Άλλα σπορ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ατελείωτο πάρτι στην τελετή έναρξης!

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 - 23:06

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Η Ελλάδα ήταν πρώτη βέβαια στην παρέλαση των αποστολών που πραγματοποιήθηκε με πλοία μέσα στο Σηκουάνα!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ατελείωτο πάρτι στην τελετή έναρξης!

Φαντασμαγορική ήταν η τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων από το Παρίσι. Ο καιρός μπορεί να μην βοήθησε, καθώς έβρεχε σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της τελετής, αλλά οι διοργανωτές κέρδισαν το στοίχη,μα και κατάφεραν να ενθουσιάσουν το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό. Η παρέλαση των αθλητών πραγματοποιήθηκε με πλοία μέσα στο Σηκουάνα, σε μια ιδιαίτερη επιλογή. Η ελληνική αποστολή ήταν πρώτη βέβαια στον Σηκουάνα. με Σημαιοφόροτς της αποστολής των Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Το Παρίσι είχε φορέσει τα...γιορτινά του και οι εικόνες της γαλλικής πρωτεύουσας έκαναν τον γύρο του κόσμου και θα μείνουν στην ιστορία. Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η Τελετή κόστισε 118.000.000 ευρώ.

Την παράσταση έκλεψε η Lady Gaga με μια μοναδική εμφάνιση. Η τραγουδίστρια έδωσε μια εντυπωσιακή παράσταση και κέρδισε το χειροκρότημα, επιλέγοντας μάλιστα την γαλλική γλώσσα προς ικανοποίηση του κοινού.

Οι Γάλλοι προσέφεραν και μια σειρά απο χιουμοριστικά video. Ο Ζινεντίν Ζιντάν πρωταγωνίστησε σε μια... περιπέτεια για να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα ενώ λίγο αργότερα τα... Minions εισέβαλαν στην τελετή!

Η παρέλαση των χωρών ήταν όπως αναμενόταν φανταχτερή. Η ομάδα των Προσφύγων κέρδισε το χειροκρότημα, οι Ισπανοί έκαναν... θόρυβο ενώ οι Γάλλοι αποθεώθηκαν απο το κοινό.

Οι Γάλλοι κράτησαν στα ύψη την... αγωνία για τον τελευταίο λαμπαδηδρόμο. Ο Ζινεντίν Ζιντάν έλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα απο έναν... μασκοφόρο και την παρέδωσε στον βασιλιά του Ρολάν Γκαρός, Ραφα Ναδάλ!

Ο Ισπανός μεταφέρθηκε με βάρκα στον Σηκουάνα με συνεπιβάτες ζωντανούς θρύλους του παγκοσμίου αθλητισμού (Καρλ Λιούις, Σερένα Γουίλιαμς, Αμελί Μορεσμό). Η Αμελί Μορεσμό παρέδωσε την Φλόγα σε μια σειρά κορυφαίων πρώην και νυν Γάλλων αθλητών και αθλητριών και οι Μαρί-Ζοσέ Περέκ και Τέντι Ρινέ είναι οι τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι που άναψαν την Φλόγα και επισημοποίησαν την έναρξη 33ων Ολυμπιακών Αγώνων