Ηλίας Βλάχος

Η υποκρισία και ο Άγγλος (ποιος;;;) προπονητής

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 - 18:00

Ενοχλήθηκαν λέει οι Άγγλοι που ένας ξένος ανέλαβε την Εθνική ομάδα.

Η υποκρισία και ο Άγγλος (ποιος;;;) προπονητής

Λέει ο Γκάρι Νέβιλ ότι η συμφωνία με τον Τόμας Τούχελ μοιάζει με καταστροφή για το πρόγραμμα προπονητών στην Αγγλία.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Εντωμεταξυ...

Ο τελευταίος Άγγλος προπονητής που κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ ήταν ο Χάουαρντ Γουίλκινσον το 1992 με την Λιντς Γιουνάιτεντ.

Ο τελευταίος Άγγλος προπονητής που κατέκτησε το Champions League ήταν ο Μπράιαν Κλαφ το 1980 με την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο τελευταίος Αγγλος προπονητής που κατέκτησε Europa League είναι το 1984 ο Κιθ Μπέρκινσο με την Τότεναμ.

Ο τελευταίος Άγγλος που κατέκτησε Ευρωπαϊκό τρόπαιο ήταν ο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον το 1997 αλλά... με την Μπαρτσελόνα.

Οι Άγγλοι προπονητές στην Πρέμιερ Λιγκ είναι μόλις τρεις Έντι Χάου (Νιούκαστλ), Γκάρι Ο'Νιλ ( Γουλβς) και ο Σον Ντάιτς (Έβερτον) και οι δύο σε ομάδες που δίνουν μάχη παραμονής. Στην Championship, σε 24 ομάδες, οι Άγγλοι ίσα ίσα κατέχουν κάτι παραπάνω από το 50% των πάγκων (13/24).

Αν υπάρχει πρόγραμμα προπονητών στην Αγγλία με όλες αυτές τις συγκλονιστικές επιτυχίες (ειρωνεύομαι) θα έπρεπε να καταργηθεί. Έχει αποτύχει.

Ο Σερ Αλφ Ράμσεϊ κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο το 1966... από τότε ο πιο πετυχημένος μάνατζερ των Άγγλων ήταν ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Αλήθεια! Ασχετα με το αν σας/μου αρέσει το ποδόσφαιρου που έπαιξε έφτασε σε δυο τελικούς, έναν ημιτελικό και μια φορά στα προημιτελικά. Έναν τελικό είχαν στην ιστορία τους οι Άγγλοι σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αυτός εντός έδρας.

Κι όμως οι Άγγλοι κατάφεραν να τον διώξουν τον Σάουθγκεϊτ επειδή δεν έβαζε στο γήπεδο όλα τα αστέρια της ομάδας μαζί κάτι που έκανε για παράδειγμα ο Λι Κάρσλεϊ και έφαγε την σφαλιάρα του από την Ελλάδα.

Αν οι Άγγλοι δεν προσγειωθούν, δεν γίνουν πιο ταπεινοί και δεν καταλάβουν ότι μπορεί ένας προπονητής από το εξωτερικό να τους κάνει καλύτερους ως ομάδα τότε θα συνεχίσουν να γκρινιάζουν χωρίς λόγο. Μπορεί και να μην τα καταφέρει ο Τούχελ αλλά νομίζω ότι από τους υποψήφιους Άγγλους (Λάμπαρντ, Πότερ) ήταν σίγουρα καλύτερη επιλογή.

Το Euro 2022 στις γυναίκες το κατέκτησε η Αγγλία με την Ολλανδή Βιχμαν στον πάγκο. Η εθνική ομάδα κρίκετ (άθλημα που ενδιαφέρει τους Άγγλους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί) έχει προπονητή Νεοζηλανδό.

Είναι υποκριτικό να λένε ότι δεν χρειάζονται ξένο προπονητή στο ποδόσφαιρο... με Άγγλους δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια.

Φαντάζομαι ότι αν ο ξένος λεγόταν Πεπ Γκουαρδιόλα τότε θα ήταν απλά Τετάρτη και το πρόγραμμα προπονητών της Αγγλίας θα είχε την ευκαιρία να μάθει από τον καλύτερο. Απλά, λέγεται Τούχελ.