Ποδόσφαιρο

Α' Αυστρίας: Η Ευρώπη τις κούρασε!

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 - 00:44

Λαβωμένες και κουρασμένες από την Ευρώπη έρχονται οι ομάδες της αυστριακής λίγκας, οι οποίες έχουν αρκετά δύσκολες αποστολές σήμερα. 

Α' Αυστρίας: Η Ευρώπη τις κούρασε!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Ασυτρίας.

ΛΙΝΤΣΕΡ – ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

Έγινε η πρώτη ομάδα που παίρνει θετικό αποτέλεσμα φέτος στην έδρα της Ραπίντ Βιέννης. Πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά άντεξε στην πίεση και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία. Τώρα δυσκολεύει η κατάσταση για την ομάδα του Μάρκους Σοπ η οποία θα έχει διπλές υποχρεώσεις καθώς αρχίζουν και οι υποχρεώσεις για το Conference League όπου υποδέχτηκε την Τζουργκάρντεν. Eκεί η ομάδα προηγήθηκε με 2-0, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της και αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2. Στο γήπεδό της έχει τρία Goal/Goal και Over 2,5 σε τέσσερα ματς φέτος. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Λαουάλ και ο ακραίος Πίντορ (4 ματς).

Κακή εικόνα μέχρι να πετύχει γκολ – από το πουθενά – στην αναμέτρηση με την Γκράτσερ. Από εκεί και πέρα είχε τον απόλυτο έλεγχο, πίεσε, έκανε φάσεις και νίκησε δίκαια. Με την νίκη της η ομάδα του Πέτερ Πάκουλτ έφτασε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Τρέχει αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων (3/1/0) που είναι και το καλύτερο μετά τον Φεβρουάριο (6 ματς). Εκτός έδρας έχει δύο σερί νίκες με το ίδιο σκορ (0-1). Επιστρέφει από τιμωρία ο κεντρικός αμυντικός Γκέζος. Κανένα σημαντικό πρόβλημα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν πείθουν αμυντικά οι δύο ομάδες, ειδικά η Λίντσερ από την ώρα που έχασε το ευρωπαϊκό τρίποντο μέσα από τα χέρια της. G/G (1.70) στη Betsson.

ΑΛΤΑΧ – ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ

Η Άλταχ έμεινε με παίκτη λιγότερο και ήταν αδύνατο να σταματήσει την Χάρτμπεργκ. Έμεινε για πέμπτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη (0/2/3) και έχει κακή εικόνα επιθετικά. Αποτέλεσμα της κακής εικόνας η απόλυση του κόουτς Στάντφεστ. Για το ματς την ομάδα προετοίμασε ο Λούις Μάχοπ προπονητής της δεύτερης ομάδας. Εντός έδρας έχει πετύχει μόνο μια νίκη στους δώδεκα τελευταίους αγώνες (1/7/4). Αρκετά προβλήματα με τιμωρημένο τον αμυντικό μέσο Ντεμάκου (8 ματς/1 ασίστ). Νέος τραυματίας ο ακραίος επιθετικός Κρόνμπεργκερ (7 ματς/1 ασίστ).

Καλύτερη από την Λίντσερ αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και για πρώτη φορά φέτος δεν νίκησε εντός έδρας. Δύσκολη εβδομάδα με την ομάδα πριν παίξει με την Άλταχ να έχει και αγώνα στην Τουρκία με την Μπασάκσεχιρ για το Conference League την οποία νίκησε 2-1. Αήττητη για τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα (2/2/0) αλλά εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει να νικήσει στα τελευταία τρία (0/2/1). Τιμωρημένος ο μέσος Σανγκαρέ (8 ματς/2 ασίστ). Ξανά τραυματίας ο ακραίος Γιάνσον (6 ματς/2 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι για τη Ραπίντ, αφού έχει να διαχειριστεί πολλά πράγματα μαζί. Η Άλταχ δεν είναι εύκολη ομάδα. G/G (1.72) στη Betsson.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη επικρατώντας δίκαια εκτός έδρας της φορμαρισμένης Μπλάου-Βάις. Νίκη που βελτίωσε λίγο την ψυχολογία πριν παίξει παιχνίδι για το Champions League εντός έδρας με την Μπριζ από την οποία έχασε δίκαια 1-0. Μετράει πέντε συνεχόμενα Over 2,5 στο πρωτάθλημα. Διαθέσιμοι μετά από τιμωρίες είναι ο μπακ Κάριτς και ο επιθετικός Γιάτα. Τραυματίας είναι ο αρχηγός και βασικός αμυντικός Γκόρεντς-Στάνκοβιτς (8 ματς/3 ασίστ). Εκτός και ο κεντρικός αμυντικός Βούτριχ (5 ματς).

Η Σάλτσμπουργκ ήταν ανώτερη με την Αούστρια Βιέννης και νίκησε δίκαια. Δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό η ομάδα του Λάιντερς αλλά βελτίωσε την ψυχολογία της και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα. Μεσοβδόμαδα είχε αγώνα Champions League αλλά γνώρισε συντριβή εντός έδρας από την Μπρεστ με 4-0. «Δεν υπάρχει δικαιολογία» είπε προβληματισμένος ο κόουτς Λάιντερς. Δεν έχει νίκη στα τελευταία δύο ματς εκτός (0/1/1). Απουσιάζουν ο στόπερ Μπαϊντού (5 ματς), ο μπακ Τέρζιτς (3 ματς/2 ασίστ), ο μέσος Κιέργκορντ (4 ματς/2 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ντέρμπι των φαβορί ουσιαστικά για το πρωτάθλημα. Και οι δύο ομάδες έρχονται από ήττες στην Ευρώπη που πόνεσαν. Θα ψάξουν την αντίδραση αλλά δεν ξέρουμε αν έχουν τα αποθέματα. G/G & over 2.5 (1.80) στη Betsson.

Βαθμολογία -

05/10/2024Bundesliga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Στουρμ Γκρατς Στουρμ Γκρατς 16 8 5 1 2 14 10 4
2 Ραπίντ Βιέννης Ραπίντ Βιέννης 15 8 4 3 1 11 9 2
3 Σάλτσμπουργκ Σάλτσμπουργκ 13 6 4 1 1 13 6 7
4 Βόλφσμπεργκερ Βόλφσμπεργκερ 13 8 4 1 3 19 13 6
5 Μπλάου Βάις Λιντς Μπλάου Βάις Λιντς 13 8 4 1 3 11 12 -1
6 Αούστρια Κλάγκενφουρτ Αούστρια Κλάγκενφουρτ 11 7 3 2 2 9 10 -1
7 Χάρτμπεργκ Χάρτμπεργκ 9 7 2 3 2 8 8 0
8 Αούστρια Βιέννης Αούστρια Βιέννης 9 8 2 3 3 10 11 -1
9 WSG Τιρόλ WSG Τιρόλ 8 8 2 2 4 7 10 -3
10 Αλτάχ Αλτάχ 8 8 2 2 4 8 10 -2
11 Λιντζ Λασκ Λιντζ Λασκ 7 8 2 1 5 10 15 -5
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr