Ηλίας Βλάχος

Ο πόνος του Τερ Στέγκεν

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 - 11:55

Μέσα σε δυο εβδομάδες από την απόλυτη χαρά για το νούμερο ένα στην Γερμανία εκτός αγώνων για τουλάχιστον 7 μήνες με σοβαρό τραυματισμός. Άτυχος Τερ Στέγκεν.

Ο πόνος του Τερ Στέγκεν

Στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Μαρκ-Αντρε Τερ Στέγκεν έλεγε ότι είναι "βάλσαμο για την ψυχή του" η φανέλα με το νούμερο 1 της Εθνικής Γερμανίας.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Χρειάστηκε να περιμένει δώδεκα χρόνια στην σκιά του Μάνουελ Νόιερ, να πάρει φυσικά μερικά παιχνίδια εδώ κι εκεί, για να γίνει το νούμερο 1 και είκοσι ημέρες μετά, ζει έναν εφιάλτη.

Είχα την ευκαιρία να περιγράψω το παιχνίδι της Βιγιαρεάλ με την Μπαρτσελόνα (...αλήθεια τι παίκτης είναι ο Γιαμάλ;). Αν δεν σε ενοχλούν αυτά, πιθανότατα ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχω περιγράψει μέχρι στιγμής την φετινή χρονιά αλλά, ο τραυματισμός του Τερ Στέγκεν μου το χάλασε.

Δεν πατάει καν άσχημα το πόδι του.

Δεν θα μου βγάλει κανείς από το μυαλό ότι δεν έχει σχέση η ψυχολογία του Γερμανού τερματοφύλακα με τον τραυματισμό του σε αυτή την φάση.

Νούμερο 1 στην Εθνική Γερμανίας, αρχηγός της Μπαρτσελόνα και μερικές ημέρες πριν έχει κάνει απίστευτο λάθος με την Μονακό για να αποβληθεί ο Έρικ Γκαρθία και να χάσει η ομάδα του στο Πριγκηπάτο. Η κριτική που ακολούθησε για έναν τερματοφύλακα κορυφαίου επιπέδου ήταν σοκαριστική. Ακόμη και ότι θα έπρεπε να χάσει την θέση του στην Γερμανία γράφτηκε. Για ένα λάθος. Όλοι οι τερματοφύλακες κάνουν λάθη. ΟΛΟΙ.

Στο ματς με την Βιγιαρεάλ, τριάντα δευτερόλεπτα πριν καταρρεύσει το πόδι του έχει κάνει φανταστική απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Πεπέ.

Μπορεί και να ήταν η πρώτη φορά που ένιωσε καλά την τελευταία εβδομάδα, να χαλάρωσε, να είπε: "τους έδειξα ποιος είμαι" και επειδή δεν μπορείς να χαλαρώνεις να ακολούθησε ότι ακολούθησε.

Εικασίες θα πείτε, μπορεί να ήταν απλά η κακιά η ώρα.

Μπορείτε να με ακολουθήσετε ΕΔΩ στο Instagram

Ο τραυματισμός του είναι παρόμοιος με αυτόν του Ρονάλντο, του φαινόμενου. Διέλυσε την επιγονατίδα του. Χωρίς να τον ακουμπήσει κάποιος, χωρίς να πατήσει στραβά, συνέβη. O Βραζιλιάνος το είχε πάθει σε ένα από τα περίφημα step-over που έκανε, εδώ ο Γερμανός... απλά προσγειώθηκε αφού έπιασε την μπάλα.

Τουλάχιστον 7 μήνες έξω είναι η διάγνωση. Πιστεύω ότι θα τον δούμε ξανά σε έντεκα και αν θα είναι καλά. Πιστεύω επίσης ότι το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα θα πάρει τερματοφύλακα.

Μέσα σε δεκαπέντε μέρες... το βάλσαμο έγινε φαρμάκι.

Κάπου γράφτηκε, πριν καν τραυματιστεί ο Τερ Στέγκεν σε εκείνα τα άρθρα με την κριτική που του έγιναν μετά το λάθος με την Μονακό.

Ter Stegen lives in (S)pain... δεν μεταφέρεται/μεταφράζεται στα Ελληνικά απλά βγάζετε το S και το Spain γίνεται pain… δηλαδή πόνος. Ιδιωματισμοί των Άγγλων. Σε αυτή την περίπτωση "πετυχημένος" γιατί αυτή τη στιγμή ναι, ο Μαρκ-Αντρε Τερ Στέγκεν, ζει τον δικό του πόνο, το δικό του δράμα.

Πως τα φέρνει η ζωή;