Ηλίας Βλάχος

Άγνωστες λέξεις όπως η υπομονή

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 - 13:19

Έχουμε χάσει από το Ελληνικό πρωτάθλημα πολλούς προπονητές όλα αυτά τα χρόνια απλά, γιατί δεν υπήρχε υπομονή. Δεν μάθαμε ποτέ αν είναι καλοί.

Άγνωστες λέξεις όπως η υπομονή

Παράδειγμα των ημερών μας είναι ο Μπόρχα Χιμένεθ της Λεγανιές. Στην Ελλάδα και τον Αστέρα Τρίπολης έμεινε πέντε μήνες. Πέρσι οδήγησε την Λεγανιές σε άνοδο στην Λα Λίγκα και μετά από πέντε ματς φέτος έχει μια νίκη (Λας Πάλμας 2-1), δύο ισοπαλίες (Οσασούνα, Βαγιαδολίδ) και δύο ήττες (Μαγιόρκα και Μπέτις). Δεν τα πάει άσχημα.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Δεν αφορά βέβαια μόνο τον Έλληνα οπαδό. Αφορά τον Έλληνα γενικά. Αρκεί να βγείτε μια βόλτα στον δρόμο και να οδηγήσετε είκοσι λεπτά για παράδειγμα. Αρκεί να κάτσετε για λίγο σε μια ουρά στο σούπερ-μάρκετ. Σκεφτείτε να αργήσουν να σας φέρουν το φαγητό σε ένα εστιατόριο. Αν είναι δυνατόν.

Ο Πλάτωνας είχε πει ότι το θεμέλιο της σοφίας είναι η υπομονή αλλά... ποιός είναι ο Πλάτωνας άραγέ; Πόσοι τον γνωρίζουν στην εποχή μας;

Δεν καταπιάνομαι συνήθως με τα της χώρας μας αλλά...

...ο Μεντιλίμπαρ δεν κάνει, ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν κάνει, ο ΠΑΟΚ άργησε να πάρει παίκτες, η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τη Νόα.

O Μεντιλίμπαρ πέρσι πήρε Ευρωπαϊκό. Έφυγαν 14 παίκτες και ήρθαν 9 και ο Ολυμπιακός έχει παίξει μόλις τέσσερα επίσημα παιχνίδια, τα τρία, πριν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Υπομονή.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο βρίσκεται στην Ελλάδα 99 ημέρες, ούτε καν εκατό. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε μετά από ούτε θυμάμαι πόσα πέναλτι από τον Άγιαξ και απέκλεισε την Λανς για να βρεθεί στην League Phase του Conference και με ανατροπή στο δεύτερο παιχνίδι. Ναι θα έπρεπε να παίζει καλύτερα στην Ελλάδα αλλά, υπομονή.

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε Κόλεϊ και Μπακαγιόκο στις 31 Αυγούστου και τον Λόβρεν, επαναλαμβάνω τον Λόβρεν, στις 16 Σεπτεμβρίου. Πιθανότατα και οι τρεις μέσα στην σεζόν κάποια στιγμή θα είναι βασικοί και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει και στην Ευρώπη. Υπομονή.

Η ΑΕΚ ναι αποκλείστηκε από τη Νόα. Κακώς. Δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς σε αυτό. Κακό για την ίδια, κακό για την Ελλάδα. Θυμίζω όμως ότι την πρώτη χρονιά του ο Αλμέιδα, δίχως Ευρώπη έκανε νταμπλ. Πέρσι με Ευρώπη μπλέχτηκε ολίγον τι. Φέτος πάλι δεν έχει Ευρώπη. Υπομονή.

Δεν είμαστε χώρα που μπορούν οι ομάδες να ξοδέψουν εκατομμύρια για να φέρουν τους παίκτες που θέλουν, όταν τους θέλουν, με τους όρους που θέλουν. Ναι, μπορεί να σας σοκάρει αλλά δεν είμαστε. Με τους παίκτες που ήρθαν φέτος, ακόμη και στο φινάλε των μεταγραφών και πιθανότατα γιατί δεν υπήρχε καλύτερη πρόταση από αλλού, πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι.

Για ακόμη μια χρονιά ήρθαν καλοί παίκτες. Ο Άρης πήρε σημαντικούς παίκτες και τώρα ακούω ότι κλείνει τον Κουάισον. Ο ΟΦΗ έφερε επιθετικό από την Ίντερ. Όλοι ενισχύθηκαν, όλοι προσπάθησαν να βελτιώσουν την ποιότητά τους.

Ας τους δώσουμε λίγο χρόνο και μακάρι να δούμε εξίσου καλό πρωτάθλημα με το περσινό αλλά, να σας ενημερώσω, ότι δεν γίνεται να κερδίσουν όλοι.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.