Ηλίας Βλάχος

Μάντσεστερ Σίτι vs Premier League

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024 - 19:37

Τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Πρέμιερ Λιγκ ισχυρίζονται ότι νίκησαν στην πρώτη δικαστική μάχη. Τι ισχύει;

Μάντσεστερ Σίτι vs Premier League

Το πρώτο που αξίζει να αναφέρουμε για την πρώτη δικαστική νίκη της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Πρέμιερ Λιγκ είναι, ότι δεν έχει καμία σχέση με τις 115 κατηγορίες που βαραίνουν τους Σίτιζενς. Στην πραγματικότητα επίσης οι κατηγορίες είναι 130 γιατί το πρώτο νούμερο που έδωσε στην δημοσιότητα η Πρέμιερ Λιγκ ήταν λάθος.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι αφορά τους κανονισμούς της Πρέμιερ Λιγκ περί εμπορικών συμφωνιών και τις σχέσεις με τους ιδιοκτήτες ενός συλλόγου.

Δύο πτυχές των κανόνων της Πρέμιερ Λιγκ για εμπορικές συναλλαγές κρίθηκαν παράνομες ωστόσο η λίγκα αναφέρει ότι η πλειονότητα των αποφάσεων ήταν υπέρ της και για αυτό και οι δύο πλευρές βγήκαν και μίλησαν για δικαστική νίκη.

Σε αυτή την υπόθεση υπέρ της Σίτι κατέθεσαν Τσέλσι, Νιούκαστλ και Έβερτον ενώ εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Μπράιτον, Γουέστ Χαμ ενώ υπομνήματα υπέρ των κανονισμών έγραψαν Μπρέντφορντ, Μπόρνμουθ, Φούλαμ και Γουλβς.

Είναι σίγουρο ότι η Πρέμιερ Λιγκ πρέπει να νιώθει ντροπή για το ότι υπάρχουν κανονισμοί στο καταστατικό της που θεωρήθηκαν παράνομοι αλλά μπορεί να νιώθει δικαιωμένη γιατί η πλειονότητα είναι νόμιμη. Οι αλλαγές των κανονισμών που θεωρήθηκαν παράνομοι θα αρχίσουν άμεσα καθώς την επόμενη εβδομάδα υπάρχει έκτακτο μίτινγκ της λίγκας για την αλλαγή. Μια αλλαγή που μπορεί να φέρει και πρόστιμα σε μερικές ομάδες αλλά και μια αλλαγή που μπορεί να φέρει και έσοδα στις ομάδες που είχαν πληρώσει πρόστιμα για τις εμπορικές συναλλαγές που είχαν θεωρηθεί παράνομες αλλά πλέον, δεν είναι.

Η δικαστική διαμάχη για τις 130 κατηγορίες άρχισε τον Σεπτέμβριο και θα κρατήσει δυόμισι μήνες οπότε υποτίθεται ότι θα ολοκληρωθεί τον Νοεμβριο. Το πότε θα βγει η απόφαση είναι κάτι άγνωστο αλλα φημολογείται ότι αυτό θα συμβεί τον Μάρτιο.

Το Pamestoixima.gr υποδέχεται όλους τους νέους παίκτες με Σούπερ Τριπλή Προσφορά γνωριμίας Χωρίς Κατάθεση!

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν η Μάντσεστερ Σίτι είχε βρεθεί ένοχη για παραβίαση του Financial Fair Play της UEFA και είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό και πρόστιμο 27 εκατομμυρίων λιρών. Η υπόθεση πήγε στο CAS το οποίο βρήκε ξανά ένοχη την Μάντσεστερ Σίτι αλλά περιέργως, άλλαξε την ποινή η οποία πήγε στα δέκα εκατομμύρια Ευρώ και φυσικά αναιρέθηκε ο διετής Ευρωπαϊκός αποκλεισμός.

Η υπόθεση των 130 κατηγοριών αφορά την χρονική περίοδο 2009 ως 2018. Σε αυτή την χρονική περίοδο η Σίτι κέρδισε τρία πρωταθλήματα το 2012 με δεύτερη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (χαμένη στην ισοβαθμία), το 2014 με δεύτερη την Λίβερπουλ (δύο βαθμούς πίσω) και το 2018 με δεύτερη την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19 βαθμούς πίσω).

Στην υπόθεση των 130 κατηγοριών δεν είναι δυνατή προσφυγή στο CAS αλλά μπορεί τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Πρέμιερ Λιγκ να ασκήσουν έφεση κάτι που σημαίνει ότι η τελική απόφαση θα αργήσει ακόμη περισσότερο.