Τα αποτελέσματα, ο Τεν Χαγκ και ο Αμορίμ
Η βιομηχανία του ποδοσφαίρου κινείται από τα αποτελέσματα. Όταν αυτά είναι καλά, τότε όλα είναι καλά. Αν είναι καλά και συνδυάζονται και με καλό ποδόσφαιρο όλα είναι τέλεια.
Δεν είχε άδικο ο Μουρίνιο, ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέγοντας στους δημοσιογράφους: "Κερδίζουμε χωρίς να παίζουμε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο δεν σας αρέσει, χάνουμε αλλά παίζουμε καλό ποδόσφαιρο δεν σας αρέσει. Τι θέλετε;"
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Πιθανολογώ ότι κανείς δεν ξέρει τι θέλει στην Γιουνάιτεντ όλα αυτά τα χρόνια. Η κακοδιαχείριση, της κακοδιαχείρισης, ω κακοδιαχείριση.
Μιλώντας για αποτελέσματα, αυτό που έγινε τώρα, Οκτώβρη μήνα, με τον Έρικ Τεν Χαγκ θα μπορούσε να είχε γίνει εύκολα και το καλοκαίρι αν δεν είχε κατακτήσει το κύπελλο και η ομάδα ήταν εκτός Ευρώπης. Εύκολα αλλά, πήρε το αποτέλεσμα, επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνο δικό του το σφάλμα, είναι συνολικό. Διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες, μέσα ενημέρωσης. Όλοι μαζί φταίνε που απολύθηκε.
Και τώρα έρχεται ο Ρούμπεν Αμορίμ που με συγχωρείτε αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείται αναβάθμιση προπονητικά ή τουλάχιστον γιατί γίνεται τέτοιος ντόρος ότι έρχεται ο σωτήρας.
Θα θεωρήσω το Πορτογαλικό πρωτάθλημα ίδιας δυναμικότητας με το Ολλανδικό και εύχομαι να μην διαφωνείτε. Τρεις ομάδες κυριαρχούν στο ένα, τρεις ομάδες κυριαρχούν στο άλλο. Ναι, είναι πιο νέος, έχει νέες ιδέες αλλά για παράδειγμα έχει κερδίσει λιγότερους τίτλους από ότι ο Τεν Χαγκ όταν αποκτήθηκε, έχει λιγότερη εμπειρία και έρχεται σε ένα εξαιρετικά πιο δύσκολο και σημαντικό καράβι από ότι η Σπόρτιγκ και δεν έχει και χρόνο με την ομάδα 14η. Όσον αφορά στην Ευρώπη, ο Τεν Χαγκ είχε φτάσει στα ημιτελικά του Champions League με τον Άγιαξ ενώ ο Αμορίμ πλησίασε έναν ημιτελικό Europa με την Σπόρτιγκ την σεζόν 22/23 αλλά αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.
Επιμένω, δεν καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό. Προσωπικά το μόνο που μου προκαλεί ενθουσιασμό είναι ότι τον ήθελε το καλοκαίρι η Λίβερπουλ και ότι ασχολήθηκε μαζί του και η Σίτι. Πιο πολύ εμπιστεύομαι αυτές παρά την Γιουνάιτεντ αυτή τη στιγμή.
Θα έρθει στην διακοπή των Εθνικών ομάδων. Μέχρι τότε μπορεί να κινδυνεύει η Γιουνάιτεντ ή τα παιδιά μπορεί να παίζουν για τον Φαν Νίστελροϊ και να ανέβουν, λίγο.
Επίσης μεγάλη διαφορά ότι έρχεται σε ένα πρωτάθλημα απείρως πιο ανταγωνιστικό. Έβλεπα τις προάλλες το ματς της Σπόρτιγκ με την Φαμαλικάο. Χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό η Σπόρτιγκ νίκησε 3-0 για πλάκα. Η Φαμαλικάο έφαγε το πρώτο γκολ και είπε... καλή προσπάθεια πάμε για το επόμενο. Στην Αγγλία ο τελευταίος όχι απλά πιστεύει αλλά μπορεί όντως να νικήσει τον πρώτο. Μην πάτε μακριά, δείτε ξανά, αν μπορείτε, το Μάντσεστερ Σίτι - Σάουθαμπτον προ ημερών. Κόλαση ως το τέλος.
Ακόμη στην Πορτογαλία υπάρχει άνεση στο πρόγραμμα.
Ας δούμε μετά την διακοπή του Νοέμβρη τι έχουν μπροστά τους η Σπόρτιγκ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι το τέλος του 2024. Σε σαράντα ημέρες (πρώτο ματς μετά την διακοπή 22 Νοέμβρη) ο Πορτογαλικός σύλλογος έχει έξι ματς με μέσο όρο ένα παιχνίδι κάθε 6,7 ημέρες. Η Γιουνάιτεντ με πρώτο ματς 24 Νοέμβρη έχει έντεκα, ένα ματς κάθε 3,5 ημέρες. Άλλα κόλπα.
Βλέπω ότι έρχεται και έχει τα μαλλιά του ακόμα. Μικρός είναι, μόλις 39 μακάρι να τα πάει καλά. Αλλά ας υπάρξει υπομονή και όχι αποθέωση πριν καλά καλά αναλάβει.