Ηλίας Βλάχος

Ευλογία η τριάδα... Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024 - 01:06

Πολλοί μιλάνε για φαβορί σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όλοι ξεχνάνε την Κροατία. Η τριάδα Μόντριτς – Μπρόζοβιτς - Κόβατσιτς ίσως για τελευταία φορά μαζί, ετοιμάζεται για άλλη μια παράσταση.

Ευλογία η τριάδα... Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς

Βλέποντας τον φιλικό αγώνα της Κροατίας με την Πορτογαλία, όπου οι Κροάτες νίκησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους Πορτογάλους, σκέφτηκα να δω την απόδοση για κατάκτηση του Euro από την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Είναι εξαιρετικά υψηλή.

Βρίσκεται βέβαια στον ίδιο όμιλο με Ιταλία και Ισπανία αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος μπορεί να θεωρεί μεγαλύτερο φαβορί για πρόκριση την σκουάντρα ατζούρα από την Κροατία. Άντε τους Ισπανούς να το δεχτώ και αυτό γιατί έχουν τον Ρόδρι στην ενδεκάδα και αυτός, σπάνια χάνει.

Μιλώντας για την Ισπανία σκέφτηκα ότι αναλογικά... για την Κροατία η τριάδα στο κέντρο των Μόντριτς - Μπρόζοβιτς - Κόβατσιτς είναι ότι ήταν για την Ισπανία οι Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα ή αν θέλετε βάζετε και τον Μπουσκέτς εκεί.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Φυσικά οι τρεις Κροάτες δεν είναι στο επίπεδο εκείνης της ανίκητης τριάδας αλλά αναλογικά είναι ότι καλύτερο έχει παρουσιάσει η χώρα σαν χαφ, συνεργάζονται άψογα, αφήνει ο ένας τον χώρο στον άλλο, είναι φιλαράκια, δημιουργικοί και ο Ζλατκο Ντάλιτς μπορεί να νιώθει ήρεμος με αυτούς στο γήπεδο. Λεφτά στην τράπεζα που λένε και οι Αμερικανοί.

Έχουν παίξει έναν ημιτελικό και έναν τελικό Παγκοσμίου κυπέλλου και δείχνουν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση πηγαίνοντας και σε αυτή την διοργάνωση. Όλοι τους δεν έπαιξαν τρομακτικά λεπτά φέτος. Ο Κόβατσιτς ήταν συνήθως αναπληρωματικός στην Μάντσεστερ Σίτι, το ίδιο ο Μόντριτς στην Ρεάλ Μαδρίτης ενώ ο Μπρόζοβιτς έπαιζε στην Σαουδική Αραβία οπότε σίγουρα δεν άγγιξε τα όριά του ως ποδοσφαιριστής.

Αν δει κανείς και τις υπόλοιπες επιλογές των Κροατών δεν καταλαβαίνω γιατί κανείς δεν ασχολείται μαζί τους... ίσως και καλύτερα βέβαια γιατί χωρίς άγχος μπορούν να κάνουν μια ακόμη καλή πορεία, ίσως την τελευταία με αυτή την ιερή τριάδα στην μεσαία γραμμή.

Από την πρεμιέρα τους με την Ισπανία θα καταλάβουμε πολλά για την δύναμή τους.