Μπάμπης Παπάζογλου

Ένας νικητής, πολλοί χαμένοι

Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 - 17:54

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για το φινάλε της σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις με τον τελικό του Κυπέλλου

Ένας νικητής, πολλοί χαμένοι

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον Άρη, με το γκολ του Βαγιαννίδη σε… νεκρό χρόνο, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να κλείσουν τη χρονιά με έναν τίτλο, αλλά και να πάρουν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο που είχε μείνει σε εκκρεμότητα, αφήνοντας τον Άρη χωρίς τρόπαιο για άλλη μία χρονιά μετά το 1970, αλλά και εκτός Ευρώπης. Τι άλλο θα μας μείνει από τον αγώνα στον Πανθεσσαλικό; Τίποτα θετικό. Ήταν άλλος ένας τελικός Κυπέλλου χωρίς κόσμο στις εξέδρες, λες και πλέον έχουν καθιερωθεί οι τελικοί να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ την Τετάρτη ο τελικός του Κόνφερενς Λιγκ στην Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα έχει ούτε ένα κενό κάθισμα. Το απόλυτο κοντράστ μέσα σε λίγες ημέρες, στην ίδια χώρα.

Ήταν ακόμη ένας τελικός χωρίς ποιότητα, με ελάχιστες φάσεις. Ένα παιχνίδι χωρίς χρώμα, ένταση, ρυθμό, αγωνία. Ο ένας περίμενε τον άλλο με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα έχει την ευκαιρία. Τη βρήκε στο τέλος ο Παναθηναϊκός και κατέκτησε το Κύπελλο. Ήταν ένας τελικός με κακή διαιτησία και συνολικά τρεις αποβολές. Η Γαλλίδα Φραπάρ, η πρώτη γυναίκα που σφύριξε σε τελικό δε δικαίωσε την επιλογή, ανεξάρτητα από την άποψη που έχει ο καθένας για τις αποβολές. Και ήταν ένας τελικός με όσα θλιβερά συνέβησαν στο φινάλε, με τη γαλλίδα ρέφερι να καταγγέλλει επίθεση σε βάρος της από τους ηττημένους.

Ήταν ένας ακόμη τελικός που πρέπει να αποτελέσει τον τελευταίο που γίνεται μ’ αυτές τις συνθήκες. Οι τελικοί σε όλο τον κόσμο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να γίνονται και στη χώρα μας. Αν δεν μπορούν, καλύτερα να μην τον ξανακάνουν. Ο επόμενος πρέπει να είναι σε γεμάτο γήπεδο, γιατί στο τέλος της ημέρας, κάθε μεγάλος αγώνας γίνεται για τον κόσμο, τους θεατές. Χωρίς αυτούς, ποιο το νόημα να γίνεται;

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.