Ποδόσφαιρο

Α' Νορβηγίας: Ματσάρα στο Τρόντχαϊμ!

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024 - 00:20

Ρόζενμποργκ και Μπραν μαγνητίζουν τα βλέμματα σήμερα, αφού δίνουν το καλύτερο παιχνίδι της αγωνιστικής. 

Α' Νορβηγίας: Ματσάρα στο Τρόντχαϊμ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Νορβηγίας.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΜΠΡΑΝ

Αν μια ομάδα δεν ήθελε την διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές, αυτή είναι η Ρόζενμποργκ. Σε εκρηκτική κατάσταση το ιστορικό σωματείο από το Τροντχάιμ μετρούσε έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά ματς και ξαφνικά βρέθηκε να διεκδικεί εμ αξιώσεις επιστροφή στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν οι μαυρόασπροι, κόντρα στην άμεση ανταγωνίστρια, Μπραν, Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε όβερ 2,5 γκολ.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Μπραν πήγε με φόρα στην διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς μέτρησε τρεις συνεχόμενες νίκες. Κρατ΄λα σταθερά την δεύτερη θέση, αυτός είναι ο ρεαλιστικός στόχος στο καταληκτικό σκέλος της περιόδου, αν και θεωρητικά ακόμα έχει ελπίδες και για τον τίτλο. Η αποστολή στο Τροντχάιμ είναι η πιο δύσκολη που έχει να δώσει μέχρι το φινάλε, ζητούμενο η συνέχεια στην καλή απόδοση στην άμυνα, έχοντας δεχθεί μόνο ένα γκολ στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλο παιχνίδια το συγκεκριμένο. Το καλύτερο ματς της αγωνιστικής, με τις δύο ίσως πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Η Ρόζενμποργκ θα έχει και τη στήριξη της έδρας, αλλά η Μπραν δεν καταλαβαίνει και πολλά από αυτά. Χ (3.70) στη Betsson.

ΧΑΜ ΚΑΜ-ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ

Η Χαμ Καμ για μια ακόμα σεζόν μοιάζει ικανή να κλειδώσει τον βασικό στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Και πριν την διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ανταγωνιστική, έχασε μόνο από την Μπόντο Γκλιμτ στα τέσσερα τελευταία ματς και πλέον χρειάζεται μια-δυο νίκες για να σφραγίσει τη σωτηρία. Τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal για την ομάδα από το Χάμαρ. Οι πράσινοι δεν υπολογίζουν στον κεντρικό αμυντικό Θόραρσον που είναι ανέτοιμος

Η Σάρπσρποργκ μπαίνει στο καταληκτικό σκέλος της περιόδου ούσα σε βαθμολογική πίεση. Εκεί που έμοιαζε να έχει ξεμπερδέψει με τον στόχο της παραμονής την κατηγορία υπέστη τρεις μαζεμένες ήττες πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος και πλησίασε ξανά στη ζώνη της φωτιάς. Ζητούμενο για τους κυανόλευκους παραμένει η βελτίωση στην τελική προσπάθεια. Έβαλε μόνο ένα γκολ στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια. Πλήρης η αποστολή στο Χάμαρ δεν αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σάρπσρποργκ είναι ομάδα που δέχεται γκολ με μεγάλη ευκολία και η Χαμ Καμ δεν χαρίζει στα λάθη. Έχει υπομονή και μπορεί να περιμένει την αντίπαλό της. Over 2.5 (1.55) στη Betsson.

ΚΦΟΥΜ ΟΣΛΟ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ

Ιδανικά εξελίσσεται η σεζόν για την ΚΦΟΥΜ ! Από τη μια έχει ουσιαστικά ξεμπερδέψει με τον βασικό στόχο της παραμονής στην κατηγορία στην ιστορική πρώτη συμμετοχή στην Ελίτσεριέν. Από την άλλη, πέρασε και στο Κύπελλο εκτός έδρας το εμπόδιο της συμπολίτισσας Στάμπαεκ. Μένει αν βάλει το κερασάκι στην τούρτα σε όλα τα επίπεδα στην τελική ευθεία της σεζόν. Τα οκτώ από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ.

Η Χάουγκεσουντ εξακολουθεί αν δίνει μάχη για να κρατηθεί στην κατηγορία. Οριακά παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη αλλά χρειάζεται επειγόντως θετικά αποτελέσματα. Δίχως νίκη στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς όπου μάζεψε μόνο δύο βαθμούς. Μεγάλο το θέμα στο σκοράρισμα δεν έβαλε γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια. Θέλει να αξιοποιήσει την βαθμολογική άνεση των γηπεδούχων και να πάρει το διπλό στο Όσλο. Όλοι οι βασικοί παίκτες των «γλάρων» είναι διαθέσιμοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από δύο συνεχόμενες νίκες προέρχεται η Όσλο, η οποία σκόραρε και τρία γκολ με άνεση. Σημαντική ευκαιρία αυτή σήμερα για να φτάσει σε μία νίκη. 1 (1.83) στη Betsson.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΥΝΤ-ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ

