Ηλίας Βλάχος

Τον αγαπάς ή τον μισείς... είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024 - 12:34

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πάντα θα διχάζει αλλά δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την ποδοσφαιρική αξία του. 

Τον αγαπάς ή τον μισείς... είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Όπως συμβαίνει σε όλους τους σπουδαίους του αθλητισμού... ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει μερίδα οπαδών που τον λατρεύει και μερίδα οπαδών μου τον μισεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον μισεί, ίσως γιατί ήταν το αντίπαλον δέος του Λιονέλ Μέσι, ίσως για την αυταρέσκειά του, ίσως για όλα τα χρήματα που βγάζει και το status του.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Εγώ η αλήθεια είναι ότι είμαι κάπου στην μέση. Όσο τον λάτρεψα στην πρώτη του θητεία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόσο μου άλλαξε την γνώμη στην δεύτερη. Όσο τον αποθέωνα όταν ήταν στην Ρεάλ Μαδρίτης τόσο με εξόργισε που πήγε στην Σαουδική Αραβία. Η παρουσία του στην Γιουβένους... ααα... με αφήνει αδιάφορο, στην μέση.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Δύο πράγματα δεν μπορείς με τίποτα να του αμφισβητήσεις. Ότι δεν έχει δουλέψει στην καριέρα του για να φτάσει εδώ που έφτασε και ότι έχει βάλει 900 επίσημα, καταγεγραμμένα – όπως είπε και ο ίδιος – σε κάμερα γκολ. Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών, και για εμένα δεν είναι, αφού έχω δει τον κανονικό Ρονάλντο, τον Βραζιλιάνο.

Σίγουρα είναι αυτός που επισήμως έχει τα περισσότερα και για να λέει ότι θα φτάσει τα 1000 γκολ, θα τα φτάσει. Δεν θα σταματήσει αν δεν τα φτάσει. Μπορεί να μπαίνει στο γήπεδο μόνο για να βαράει πέναλτι με την Αλ Νασρ στα 42 του αλλά θα τα φτάσει.

Είμαι σίγουρος πως με όποια ομάδα κληρωθεί η Πορτογαλία από το τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, Ανδόρα, Λίχτενσταϊν, Σαν Μαρίνο... θα είναι εκεί για να παίξει δύο ενενηντάλεπτα για να βάλει πέντε με έξι γκολ. Έτσι είναι. Δεν τον νοιάζει ο αντίπαλος, τον νοιάζει ο εαυτός του τώρα πια στην Δύση της καριέρας του, λίγο παραπάνω από την ομάδα, τους συμπαίκτες, τον κόσμο, τον αντίπαλο. Τον νοιάζει η υστεροφημία του.

Το ποδόσφαιρο είναι ωραίο γιατί ο κάθε ένας έχει την άποψή του. Μπορεί να μην συμφωνεί κάποιος με την άποψη του άλλου αλλά, αυτή είναι. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να τον πείσεις ή να του αλλάξεις αυτό που του αρέσει. Για εμένα λοιπόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι στο Τοπ 5 των παικτών όλων των εποχών και μιλάω για αυτούς που έχω δει με τα μάτια μου, σε ενενηντάλεπτο, να παίζουν μπάλα και όχι αυτούς που έχω δει μόνο με highlights online.

Δεν μπορώ με τίποτα όμως να τον βγάλω από το Τοπ 10. Μπορεί να σκεφτώ παίκτες που μου αρέσουν πιο πολύ. Που στον τρόπο που θα μου άρεσε να παίζει η ομάδα μου να τους προτιμούσα αλλά, εναν παίκτη όχι τόσο ταλαντούχοι όσο κάποιοι άλλοι παίκτες, που δούλεψε τόσο σκληρά, πέτυχε τόσα πολλά, έχει αμέτρητα ρεκόρ, κατέκτησε τα πάντα (εκτός από Παγκόσμιο κύπελλο) και είναι και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία δεν γίνεται να τον αφήνει εκτός τοπ 10, πρέπει να είναι εκεί εξ’ορισμού.

Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.