Ηλίας Βλάχος

Ο Ολυμπιακός, ο Ελ Κααμπί και η συμβουλή του Μεντιλίμπαρ

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 - 22:33

Τέτοια παιχνίδια δεν ξέρεις αν θα τα βρεις ξανά στην ζωή σου. Και οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν σαν να είχαν ένα τέτοιο παιχνίδι μπροστά τους. Το ίδιο φυσικά έκαναν και οι παίκτες της Φιορεντίνα αλλά αυτοί το είχαν ξαναπαίξει το παιχνίδι και το είχαν ξαναχάσει, πέρσι.

Ο Ολυμπιακός, ο Ελ Κααμπί και η συμβουλή του Μεντιλίμπαρ

Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις σε πολλά τις δύο ομάδες αγωνιστικά, ούτε στην διάθεση, ούτε στο τι ξόδεψαν στο γήπεδο, ούτε στο τι έπαιξαν. Και οι δύο θα μπορούσαν να νικήσουν αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο αλλά..

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

...ο Ολυμπιακός είχε τον Ελ Κααμπί.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με έναν άνθρωπο που είχε δέκα γκολ – πριν την εκκίνηση του αγώνα – ενώ όλη η ενδεκάδα της Φιορεντίνα είχε συνολικά επτά. Ο Ελ Κααμπί τελείωσε την διοργάνωση με έντεκα οι άλλοι έμειναν στα επτά.

Ήταν προφανές ότι ο Ιταλιάνο δεν είχε αλυσίδες - όπως είπε - για να συγκρατήσει τον Ελ Κααμπί αλλά ήταν επίσης προφανές ότι δεν ήθελε με τίποτα να βρεθεί ένας με έναν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, όπως έγινε στην φάση του γκολ. Στην μοναδική – και αυτή μισή – ευκαιρία που βρήκε στο παιχνίδι. Προφανές ήταν επίσης ότι οι βιόλα δεν είχαν κανένα πρόβλημα να γεμίσουν με μεγάλες μπαλιές όταν δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν με πάσες από την άμυνά τους. Δεν ήθελαν να μπλέξουν με το πρέσινγκ του Ολυμπιακού και καλά έκαναν... δεν είναι ντροπή να διώχνεις την μπάλα μακριά.

Όσο πιο κοντά έμενε η μπάλα στην περιοχή τους τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος.

Από ότι φάνηκε ο Ολυμπιακός είχε καλύτερες λύσεις στον πάγκο του. Όσο έβγαζε κομμάτια από το γήπεδο ο Ιταλιάνο η Φιορεντίνα έχανε σε ενέργεια και δεν ξέρω τι έπαθε ο Αρτούρ αλλά η έξοδος του Βραζιλιάνου μου προκάλεσε έκπληξη.

Για το αν θα βοηθήσει η νίκη αυτή το ποδόσφαιρο μας δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Θα έπρεπε να το βοηθήσει, τουλάχιστον να το ξυπνήσει αλλά, δεν είμαι σίγουρος.

Το καλό που προκύπτει είναι ότι μάθαμε σαν χώρα ότι μπορούμε να διεκδικούμε και να σκεφτόμαστε κάτι παραπάνω από το να είμαστε πρώτοι στο χωριό. Πρώτοι στο χωριό με κάθε κόστος και δίχως ίχνος ντροπής, για όλους ισχύει αυτό. Διάολε (...με συγχωρείτε για την έκφραση) μπορεί καμιά φορά να βγούμε πρώτοι και στην πόλη. Έλληνες είμαστε.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Μόνο εμείς και οι Πορτογάλοι είμαστε τόσο μικρές χώρες σε πληθυσμό και έχουμε κατακτήσει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και Ευρωπαϊκό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο και οι Πορτογάλοι,σε συλλογικό επίπεδο, τελευταία φορά τα κατάφεραν το 2011 με την Πόρτο. Η νίκη αυτή φέρνει ακόμη μεγαλύτερο σεβασμό στο ποδόσφαιρό μας. Ίσως φέρει και καλύτερους παίκτες στην χώρα μας. Ίσως φέρει και επενδύσεις. Ίσως... ίσως...

Ένα μεγάλο συγχαρητήρια στους νικητές, ένα μπράβο στους χαμένους γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής και τα δάκρυα στα μάτια τους αποδεικνύει ότι για αυτούς, ήταν επίσης ματς ζωής. Στο τέλος της βραδιάς όμως... ο έχων Ελ Κααμπί κερδίζει.

Υ.Γ. 1 : Το τάκλιν του Ιβόρα στην ευκαιρία του Ικονέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αξίζει πολλά respect – όπως και όλη του η εμφάνιση - και ας μην βρήκε αυτός την μπάλα αλλά ο Κάρμο.

Υ.Γ. 2 : Χίλια μπράβο στον Ρέτσο και τον Τζολάκη.

Υ.Γ. 3 : Ας κάνουμε copy paste τα μέτρα του τελικού για τους Ελληνικούς τελικούς θα πρότεινα, αν θέλουμε να αφήσει κάτι και εκεί αυτό το παιχνίδι. Ας ταλαιπωρηθεί λίγο παραπάνω ο κόσμος, δεν πειράζει θα είναι εκεί όμως σε τέτοιες βραδιές. Η εικόνα που βγαίνει στην οθόνη επίσης θα είναι πιο ωραία.

Σας αφήνω με την δήλωση Μεντιλίμπαρ και με την ελπίδα να δούμε πολλούς τέτοιους τελικούς με Ελληνικές ομάδες...

«Θα ήταν καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και για τους Έλληνες να πιστέψουν παραπάνω στους εαυτούς τους. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να πιστέψει στο ποδόσφαιρό του».

Υ.Γ. 4 : Πάω να ποντάρω ότι του χρόνου θα κερδίσουμε την Eurovision.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

PHOTO GALLERY

Ο Ολυμπιακός, ο Ελ Κααμπί και η συμβουλή του Μεντιλίμπαρ