Άλλα σπορ

Βρετανικό γκραν πρι: Ράσελ στην pole, Φερστάπεν για το break

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 23:56

Την Κυριακή (7/7) συνεχίζεται χωρίς ανάσα το πρωτάθλημα στη Formula 1 σε μια ιστορική πίστα και με πολλές εκπλήξεις στα δοκιμαστικα

Βρετανικό γκραν πρι: Ράσελ στην pole, Φερστάπεν για το break

Στην ιστορική πίστα του Σίλβερστοουν, στο πρώτο από τα τρία Γκραν Πρι που θα δούμε μέσα στον ζεστό Ιούλιο, θα τρέξουν οι 20 οδηγοί του μηχανοκινητου «θίασου» της F1!
Στο 12ο φετινό γύρο της Formula 1, η Μercedes κατάφερε να κάνει την έκπληξη με τον Ράσελ να κατακτά την pole position με το μονοθέσιο της Mercedes.

Πίσω του τερμάτισε ο Χάμιλτον, με την ομάδα του Μπράκλεϊ να δείχνει πως μετά τις αναβαθμίσεις των τελευταίων εβδομάδων βρίσκεται σε θέση να μπορέσει να ανταγωνιστεί ξανά για τον τίτλο.
Μάλιστα η τρίτη θέση είχε επίσης αγγλικό χρώμα, με την παρουσία του Λάντο Νόρις της McLaren.
Από την πλευρά του ο πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει το γκραν πρι από την 4η θέση, σε ένα αγώνα που αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Το Σίλβερστοουν, πριν μετατραπεί σε αυτοκινητοδρόμιο, ήταν ένα παλιό αεροδρόμιο του B’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσης, στο Σίλβερστοουν έχουν την έδρα τους οι περισσότερες ομάδες: Aston Martin, Mercedes, Red Bull, Alpine, Haas, McLaren και Williams.

Στους 11 προηγούμενους αγώνες είχαμε πέντε διαφορετικούς νικητές: Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Μαξ Φερστάπεν έχει κερδίσει σε 7 αγώνες και προηγείται με 237 βαθμούς. Ο Λάντο Νόρις, που έχει κερδίσει στο Μαϊάμι, ακολουθεί με 156 βαθμούς, ο Σαρλ Λεκλέρκ έχει 150 βαθμούς με τη νίκη στο Μονακό και ο Κάρλος Σάινθ βρίσκεται στους 135 βαθμούς, με τη νίκη στην Αυστραλία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Μαξ Φερστάπεν είναι αναγκασμένος να ρισκάρει ξεκινώντας από τη θέση 4 του grid. Ο Ολλανδός σε τέτοιες καταστάσεις έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στο στοιχείο του.
Φερσταπεν, νικητής αγώνα στο 3,25 από την Betshop