Ηλίας Βλάχος

Μόνο θετικά για την Ελλάδα του Ιβάν

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024 - 11:14

Πέρασαν δύο ματς με δείγμα θετικό. Και προχωράμε. Και λύνουμε προβλήματα. Και νικάμε χωρίς να παίζουμε καλά. Και έρχεται η Αγγλία.

Μόνο θετικά για την Ελλάδα του Ιβάν

Η Ελλάδα του Ίβαν Γιοβάνοβιτς μας έδειξε στα δύο πρώτα ματς της πρώτον, ότι πλέον παιχνίδια με ομάδες επιπέδου Φινλανδία και Ιρλανδία έχει την ποιότητα να τα καθαρίζει χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει κάτι εντυπωσιακό στην επίθεση και δεύτερον ότι δεν θα είναι εύκολο να την νικήσεις.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Για το πρώτο ευθύνεται όχι απλά η αλλαγή προπονητή. Εκτός από την σαφέστατα καλύτερη αμυντική λειτουργία ευθύνεται και ότι πλέον έχουμε έναν επιθετικό που όχι απλά παίζει με αυτοπεποίθηση αλλά... σκοράρει. Το γκολ με την Ιρλανδία - η οποία ανεξήγητα σε αυτή την φάση οπισθοχωρεί και αφήνει τον Ιωαννίδη να πάρει την μπάλα χαλαρός και άνετος για να σουτάρει - αμφιβάλλω αν άλλος Έλληνας επιθετικός μπορεί να το πετύχει τόσο εύκολα. Στα θετικά και η παρουσία του Κουλιεράκη που μας κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους στην επίθεση, φυσικά στις στημένες μπάλες όταν ανεβαίνει.

Για το δεύτερο κομμάτι το... ότι δεν θα είναι εύκολο να μας νικήσουν, φυσικά επιστρέφουμε στην βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας. Χαώδης διαφορά στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων όπου απειληθήκαμε ελάχιστα και αν με τους Φινλανδούς, ΟΚ δεν πρέπει να αισθανόμαστε και σπουδαίοι που τα καταφέραμε, τότε με τους Ιρλανδούς που πάντα είναι επικίνδυνοι σε αυτά, η ομάδα αξίζει ένα Α'.

Ακολουθήστε με ΕΔΩ στο Instagram

Παρεμπιπτόντως... παίζει να είναι η λιγότερο ποιοτική Ιρλανδία της τελευταίας δεκαετίας και της έβαλαν και Ισλανδό προπονητή.

Άκουσα τον Ντέμη Νικολαΐδη να λέει σε κάποια φάση για μοτίβο των Ιρλανδών να στέλνουν την μπάλα με μεγάλη διαγώνια μπαλιά ή και με άλλους τρόπους στο αριστερό άκρο της άμυνάς μας. Είναι ένα μοτίβο που το επιλέγουν οι αντίπαλοί μας την τελευταία τριετία γιατί ξέρουν ότι από εκεί θα βρουν την τρύπα που ψάχνουν και την βρήκαν και ο Ιρλανδοί αλλά, ο Ογκμπένε ήταν όφσαϊντ. Θα διορθωθεί και αυτό, θα βρεθεί η σωστή ισορροπία. Μέσα στο ματς ο Σιώπης κλήθηκε να βοηθήσει αρκετά σε εκείνη την πλευρά. Άλλο ένα ικανοποιητικό, βλέπει ο κόουτς. Ήδη όταν έχουμε μπάλα για να προωθείται ο Τσιμίκας, που μπροστά βοηθάει τρομερά, στα μετόπισθεν έχουμε τριάδα με τον Ρώτα να μένει πίσω.

Αυτό που απομένει στην ομάδα για να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια και τις μεγάλες ομάδες - και μπορείς να το κάνεις αυτό αν έχεις επιθετικό που σκοράρει εύκολα - είναι να βρει δύο παίκτες στο κέντρο στο 6 και το 8 που να μπορούν να βοηθήσουν και ανασταλτικά αλλά και στην δημιουργία. Μπορεί και να τους έχουμε ήδη αλλά δεν φάνηκε σε αυτά τα δύο ματς ή ακόμα χρειάζεται δουλειά. Ο Μπουχαλάκης δεν έχει ματς και έγινε πρώτη αλλαγή μαζί με τον Χατζηγιοβάννη. Ο Σιώπης έκανε ατελείωτα χιλιόμετρα για να κόβει μπάλες αλλά όχι για να φτιάξει παιχνίδι.

Είναι η πιο δύσκολη θέση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για αυτό και το... δείξε μου το εξάρι σου να σου πω πόσο καλή ομάδα έχεις, ισχύει τουλάχιστον για εμένα, έχετε το ελεύθερο φυσικά να διαφωνήσετε.

Το θετικό είναι ότι πλέον έχουμε έναν άνθρωπο στον πάγκο που τον αποδέχονται όλοι, έναν επιθετικό που συμφωνούν όλοι ότι πρέπει να παίζει. Ήδη λύσαμε δύο σημαντικά προβλήματα για να μειωθεί αρκετά η γκρίνια που κουβαλάει η ομάδα ενώ και για όσους έπαιξαν ή δεν έπαιξαν ή δεν κλήθηκαν και εκεί υπήρχε σχετική... ησυχία.

Μόνο θετικά μπορεί να δει κανείς τα δύο πρώτα ματς και τώρα... έρχεται η Αγγλία. Εκεί θα δούμε περισσότερα και θα μετρηθούμε καλύτερα.