Ηλίας Βλάχος

Όλοι θα ήθελαν έναν Τόμας Μίλερ

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024 - 14:49

Τον Τόμας Μίλερ τον βλέπω σαν τον Πολ Σκόουλς της Μπάγερν Μονάχου.

Όλοι θα ήθελαν έναν Τόμας Μίλερ

Ποτέ δεν ήταν το μεγάλο αστέρι των Βαυαρών αλλά πάντα η βάση, πάντα η κολώνα, αυτός που όλοι θα κοιτούσαν για την καθοδήγηση στα δύσκολα. Είμαι σίγουρος ότι είχε προτάσεις για να μετακομίσει σε άλλο σύλλογο – όχι πολλές αλλά δεν μπορεί να μην είχε – αλλά νομίζω ότι πλέον είναι αργά και ότι στο παρελθόν, οι επιτυχίες της Μπάγερν και η άνεση του να είσαι σπίτι σου και να κερδίζεις, τον οδήγησαν στο απλό συμπέρασμα ότι δεν αξίζει την ταλαιπωρία της μετακίνησης.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Έφτασε τις 710 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπάγερν Μονάχου και προσπέρασε τον μύθο Ζεπ Μάιερ για να είναι πλέον στην κορυφή της ιστορικής λίστας της Μπάγερν Μονάχου. Την προηγούμενη αγωνιστική τον προσπέρασε στην λίστα συμμετοχών στην Μπούντεσλιγκα και είναι πρώτος και εκεί.

Φυσικά σε μια ιστορική βραδιά για αυτόν δεν μπορούσε να μην σκοράρει απέναντι στην Φράιμπουργκ και το γκολ του ήταν επίσης ιστορικό. Ήταν το γκολ νούμερο 150 και έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της Μπάγερν Μονάχου που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό στην Μπούντεσλιγκα. Όσοι βρίσκονται πιο ψηλά είναι ιερά τέρατα... ο Κάρλ-Χάιντς Ρούμενιγκε, ο Ρόμπερτ Λέβαντοβσκι και φυσικά ο μύθος Γκερντ Μίλερ.

Στην εποχή της πανδημίας έγινε ακόμη πιο κατανοητός ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο. Βλέπετε όταν έχει φασαρία δεν μπορείς να ακούσεις και πολύ καλά τι συμβαίνει μεταξύ των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Με άδειες κερκίδες τότε όλοι κατάλαβαν ότι αυτό που κάνει την Μπάγερν Μονάχου να κάνει κλικ... είναι ο Τόμας Μίλερ. Σε κάθε στιγμή του αγώνα μιλούσε, έδινε οδηγίες, έλεγε σε κάθε παίκτη που να πάει, πως να εκμεταλλευτεί τον χώρο χωρίς ποτέ φυσικά να ξεχνάει τα δικά του καθήκοντα.

Μέσα σε όλα τα άλλα είναι και πλακατζής. Μιλάμε για έναν τύπο που έχει καταλάβει ότι αυτό που κάνει δεν είναι απλά δουλειά, είναι ένα χόμπι που τελικά έγινε η δουλειά του, το επάγγελμά του και φυσικά φροντίζει να το απολαμβάνει σε κάθε στιγμή. Αρκεί να ψάξετε λίγο το κανάλι της Μπάγερν Μονάχου στο youtube και θα καταλάβετε για τι... σκίτσο μιλάμε.

Έχει κατακτήσει 32 τίτλους συνολικά με την Μπάγερν Μονάχου και φυσικά έχει κατακτήσει και το Παγκόσμιο κύπελλο του 2014 με την Γερμανία. Αν δεν το θυμάστε ήταν και πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2010 με πέντε γκολ. Στην καριέρα του μετράει 287 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι αρκετά για έναν παίκτη που ποτέ δεν είπε ότι είναι επιθετικός αλλά πάντα έπαιζε με το μυαλό του σε αυτή την τρύπα πίσω από τον φορ, συνήθως τον Λέβαντοβσκι.

Στην καριέρα του μετράει 274 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι πολλές. Για αυτό και όλοι θα τον ήθελαν στην ομάδα τους. Για αυτό και υπάρχει η θέση του Raumdeuter μια δική του επινόηση που πλέον είναι “επίσημα” θέση στο ποδόσφαιρο (αν όχι κανονικά για εμάς τους λάτρεις του football manager είναι) τακτικα και η ελεύθερη μετάφραση είναι “παίκτης που αναζητά ελεύθερο χώρο”.

Είναι μόλις 34 και φέτος σε 3 επίσημα παιχνίδια έχει ήδη 3 γκολ και 1 ασίστ για την Μπάγερν και όλα αυτά σε 146 αγωνιστικά λεπτά. Μοιάζει και φέτος ότι θα είναι πολύτιμος αν και η ομάδα του Βενσάν Κομπανι στα δύο πρώτα ματς της σεζόν προσωπικά, δεν με έχει πείσει. Ένα καινούριο εγχείρημα πάντα χρειάζεται χρόνο όμως και σε αυτή την προσπάθεια είναι καλό να έχεις μαζί σου έναν Τόμας Μίλερ... όπως καλό θα ήταν για εμάς να έχουμε έναν Πολ Σκόουλς αλλά... αλλά.