Ηλίας Βλάχος

Η πόρτα άνοιξε, η Αταλάντα χαμογέλασε

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024 - 22:34

Ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι είναι 66 χρόνων.. Το βράδυ της Τετάρτης κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του και το έκανε εμφατικά, δίκαια, εντυπωσιακά απέναντι στην μοναδική αήττητη ομάδα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Οχι απλά την κέρδισε... την διέλυσε.

Η πόρτα άνοιξε, η Αταλάντα χαμογέλασε

Η ιδέα του ότι «Πρέπει να είμαστε μπροστά. Ο αντίπαλος πρέπει να κλειστεί στην άμυνα, όχι εμείς» βγήκε σε πολλά Ευρωπαϊκά ματς φέτος στο γήπεδο αλλά κυρίως βγήκε και στο πιο κρίσιμο ματς. Από το πρώτο λεπτό η Αταλάντα πίεσε την Λέβερκουζεν, δεν την άφησε να πάρει ανάσα στο πρώτο τρίτο του γηπέδου και σε συνδυασμό με το ματς καριέρας του Αντεμόλα Λούκμαν ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ κατέκτησε το τρόπαιο.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Πιθανότατα αυτή η ομάδα που έχει φτιάξει τώρα ο Γκασπερίνι δεν θα νικούσε την ομάδα που πριν τέσσερα χρόνια τρομοκρατούσε ομάδες στο Champions League. Που είχε βάλει μέσα έξω τέσσερα γκολ στην Βαλένθια (τότε ήταν δυνατή) στην φάση των δεκαέξι της διοργάνωσης. Σε εκείνο το βράδυ, 10 Μαρτίου του 2020 που πολλοί λένε ότι βοήθησε σημαντικά στην εξάπλωση του Covid.

Μετά ήρθε η πανδημία

Σε εκείνα τα δύο ματς ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς είχε πετύχει πέντε γκολ. Τέσσερα το βράδυ της 10ης Μαρτίου... δεν είδαμε ποτέ ξανά εκείνο τον Σλοβένο να έχει την ίδια εικόνα μέσα στα γήπεδα μετά τα ψυχολογικά τραύματα που του προκάλεσε η πανδημία και... η συζυγός του. Στον προημιτελικό, στην Πορτογαλία απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν του Νεϊμάρ και του Μπαπέ, η Αταλάντα μένει με δέκα παίκτες στο τέλος λόγω τραυματισμού του Φρόιλερ, γιατί έχει κάνει και τις πέντε αλλαγές και χάνει από τους Παριζιάνους

H Αταλάντα χτυπάει την πόρτα εδώ και αρκετό καιρό

Και η πόρτα άνοιξε φέτος. Εμφανίστηκε στο Δουβλίνο με τα ίδια ρούχα αλλά με διαφορετικά πρόσωπα. Η ομάδα χτίστηκε από την αρχή. Χτίσιμο και πούλημα. Χτίσιμο και πούλημα. Και πόσοι δεν έφυγαν από εκείνο το 2020. Οι Κόντι, Σπινατσόλα, Κεσιέ, Καλντάρα, Πάπου Γκόμες, Ίλιτσιτς, Σαπάτα, Χόιλουν αλλά και άλλοι και ήρθαν ο Σκαμάκα, ο Κόουπμαϊνερς και ο Λούκμαν.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Το ίδιο στυλ με άλλα πρόσωπα. Λίγη τύχη παραπάνω και μια βραδιά μαγική από έναν παίκτη. Μερικές φορές δεν χρειάζεσαι πολλά για να χαμογελάσεις στο ποδόσφαιρο. Να πιστέψεις στο πλάνο σου και ας έχει σκαμπανεβάσματα, ας έχει εμπόδια, κάποια στιγμή η πόρτα θα ανοίξει και τώρα πια κανείς δεν μπορείς να πει ότι ο Γκασπερίνι είναι μια ανώνυμη ιδιοφυΐα.

Ήταν, είναι και θα είναι απλά, ιδιοφυΐα.