Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 10η αγωνιστική πλέι οφ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 - 18:34

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 10η αγωνιστική πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του ντέρμπι της χρονιάς με τον Άρη και κατέκτησε το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έμεινε δεύτερη παρά την επικράτηση της επί της Λαμίας, ενώ στο ντέρμπι «αιωνίων», η ισοπαλία έδωσε την τρίτη θέση στον Ολυμπιακό και εξασφαλισμένο ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας τέταρτο τον Παναθηναϊκό, που στον τελικό του Κυπέλλου θα παλέψει με τον Άρη όχι μόνον για το τρόπαιο, αλλά και την Ευρώπη. Τι είδαμε στα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ;
- Άρης- ΠΑΟΚ 1-2: Ο ΠΑΟΚ έκανε το εκπληκτικό «τέσσερα στα τέσσερα» στο φινάλε του πρωταθλήματος και κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Το ματς ήταν το απόλυτο ντέρμπι, με τον Άρη να τα δίνει όλα για να μην επιτρέψει στον μεγάλο αντίπαλο του να πανηγυρίσει στην έδρα του. Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Εντάσεις, δυνατά μαρκαρίσματα, μία αποβολή και μεγάλο νικητή τον ΠΑΟΚ που μπήκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με το γκολ του Τόμας. Ο Μορόν με εκπληκτικό τελείωμα ισοφάρισε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν άκρως αποτελεσματικός στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν και με τον Τάισον έφτασε στο τρίποντο. Η αγωνία κράτησε μέχρι το φινάλε, με τον Ανσαριφάρντ να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε και το πανηγύρισε με την απονομή του τροπαίου στην Τούμπα, ο Άρης πάει στον τελικό του Κυπέλλου για ένα τρόπαιο μετά από 54 χρόνια και την ευρωπαϊκό έξοδο.

  • ΑΕΚ- Λαμία 3-0: Η νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας ήταν δεδομένη και επιβεβαιώθηκε από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε 2-0. Από νωρίς όλο το ενδιαφέρον της ήταν στην Θεσσαλονίκη και πανηγύρισε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου όταν ο Άρης ισοφάρισε. Η χαρά κράτησε για ένα τέταρτο, καθώς τόσο διατηρήθηκε το 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο, αποθέωσε Αλμέιδα και παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν, παρά την πικρία για την απώλεια του τίτλου, που όπως αποδείχθηκε χάθηκε στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Μετά το νταμπλ πέρσι, η ΑΕΚ έμεινε χωρίς τίτλο, παρ’ ότι κυνήγησε το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, πληρώνοντας τα λάθη που έκανε. Η Λαμία έμεινε χωρίς νίκη στα πλέι οφ, αλλά η παρουσία της σ’ αυτά ήταν ούτως ή άλλως επιτυχία.
    - Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός 2-2: Το ντέρμπι «αιωνίων» είχε έπαθλο την τρίτη θέση, που εξασφάλιζε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Μετά την απομάκρυνση του Τερίμ, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Γερεμέγεφ, είχε δοκάρι με τον Μπακασέτα και τελικά βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός της Εθνικής. Κι όταν ο Μπερνάρ έκανε το 2-0 στο 59’, φάνηκε ότι οι «πράσινοι» είχαν «κλειδώσει» το τρίποντο. Είχε όμως άλλη άποψη ο Ποντένσε. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Ιμπόρα, αλλά τη διαφορά έκανε ο Πορτογάλος. Αφού πρώτα προειδοποίησε με το δοκάρι, πέτυχε ένα μαγικό γκολ με λόμπα στο 63’ και έφτιαξε το γκολ του Γιόβετιτς στο 81’, δίνοντας τον πολύτιμο βαθμό στους «ερυθρόλευκους», που εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο πριν τον μεγάλο τελικό του Κόνφερενς Λιγκ με την Φιορεντίνα. Ο Παναθηναϊκός πάει στον τελικό του Κυπέλλου «με την πλάτη στον τοίχο», αφού δεν κινδυνεύει να χάσει μόνον και τον δεύτερο τίτλο της χρονιάς, αλλά και να μείνει και εκτός Ευρώπης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.