Ηλίας Βλάχος

Η Ρεάλ, η διαιτησία και ο τραυματίας Εμπαπέ

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 - 18:58

Ο κακός χαμός με την διαιτησία στην Ισπανία και μάλιστα σε εβδομάδα που καταλήγει σε ντέρμπι μεταξύ της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ, η διαιτησία και ο τραυματίας Εμπαπέ

Το πρόβλημα για τους ροχιμπλάνκος δεν θα έπρεπε να είναι η διαιτησία. Θα έπρεπε να είναι για παράδειγμα ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε Τρίτη βράδυ εντός έδρας και η Ατλέτικο παίζει Πέμπτη βράδυ στο Βίγκο, περίπου 450 χιλιόμετρα μακριά.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Ατλέτικο δηλαδή θα πρέπει να παίξει με την Θέλτα - δύσκολο ματς - να γυρίσει το βράδυ πίσω. Να κάνει χαλάρωμα την Παρασκευή, γιατί κανονική προπόνηση δεν μπορείς να κάνεις ημέρα μετά από ματς, και άντε μια τυπική προπόνηση το Σάββατο, ίσως με βίντεο για το πως παίζει η Ρεάλ. Η Ρεάλ δεν χρειάζεται φυσικά να ταξιδέψει γιατί έπαιζε εντός. Θα μπει στο πούλμαν την Κυριακή και όλα καλά. Αυτό είναι πιο σοβαρό από το γιατί δεν βγήκε κόκκινη κάρτα στον Έντρικ για παράδειγμα για την κλωτσιά στον Μουρίνιο. Ακόμα έχω και εγώ την απορία αλλά τι να κάνουμε, δεν βγήκε.

Τέλος πάντως όσον αφορά στην διαιτησία, η Ρεάλ Μαδρίτης φέτος έχει ήδη πάρει πέντε πέναλτι ενώ όλες οι υπόλοιπες ομάδες στην Λα Λίγκα έχουν πάρει μαζί, δέκα. Καμία δεν έχει πάρει πάνω από ένα πέναλτι και η Ατλέτικο είναι σε αυτές που δεν έχουν κανένα.

Η Ρεάλ έχει ήδη πάρει υπέρδιπλάσια πέναλτι από την προηγούμενη σεζόν όπου όλη την χρονιά, πήρε μόλις δύο. Πολύ λιγότερα δηλαδή από τα πέντε της Ατλέτικο και τα έξι της Μπαρτσελόνα. Προφανώς και αυτά δεν διαμόρφωσαν πέρσι το πρωτάθλημα και δεν αλλάζουν κάτι και φέτος όπου μέχρι στιγμής η καλύτερη ομάδα είναι στην κορυφή.

Για την Ρεάλ θα λείψει ο Κιλιάν Εμπαπέ από το ντέρμπι αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα. Σίγουρα είναι απουσία αλλά με την απουσία του Εμπαπέ η Ρεάλ θα γυρίσει στο περσινό σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πλησιάσει την περιοχή ο Μπέλιγχαμ και ίσως έρθει η στιγμή για το πρώτο γκολ του στην σεζόν και με ένα παραπάνω χαφ, ίσως επίσης να είναι καλύτερα απέναντι στην ομάδα του Σιμεόνε.

Η απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο αντιμετωπίστηκε από τους μερένχες. Το ίδιο και η απώλεια του Καρίμ Μπενζεμά. Αν ψάχνετε το πρόβλημα της Ρεάλ δεν είναι ότι αποκτήθηκε ο Εμπαπέ αλλά ότι έφυγε ο Κρόος. Το κακό επίσης είναι ότι ο Αντσελότι προσπαθεί να χωρέσει στην ίδια ενδεκάδα Μπέλιγχαμ, Ροντρύγκο, Βίνι και Eμπαπέ. Από ένα σημείο και μετά, όπως και με την Αλαβές, οι τρεις μπροστά δεν μαρκάρουν και έτσι έγινε το 3-0... 3-2 μέσα σε δύο λεπτά και έτρεχε ο Αντσελότι να βάλει πέμπτο αμυντικό για να κρατήσει το τρίποντο. Ο κόουτς έχει να λύσει δύο σημαντικά προβλήματα και μοιάζει το ένα, να αφορά το άλλο.

Ο Μπέλιγχαμ μακριά από την περιοχή, το μόνο που κάνει είναι να κόβει και να μοιράζει την μπάλα στα πέντε με δέκα μέτρα. Ακίνδυνος. Κανείς δεν μπορεί να κάνει την δουλειά που έκανε ο Κρόος, ούτε ο Τσουαμενί, ούτε ο Βαλβέρδε (που είναι βέβαια υπέρ-παίκτης αλλά με άλλα χαρίσματα) και φυσικά ούτε ο Καμαβινγκά που είναι τραυματίας έτσι κι αλλιώς. Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να θυσιαστεί ο Ροντρύγκο από την ενδεκάδα, ίσως. Αυτές είναι δικές μου σκέψεις.

Η Ρεάλ για την ώρα μπερδεύεται μόνη της γιατί ο Αντσελοτι τους θέλει όλους στο γήπεδο.

Πρέπει να περιμένουμε από έναν κορυφαίο προπονητή σύντομα να βρει την λύση για αυτό το μπέρδεμα. Τους τίτλους θα τους διεκδικήσει αλλά σίγουρα μπορεί να το κάνει με πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από ότι βλέπουμε μέχρι τώρα και χωρίς να χρειάζεται πέναλτι όπως φωνάζουν οι Ισπανοί.