Ηλίας Βλάχος

Λάθος το timing για τον Φέργκιουσον

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 - 09:59

Το χρονικό λάθος της νέας διοίκησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο προσκήνιο πάντα τα αρνητικά και... ένα κουτί με σοκολατάκια.

Λάθος το timing για τον Φέργκιουσον

Πρώτον να τονίσουμε πως ότι συμβαίνει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολλαπλασιάζεται η σημασία του και άπαντες έχουν άποψη, πάντα αρνητική. Είναι σπάνιο να ακούσεις αυτή την εποχή - να γίνει viral που λέμε - μια θετική άποψη για την ομάδα.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Όσα έγιναν με την ακύρωση του συμβολαίου, στο τέλος της σεζόν, του μυθικού Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έγιναν άλλη μια ευκαιρία να χλευάσουν όλοι τον σύλλογο και την διοίκησή του. Κανείς ίσως δεν έμεινε στο γεγονός ότι η ανακοίνωση αναφέρει ότι συμφώνησαν οι δύο πλευρές, φιλικά και ότι πάντα ο Φέργκιουσον θα μπορεί να κάνει ότι θέλει στο Ολντ Τράφορντ στο Κάριγκτον και όπου άλλου θελήσει.

Κανείς δεν μένει στο ότι η Γιουνάιτεντ το κάνει γιατί πρέπει να γίνουν περικοπές. Θα μου πείτε από τα δύο εκατομμύρια του Φέργκιουσον θα σωθεί; Θα σας πω ότι δεν λύθηκε η συνεργασία μόνο με τον Φέργκιουσον. Δεν το διαβάσατε πιστεύω πουθενά αλλά απολύθηκαν άλλοι 250 άνθρωποι και πάρθηκαν κι άλλα μέτρα για περικοπές.

Επίσης να πούμε ότι υπάρχει μια ομάδα που προσπαθεί να συμμορφωθεί με τους κανόνες του ανταγωνισμού, PSR (Premier League), FFP (UEFA) και όχι να ζει στην παρανομία όπως κάνουν αποδεδειγμένα ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι για παράδειγμα.

Κάνοντας όλα αυτά στην άκρη, να πούμε ότι η νέα διοίκηση, ο Σερ Τζιμ Ράντκλιφ και οι υπόλοιποι σε λίγους μήνες, με μια απόφαση κατάφεραν να εκνευρίσουν τον κόσμο όσο τον είχαν εκνευρίσει οι Γκλέιζερ οι οποίοι μάλιστα δεν πείραξαν ποτέ τον Σερ Άλεξ.

Περίεργο για Βρετανούς να κάνουν στην άκρη τόσο εύκολα την παράδοση, την ιστορία του συλλόγου και όμως το έκαναν. Δεν συμφωνώ πάντως με τον Καντονά όταν λέει ότι πρέπει για πάντα ο Σερ Άλεξ να κάνει ότι θέλει στο Όλντ Τράφορντ και στην ομάδα. Όχι, το ποδόσφαιρο προχωράει και επίσης δεν βλέπω τον Βενγκέρ στο γήπεδο της Άρσεναλ για παράδειγμα.

Όποτε συμβαίνει μια αναποδιά στον Τεν Χαγκ η κάμερα πάει αμέσως στον Σερ Άλεξ και αυτό δεν είναι ωραίο ούτε για τον Ολλανδό προπονητή ούτε για τους προκατόχους του στους οποίους συνέβαινε το ίδιο. Επίσης κανείς δεν θυμάται ότι η πρόταση του Σερ Άλεξ μετά την αποχώρησή του ήταν να αναλάβει ο Ντέιβιντ Μόγες. Αυτό.

Κανείς δεν αναφέρει ότι έχει δώσει την σύμφωνη γνώμη του για όλους τους προπονητές που ακολούθησαν τον Μόγες και δεν νομίζω κανείς να αποθεώθηκε από τα μίντια. Κανείς δεν αναφέρει ότι είχε άποψη και ρόλο συμβούλου σε όσα συμβαίνουν στην ομάδα όχι μόνο από άποψη προπονητικής και μην μου πείτε ότι όλα δουλεύουν σωστά.

Η μεγάλη μου διαφωνία είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει τώρα. Η ομάδα έτσι κι αλλιώς δεν πάει καλά στο πρωτάθλημα, έτσι κι αλλιώς υπάρχει γκρίνια, έτσι κι αλλιώς ο κόσμος πάει στο γήπεδο πιθανότατα με το ζόρι γιατί έχει αγοράσει διαρκείας και... τι άλλο να κάνεις το σαββατοκύριακο στην Αγγλία και πάει και με τρόμο για το τι πρόκειται να δει. Δεν χρειαζόταν τώρα, στην διακοπή όπου η κατάσταση ίσως ηρέμησε να εμφανιστεί αυτή η είδηση. Πριν καν μπει στο γήπεδο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να παίξει δύσκολο ματς με την - βάζω γκολ στο πρώτο λεπτό - Μπρέντφορντ υπάρχει γκρίνια και εκ νέου διχασμός.

Σκέφτομαι την φράση της μητέρας του Φόρεστ Γκαμπ στην ομώνυμη ταινία "Η ζωή είναι σαν ένα κουτί με σοκολατάκια, ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει" αλλάξτε την λέξη ζωή με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.