό τελικό του Κόνφερενς Λιγκ ανάμεσα στον Ολυμπιακού και την Φιορεντίνα

Έτοιμος για το όνειρο

Η μεγάλη στιγμή, αυτή που περίμενε ο Ολυμπιακός από τη μέρα της ίδρυσης του, φτάνει. Λίγο πριν συμπληρώνει τα 100 χρόνια, το όνειρο της συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό εκπληρώθηκε και απομένει το τελευταίο και πιο μεγάλο βήμα: Η κατάκτηση του τροπαίου, απέναντι στην Φιορεντίνα.
Η πορεία του μέχρι τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ τα είχε όλα. Ειδικά, στους τρεις τελευταίους γύρους. Τη μεγαλύτερη ανατροπή που έχει γίνει μετά από ήττα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, με την Μακάμπι. Πρόκριση στα πέναλτι, με την Φενερμπαχτσέ. Και μία εμφατική πρόκριση, με δύο νίκες απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης, Άστον Βίλα. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στα προημιτελικά, οι στοιχηματικές εταιρείες τον έφερναν πίσω από Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Λιλ και Φενερμπαχτσέ στις αποδόσεις για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ήδη απέκλεισε τις δύο, την Λιλ δεν μπορούσε να τη βρει στο δρόμο του, από τη στιγμή που έπαιζε με την Άστον Βίλα και για να πάρει την κούπα πρέπει να νικήσει και την Φιορεντίνα. Για να φτάσεις στην κορυφή βέβαια, πρέπει να κάνεις και υπερβάσεις και όποτε χρειάστηκε, ο Ολυμπιακός τις έκανε.
Η συμμετοχή στον τελικό συνιστά μεγάλη επιτυχία, αλλά εδώ που έφτασαν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του, θέλουν και το βαρύτιμο τρόπαιο. Και με τις εμφανίσεις που έχουν κάνει, απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ο τελικός θα γίνει στην Νέα Φιλαδέλφεια, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα είναι περισσότεροι στο γήπεδο και οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να πάρουν το πρώτο ευρωπαϊκό Κύπελλο σε επίπεδο συλλόγων και ανδρικής ομάδας, διότι ο σύλλογος έχει ήδη κατακτήσει το Youth League με την ομάδα Νέων.
Το παιχνίδι αναμένεται πιο δύσκολο από τις δύο αναμετρήσεις με την Άστον Βίλα, διότι η Φιορεντίνα είναι ομάδα που ξέρει να παίζει και να παίρνει το αποτέλεσμα και έχει την εμπειρία του περσινού τελικού, που έχασε από την Γουέστ Χαμ. Και οι δύο ομάδες θέλουν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο τους, να έχουν την κατοχή και οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που θα κρίνουν τον νικητή. Θα είναι σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» να προηγηθούν για να αυξήσουν την πίεση στην ιταλική ομάδα, αλλά και τις δικές τους πιθανότητες για την επιτυχία, καθώς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν σωστή διαχείριση αγώνα.
Το παιχνίδι έχει προϋποθέσεις για να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός, παρ’ ό,τι το ματς γίνεται στην Ελλάδα, πάει ως αουτσάιντερ (η Φιορεντίνα δίνεται φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρείες), έχει αποδείξει όμως ότι μπορεί να τα καταφέρει. Το πολύ και έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει το έπαθλο που λείπει από την πλούσια συλλογή του.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.