Η Κρίστιανσουντ πήρε τον «τελικό» στο ματς πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος κόντρα στην Σάντεφιορντ και μαζί διασφάλισε την ηρεμία της μέχρι το φινάλε της περιόδου. Θεωρητικά χρειάζεται ακόμα μία ή δύο νίκες για αν κλειδώσει την σωτηρία, το ματς με την Στρομσγκόντσετ είναι στοχευμένο σε αυτήν την κατεύθυνση. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal. Ο δεξιός μπακ Γιόνσεν βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας

Η Στρομσγκόντσετ έκλεισε με μίνι αήττητο σερί τριών αγώνων τις υποχρεώσεις πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Πόντο-πόντο μαζεύει στο σακούλι ότι χρειάζεται για να την κρατήσει στην κατηγορία. Θέλει αποτέλεσμα και στην αποστολή στο Κρίστιανσουντ για να αισθάνεται ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο καταληκτικό σκέλος της περιόδου. Έχει χαμηλώσει το τέμπο εσχάτως, τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ. Πλήρης η αποστολή των κυανόλευκων.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γρίφος το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να μην έχουν μεγάλες διαφορές. Μόλις ένας βαθμός τις χωρίζει εξάλλου. Χ (3.60) στη Betsson.

ΒΙΚΙΝΓΚ-ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ

Η Βίκινγκ συνδυάζει το καλό θέαμα με θετικά αποτελέσματα και εξακολουθεί αν δίνει με συνέπεια τη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έκλεισε το διάστημα πριν από την διακοπή για τις εθνικές ομάδες με εύκολη νίκη στο Λίλεστρομ, έχοντας ξανά για όπλο την εξαιρετική επιθετική λειτουργία. Όλα θα ήταν καλύτερα για την ομάδα από τα Σταβανγκερ αν έπαιζε και άμυνα. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε η Οντ Γκρένλαντ τις υποχρεώσεις της πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς υπέστη οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την βαθμολογικά άνετη Κφουμ. Κατέπεσε στη ζώνη της φωτιάς και πλέον είναι ι υποχρεωμένη αν αντιμετωπίζει κάθε ματς σαν τελικό παραμονής ως το φινάλε της περιόδου. Πρέπει να βελτιωθεί στην επίθεση, έχει βάλει μόνο δύο γκολ στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς η ομάδα από το Σκίεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ πιο ποιοτική ομάδα η Βίκινγκ, αν είναι σοβαρή και προσηλωμένη στο στόχο της τότε σίγουρα θα φτάσει στη νίκη σήμερα. 1/1 (1.98) στη Betsson.

ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Η Φρέντρικσταντ εξαπολύει την τελική αντεπίθεση για την μεγάλη υπέρβαση που είναι τα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Νεοφώτιστη μεν, αλλά με ποιοτικό ρόστερ και πολύ κόσμο στο πλευρό της, δεν εκπλήσσει με την έξοχη πορεία που πραγματοποιεί στη φετινή περίοδο. Τρεις νίκες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός που δίνει ελπίδες στους ερυθρόλευκους. Περισσότερο αποτελεσματική στην έδρα της, όπου συνήθως παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πλήρης η αποστολή, δεν θα αλλάξει η ενδεκάδα.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Λίλεστρομ βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και παλεύει για να κρατηθεί στην κατηγορία, ενώ ξεκίνησε τη σεζόν με όνειρα για Ευρώπη ! Απίστευτη κατρακύλα, με μόνο έναν κερδισμένο βαθμό στα εννιά πιο πρόσφατα ματς ! Το τελευταίο χαρτί έριξε η διοίκηση πριν την διακοπή του πρωταθλήματος με την πρόσληψη του έμπειρου προπονητή Νταγκ Άιλεβ Φάγκερμο. Κάκιστη η αμυντική λειτουργία, στα δύο τελευταία ματς δέχθηκαν εννιά γκολ οι κιτρινόμαυροι ! Νοκ άουτ ο δεξιός μπακ Ράνγκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φρέντρικσταντ είναι σε τρομερό μομέντουμ και ο άσος θα μπορούσε να είναι και χαμηλότερα. Η Λίλεστρομ δεν βλέπεται τις τελευταίες αγωνιστικές και θα χρειαστεί ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσει. 1 (2.10) στη Betsson.

Βαθμολογία -

19/10/2024Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 53 24 16 5 3 57 21 36
2 Μπραν Μπραν 46 24 13 7 4 42 28 14
3 Μόλντε Μόλντε 44 24 13 5 6 54 28 26
4 Βίκινγκ Βίκινγκ 43 24 12 7 5 46 31 15
5 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 40 24 12 4 8 40 34 6
6 Φρέντρικσταντ Φρέντρικσταντ 40 24 11 7 6 32 29 3
7 KFUM Όσλο KFUM Όσλο 33 24 8 9 7 30 29 1
8 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 29 24 7 8 9 30 29 1
9 Κρίστιανσουντ Κρίστιανσουντ 29 24 7 8 9 29 37 -8
10 Τρόμσο Τρόμσο 28 24 8 4 12 28 33 -5
11 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 28 24 7 7 10 28 37 -9
12 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 26 24 7 5 12 33 48 -15
13 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 23 24 6 5 13 23 37 -14
14 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 22 24 5 7 12 32 41 -9
15 Οντ Οντ 22 24 5 7 12 22 40 -18
Champions League Qualification
Conference League Qualification
Relegation Playoffs
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr