Ποδόσφαιρο

Α' Σουηδίας: Μάλμε και Έλφσμποργκ με φόρα από την Ευρώπη!

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 - 00:07

Μεγάλες ευωπαϊκές επιτυχίες κατέγραψαν Μάλμε και Έλφσμποργκ μεσοβδόμαδα και τώρα θέλουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στο πρωτάθλημα. 

Α' Σουηδίας: Μάλμε και Έλφσμποργκ με φόρα από την Ευρώπη!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Σουηδίας.

ΑΪΚ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ-ΧΑΚΕΝ

Το εξπρές της ΑΕΚ δεν έκανε στάση ούτε στο μεγάλο ντέρμπι της Στοκχόλμης με την Χάμαρμπι. Σε κατάμεστο γήπεδο οι κιτρινόμαυροι πήραν δύσκολα αλλά δίκαια τη νίκη και αποθεώθηκαν επί ώρα από 55 χιλιάδες οπαδούς. Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν οκτώ νίκες και μία ισοπαλία στα εννιά πιο πρόσφατα ματς, μπήκαν για πρώτη φορά στην πρώτη τριάδα και στοχεύουν ρεαλιστικά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Σούπερ η άμυνα, δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα ματς.

Τριπλή Προσφορά γνωριμίας με 680 Δώρα Χωρίς Κατάθεση μόνο στο Pamestoixima.gr με το promo code PSCOMBO!

Η Χάκεν προερχόταν από ‘εξι μαζεμένες αγωνιστικές δίχως νίκη, προηγήθηκαν τρεις ήττες και ακολούθησαν τρεις ισοπαλίες, ώσπου η ομάδα από το Γκέτεμποργκ πήρε το στοχευμένο τρίποντο κόντρα στη Σίριους. Δεν έχει να περιμένει κάτι στο καταληκτικό σκέλος της περιόδου, όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Κύπελλο. Bγάζει κόπωση εσχάτως, τα τρία πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal. Δεν υπολογίζονται ο κεντρικός αμυντικός Χάμαρ και ο δεξιός εξτρέμ Λάρσον που βρίσκονται στ στάδιο της αποθεραπείας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H AIK είναι σε σούπερ φόρμα αυτή τη περίοδο και μπορεί να εκμεταλλευτεί τη κακή αμυντική λειτουργία της Χάκεν. 1 (1.91) στη Betsson.

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ-ΚΑΛΜΑΡ

Iσοπαλία 2-2 από τη ΛΑΣΚ στο πλαίσιο της πρεμιέρας της League Phase του Κόνφερενς Λιγκ απέσπασε η γηπεδούχος. Ασθμαίνοντας φθάνει η Τζουργκάρντεν στην διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Μόνο δύο νίκες στα έξι πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος ο πενιχρός απολογισμός αλλά κρατούν ακόμα έστω ξαι οριακά την δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ0γκολ για την μάδα από τη Στοκχόλμη.

Η Κάλμαρ πόνταρε στην θεωρητική βαθμολογική άνεση της Έλφσμποργκ, αλλά στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμη για αναμέτρηση απέναντι σε ποιοτικότερο αντίπαλο. Το άγχος λύγισε τους ερυθρόλευκους που θα μπορούσαν να ηττηθούν με ακόμα βαρύτερο σκορ. Παραμένουν στην ζώνη υποβιβασμού, κάθε ματς είναι και τελικός παραμονής, αλλά χρήζουν βελτίωσης στην άμυνα. Τα οκτώ από τα εννιά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Πλήρης η αποστολή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Καλμάρ βλέπει πως τα περιθώρια στενεύουν σιγά σιγά και θα τα παίζει όλα για όλα από εδώ και πέρα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ευρωπαϊκή βραδιά, ενώ δέχονται γκολ όσο εύκολα σκοράρουν. G/G (1.88) στη Betsson.

ΜΑΛΜΕ-ΒΑΡΝΑΜΟ

Η Μάλμε μετρά αντίστροφα για την στέψη της ως βασίλισσα τη Σουηδίας για μια ακόμα σεζόν. Θεωρητικά χρειάζεται δύο νίκες σε πέντε ματς για να τα καταφέρει, η πρώτη εξ’ αυτών είναι αναμφίβολα το ματς με την Βάρναμο. Περισσότερο προβληματίζει τους γαλάζιους η κόπωσης παό τα συνεχόμενα παιχνίδια, δεδομένου πως την περασμένη Πέμπτη πήγαν στο Αζερμπαϊτζάν για το ματς με την Καραμπάκ στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί πήρε σπουδαία νίκη με 2-1, παίρνοντας τη πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη. No Goal και τα πέντε πιο πρόσφατα ματς

Πόντο πόντο δίνει τη μάχη η Βάρναμο για να κρατηθεί στην κατηγορία. Έδωσε μεγάλη μάχη κόντρα στην ποιοτικότερη Τζουργκάρντεν πήρε την ισοπαλία και παραμένει έστω και οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Πολύ δύσκολη η αποστολή στο Μάλμε, ποντάρει περισσότερο στην βαθμολογική άνεση και την κόπωση των γηπεδούχων. Τα πέντε από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Δεν υπολογίζεται ο κεντρικός αμυντικός Λάρσον που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν υπάρχει αξία στη νίκη της Μάλμε που δικαίως είναι το φαβορί σε αυτήν την αναμέτρηση. Θα επιδώξουμε το αμφίτερμα, αφού και η Βάρναμο κυνηγάει θετικό αποτέλεσμα και ίσως εκμεταλλευτεί την ενδεχόμενη κούραση της γηπεδούχου. G/G (1.92) στη Betsson.

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ-ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

Η Νορκεπινγκ έδωσε μάχη στην έδρα της Χαλμσταντ που καίγεται για βαθμούς και πήρε δίκαιη ισοπαλία. Δέχθηκε πίεση σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης, η ίδια θα μπορούσε να αποδράσει με διπλό στο φινάλε. Κολλημένοι με την ισοπαλία οι κυανόλευκοι, αυτό ήταν το τέταρτο συνεχόμενο «Χ» στο πρωτάθλημα. Παραμένουν πλησίον της επικίνδυνης ζώνης, οφείλουν να πάρουν αποτέλεσμα και κόντρα στην ποιοτική Γκέτεμποργκ. Τα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ.

COMBO προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson!

Έπαιζε την ύπαρξή της η ιστορική Γκέτεμποργκ στο τοπικό ντέρμπι με την Γκάις και αυτό φάνηκε σε όλα τα επίπεδα. Οι παίκτες έτρωγαν σίδερα σε όλη τη διάρκεια του ματς, οι οπαδοί σχεδόν έβαλαν... φωτιά στο γήπεδο από τους πανηγυρισμούς στο πρώτο γκολ και ακολούθησε διακοπή μισής ώρας. Η δουλειά έγινε οι κυανόλευκοι επέστρεψαν στις νίκες, βγήκαν στον αφρό και φυσικά θα επιδιώξουν να παραμείνουν μακριά από κινδύνους. Under 2,5 γκολ τα οκτώ από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πως τα φέρνει η ζωή και οι δύο ομάδες θα παίξουν πλέον για τη παραμονή τους. Πρωτίστως θα κοιτάξουν να μη χάσουν, εξάλλου η Νόρκεπινγκ είναι μανούλα στις ισοπαλίες. Χ (3.50) στη Betsson.

ΣΙΡΙΟΥΣ-ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ

Η Σίριους βρίσκεται σε διαδικασία πρόωρων διακοπών. Για μια ακόμα σεζόν διασφάλισε τον στόχο της άνετης παραμονής, θεωρητικά χρειάζεται ακόμα μια-δυο νίκες ως το φινάλε για την μαθηματική επικύρωση. Ούτε που… ασχολήθηκε στο ματς με την Χάκεν όπου δέχθηκε πολλές φάσεις θα μπορούσε να ηττηθεί με βαρύ σκορ. Τρεις ήττες στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια, δεν σκόραρε στα δύο τελευταία ματς. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι για την αναμέτρηση με την Έλφσμποργκ.

Η Έλφσμποργκ διεύρυνε το αήττητο σερί της στα οκτώ παιχνίδια. Πέρασε εύκολα από την έδρα της Κάλμαρ που καιγόταν για βαθμούς και εξακολουθεί να ελπίζει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και φέτος άλλωστε τα καταφέρνει μια χαρά στην Ευρώπη όπου την Πέμπτη υποδέχθηκε για το Γιουρόπα Λιγκ την Ρόμα. Eκεί πέτυχε μια ιστορική νίκη αφού κέρδισε με 1-0 την ιταλική ομάδα. Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές της ευρωπαϊκής της ιστορίας. Πολλά τα ματς, αλλά ακολουθεί η διακοπή των εθνικών ομάδων για να παρουν ανάσες οι κιτρινόμαυροι. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 3.5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γιατί όχι η Έλφσμποργκ να κάνει ένα ακόμη διπλό την ώρα που η ψυχολογία της είναι στα ύψη. Εμείς θα τη στηρίξουμε. 2 (2.40) στη Betsson.

Βαθμολογία -

05/10/2024Allsvenskan
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μάλμε Μάλμε 56 25 17 5 3 59 19 40
2 Τζουργκάρντεν Τζουργκάρντεν 46 25 14 4 7 39 29 10
3 ΑΪΚ Στοκχόλμης ΑΪΚ Στοκχόλμης 45 25 14 3 8 37 35 2
4 Χάμαρμπι Χάμαρμπι 44 25 13 5 7 40 22 18
5 Έλφσμποργκ Έλφσμποργκ 41 25 12 5 8 48 35 13
6 Γκάις Γκάις 40 25 12 4 9 31 29 2
7 Μιάλμπι Μιάλμπι 39 25 11 6 8 36 32 4
8 Σίριους Σίριους 37 25 11 4 10 40 36 4
9 Χάκεν Χάκεν 36 25 10 6 9 48 46 2
10 Μπρομαποϊκάρνα Μπρομαποϊκάρνα 30 25 7 9 9 41 47 -6
11 Γκέτεμποργκ Γκέτεμποργκ 27 25 6 9 10 28 37 -9
12 Νόρκεπινγκ Νόρκεπινγκ 27 25 7 6 12 31 50 -19
13 Βάρναμο Βάρναμο 25 25 6 7 12 27 37 -10
14 Χάλμσταντ Χάλμσταντ 24 25 7 3 15 26 43 -17
15 Καλμάρ Καλμάρ 22 25 6 4 15 33 52 -19
Champions League Qualification
Conference League Qualification
Relegation Playoffs
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr