Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 - 19:14

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του ντέρμπι και έμεινε στη διεκδίκηση του τίτλου, αφήνοντας εκτός τον Ολυμπιακό, ενώ στο φινάλε των πλέι άουτ δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον, αφού όλα είχαν ήδη κριθεί. Τι είδαμε στα παιχνίδια της αγωνιστικής;
- ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός: 2-0: Ο νικητής θα έμενε στη «μάχη» του τίτλου, ο ηττημένος θα «έβγαινε» νοκ άουτ και το ντέρμπι πήγε στους γηπεδούχους. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι αξιοποίησαν το διάστημα που είχαν να ετοιμάσουν το παιχνίδι κι από τη στιγμή που προηγήθηκαν ήταν δύσκολο να ανατρέψουν την κατάσταση οι «ερυθρόλευκοι», τρεις ημέρες μετά την επιτυχία της πρόκρισης στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την πρώτη ευκαιρία, αλλά όσοι έπαιξαν την Πέμπτη ήταν φανερά κουρασμένοι και όσοι μπήκαν για να φρεσκάρουν την ενδεκάδα, δεν έκαναν τη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ το ήθελε πολύ και στο φινάλε πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη σε ντέρμπι και έμεινε στη «μάχη» του τίτλου, ενώ ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποφύγει την τέταρτη θέση που δεν εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχοντας ως μεγάλο στόχο το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

- Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Το μόνο κίνητρο που είχαν οι δύο ομάδες ήταν η διεκδίκηση της πρώτης θέσης των πλέι άουτ, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν σημαντικό. Ελεύθερο ματς, χωρίς πολλές φάσεις, με τον Αστέρα που σε πολλά παιχνίδια έδειχνε να κάνει αγγαρεία, να έχει περισσότερες ευκαιρίες και τελικά να παίρνει και το τρίποντο με το γκολ του Μουνάφο.
- ΟΦΗ- Παναιτωλικός 1-2: Με τη φόρα από την παραμονή στην κατηγορία, ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα και από το Ηράκλειο στο φινάλε των πλέι οφ, απέναντι στον ΟΦΗ που ήθελε να κυνηγήσει την πρωτιά, αλλά στην πράξη φάνηκε ότι το κίνητρο δεν ήταν τελικά τόσο ισχυρό. Ήταν ένα ματς που θα το θυμούνται για διαφορετικό λόγο οι δύο ομάδες. Ο Παναιτωλικός που δεν είχε νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, έκανε τρεις συνεχόμενες στα πλέι οφ για πρώτη φορά, ενώ ο Γιαννούλης έπαιξε για τελευταία φορά στην καριέρα του, φορώντας τη φανέλα του ΟΦΗ.

- Πανσερραϊκός- Κηφισιά 2-0: Ο Πανσερραϊκός αποχαιρέτησε τη σεζόν με γιορτή για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά και την πρώτη θέση στα πλέι άουτ, στην ισοβαθμία με τον Αστέρα. Έκλεισε απόλυτα θετικά μία ούτως ή άλλως πολύ επιτυχημένη χρονιά, απέναντι στην Κηφισιά που ήταν απογοητευμένη μετά τον οριστικό υποβιβασμό της. Και τα δύο γκολ των νικητών σημειώθηκαν σε ένα τετράλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο κι εκεί τελείωσε και το ματς.
- ΠΑΣ Γιάννινα- Βόλος 1-1: Με τον ίδιο τρόπο που ουσιαστικά έχασε την κατηγορία, την αποχαιρέτησε ο ΠΑΣ. Για μία ακόμη φορά φέτος στο γήπεδο του προηγήθηκε, αλλά στο τέλος έχασε το τρίποντο, με τον Βόλο που έπαιζε απελευθερωμένος μετά την παραμονή στην Σούπερ Λιγκ, να ισοφαρίζει στο 89’. Ο ΠΑΣ είδε πολλές φορές αυτό το έργο στους «Ζωσιμάδες», ήταν από τις βασικές αιτίες του υποβιβασμού και το έζησε ακόμη και στο φινάλε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr