Ηλίας Βλάχος

Η επίθεση κερδίζει αγώνες η άμυνα τίτλους

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2024 - 14:06

Δεν το λέω εγώ, το έχει πει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και με τους τίτλους που κέρδισε στην καριέρα του κάτι θα ξέρει καλύτερα.

Η επίθεση κερδίζει αγώνες η άμυνα τίτλους

Η άμυνα της Άρσεναλ στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν ενθουσίασε τους Άγγλους αλλά αυτοί ενθουσιάζονται με τα πάντα και παραπάνω από όσο πρέπει.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η άμυνα της Γιουβέντους μοιάζει η πιο εντυπωσιακή στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης καθώς είναι και η μοναδική που δεν έχει δεχτεί γκολ ακόμη.

Η Λειψία στην Γερμανία, η Λανς στην Γαλλία και η Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία αυτές είναι οι άμυνες που έχουν δεχτεί τα λιγότερα γκολ αλλά αν δείτε την βαθμολογία καμία από αυτές τις δύο ομάδες δεν βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Η Άρσεναλ που ενθουσιάζει τους Άγγλους ναι, έχει εξαιρετική άμυνα αλλά το παράδοξο είναι ότι τα λιγότερα γκολ στην Αγγλία φέτος τα έχει δεχτεί η Λίβερπουλ που είναι και στην πρώτη θέση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα που ξέρει από επίθεση καλύτερα από τον κάθε ένα δεν ενθουσιάστηκε με την άμυνα της Αρσεναλ στο μεταξύ τους παιχνίδι αλλά με τον τρόπο που λειτουργεί στην επίθεση στις στημένες μπάλες. Ειδικά στα κόρνερ είναι για εκπαίδευση ο τρόπος που εμποδίζει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να ξεκολλήσει από την γραμμή του. Στο όριο του φάουλ όλα και εξαρτάται από τον διαιτητή.

Το κακό για την Άρσεναλ έτσι που ενθουσιάζονται όλοι μαζί της είναι ότι βγαίνουν παίκτες όπως ο Σάκα και δηλώνουν από τώρα, Οκτώβριο μήνα, ότι ίσως φέτος είναι η χρονιά που η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα. Συγγνώμη αλλά δεν μπορείς να τα λες αυτά όταν έχεις να πάρεις πρωτάθλημα είκοσι χρόνια και τα τελευταία δύο που ήσουν σύμφωνα με τους Άγγλους καταπληκτικός, εξαιρετικός, μοναδικός, το έχασες από την Μάντσεστερ Σίτι γιατί, είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Και εγώ θα ήθελα η ομάδα μου να είναι ασφαλής αμυντικά και μετά βλέπουμε τι θα γίνει στην επίθεση. Δεν με ενοχλεί. Αυτό που είναι εύκολο να καταλάβει κανείς είναι ότι αν δεν δεχτείς γκολ, είναι πολύ απλό, δεν θα χάσεις.

Την άμυνά του χρειάστηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για να κατακτήσει το Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Ίντερ η οποία σφυροκοπούσε τους Άγγλους στο τελευταίο εικοσάλεπτο, την άμυνά του και τον Ρομέλου Λουκάκου.

Γενικώς νομίζω ότι είναι καλό να είσαι εξασφαλισμένος αμυντικά γιατί κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα σκοράρεις πάντα περισσότερα γκολ από όσα πετυχαίνει ο αντίπαλος σου. Τώρα το αν η άμυνα θα φέρει τον τίτλο στην Άρσεναλ δεν μπορώ να το γνωρίζω. Σίγουρα κάνει καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι αλλά σίγουρα οι στημένες μπάλες στην επίθεση μπορούν να την βοηθήσουν να κερδίσει ακόμη και τα πιο δύσκολα ματς αρκεί πάντα να είναι με έντεκα παίκτες στο γήπεδο.

Όλα θέλουν μια καλή ισορροπία.