Ηλίας Βλάχος

O "ανθεκτικός" Χάρι Μαγκουάιρ

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023 - 15:25

Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Για αυτό και είναι ωραίο.

O

Ο Χάρι Μαγκουάιρ ήταν ο MVP του αγώνα της Γιουνάιτεντ στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Από την 99% πώληση το καλοκαίρι και την απώλεια της αρχηγίας, στην ενδεκάδα και την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις. Ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι σίγουρα ανθεκτικός.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Πιθανολογώ ότι αν δινόταν τώρα η ευκαιρία στον Ερικ τεν Χαγκ να πουλήσει τον Χάρι Μαγκουάιρ, θα το έκανε. Ίσως και να προτιμούσε να κρατήσει τον Τζόνι Έβανς από τον Άγγλο διεθνή στόπερ. Ίσως επειδή στοιχίζει λιγότερα χρήματα, ίσως επειδή είναι κομμάτι της ιστορίας του συλλόγου, επειδή είναι αριστεροπόδαρος... επειδή, επειδή, επειδή.

Ποτέ μου δεν θεώρησα τον Χάρι Μαγκουάιρ τον χειρότερο στόπερ που έχει η Γιουνάιτεντ. Τις περισσότερες σεζόν είχε να συναγωνιστεί Μπαγί, Λίντελεφ, Ρόχο, Τουανζέμπι, Τζόουνς και με συγχωρείτε, αλλά είναι καλύτερος από όλους. Το 2021 ήρθε ο Βαράν και το 2022 ο Μαρτίνες. Είναι δίκαια η τρίτη επιλογή αλλά αν το καλοσκεφτούμε είναι ο πιο υγιής από τους τρεις και πρέπει να τον δοκιμάσεις, αφού τον έχεις και τον πληρώνεις χρυσάφι.

Έχει ακούσει τα πάντα. Μπαίνει στο γήπεδο και οι αντίπαλοι πανηγυρίζουν, όπως με την Αρσεναλ.

Με τα στατιστικά η σχέση μου είναι καλή αλλά δεν μπορώ να πω ότι στο ποδόσφαιρο κρίνουν έναν αγώνα. Ο Χάρι Μαγκουάιρ έχει νικήσει σχεδόν στο 80% των αγώνων που έχει παίξει υπό τις οδηγίες του Τεν Χαγκ. Ο επόμενος καλύτερος από τους στόπερ είναι στο 65% και είναι ο Μαρτίνες. Φυσικά ο Μαγκουάιρ δεν επιλέγεται για τα ματς που θα απομονωθεί με γρήγορο αντίπαλο, δεν επιλέγεται με τους μεγάλους του Αγγλικού πρωταθλήματος και έχει παίξει αρκετά λιγότερο από τον Αργεντινό. Τώρα αν αναγκαστικά συμβεί αυτό γιατί οι πρώτοι δύο είναι τραυματίες, υπάρχει άγχος σε όλη την ομάδα και είναι προφανές.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Αν κάτι φαίνεται στον Άγγλο στόπερ και εκεί είναι η μεγάλη διαφορά από όταν παίζει στην Αγγλία όπου ο Σάουθγκεϊτ τον εμπιστεύεται τυφλά και θα παίζει ότι και να συμβεί, είναι ότι προσπαθεί πλέον να ξεφορτωθεί την μπάλα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορεί. Μεγάλη μπαλιά και όπου να 'ναι. Δεν τον ενδιαφέρει καν να βρει συμπαίκτη. Αν νιώθει ασφαλής έτσι, δεν μπορείς να του πεις κάτι αλλά έτσι, μπάλα δεν μπορείς να παίξεις εύκολα.

Στο παιχνίδι με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αναδείχτηκε MVP του αγώνα. Δίκαια.

Η ψυχολογία του μοιάζει να βελτιώνεται. Να παίξει κάποιος άλλος στην θέση του αποκλείεται. Αν ο Βαράν επιστρέψει μπορεί και να βγει από την ενδεκάδα για να παίζει ο Γάλλος με τον αριστεροπόδαρο Εβανς και αυτό δεν θα είναι επειδή ο Έβανς είναι καλύτερος αλλά επειδή πρέπει να παίξει αριστερά και ο Μαγκουάιρ δεν νιώθει άνετα από αυτή την πλευρά. Συμβαίνει σε αρκετούς παίκτες όχι μόνο στον Άγγλο.

Το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2025 και αν σκεφτούμε τι έγινε το καλοκαίρι που πέρασε, δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να του δώσει τον μισθό που παίρνει στην Γιουνάιτεντ οπότε, θα μείνει και θα περιμένει. Και αν με ρωτάτε, είναι καλό να τον έχει ως τρίτη επιλογή από τον πάγκο.

Εχει ένα κακό που πιθανότατα δεν θα φύγει ποτέ από πάνω του. Τον κυνηγάει η γκαντεμιά, αν γίνει μια "στραβή" σε ένα παιχνίδι θα είναι μέσα αυτός είτε κατά λάθος είτε επειδή θα κάνει λάθος. Τι να κάνουμε;

Έχει ένα καλό. Αν και βρίσκεται στον πάγκο, αν και έχει χάσει την θέση του, την αρχηγία, τα λεπτά συμμετοχής, την αγάπη του κόσμου, τον προπονητή του, δεν γκρινιάζει. Και τέτοιοι παίκτες είναι καλό να βρίσκονται στον πάγκο.