Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας:

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 - 00:59
Α' Πορτογαλίας:

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Πορτογαλίας.

ΦΑΡΕΝΣΕ-ΕΣΤΟΡΙΛ

Έξι ήττες σε ισάριθμα ματς μετρούσε η Φαρένσε στο ξεκίνημα της περιόδου και αναπόφευκτα άλλαξε προπονητή. Ο Τοζέ Μαρέκο που ανέλαβε τα ηνία ξεκίνησε με το δεξί παίρνοντας τον πρώτο βαθμό στην απαιτητική αναμέτρηση ε την νεοφώτιστη AVS. Θα μπορούσε ακόμα και τη νίκη η ομάδα από το Φάρο που είχε περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal.

Η Εστορίλ προερχόταν από αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, αλλά στην απαιτητική αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ δεν είχε καμία τύχη απέναντι στα πανίσχυρα «λιοντάρια». Εντός προγράμματος ήττα, ευκαιρία ήτα και για αν εκτίσουν ποινές και να ξεκουραστούν βασικοί παίκτες. Στα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal για την ομάδα που προσέχει περισσότερο την άμυνά της. Νοκ άουτ ο κεντρικός μέσος Τσέκα και ο δεξιός εξτρέμ Καρβάλιο, που είναι ανέτοιμοι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλές οι απουσίες της Φαρένσε οι οποίες αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τα πλάνα της. Η Εστορίλ είναι ομάδα που παλεύει κάθε αποτέλεσμα και χάνει δύσκολα. Χ (3.40) στη Betsson.

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ-ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ

Η Γκιμαράες κινείται σύμφωνα με την δυναμική και τα… κυβικά της, καθώς πορεύεται στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Προέρχεται από γκέλα κόντρα στην Κάζα Πία, όπου έκανε ροτέισον λόγω συνεχόμενων αγώνων. Της βγήκε σε καλό στην πρεμιέρα του Κόνφερενς Λιγκ από τη στιγμή που κέρδισε εύκολα με 4-1 την Τσέλιε. Τώρα θέλει να βάλει το κερασάκι στην τούρτα πριν πάρει ανάσες στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Τα πέντε από τα επτά πρώτα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2.5 γκολ.

Η Μποαβίστα δεν μπόρεσε να πάρει αποτέλεσμα ούτε στο στοχευμένο ματς στις Αζόρες. Μπορεί να ήταν ανταγωνιστική, να είχε περισσότερες ευκαιρίες από τους γηπεδούχους, αλλά πλήρωσε και την δυστοκία στην επίθεσης και λάθος του γκολκίπερ. Στοιχίζει η απουσία των δύο πρώτων τερματοφυλάκων, Γκονζάλβες και Πιρές που είναι ανέτοιμοι. Εκτός πλάνων και ο κεντρικός αμυντικός Αμπασκάλ. Δεν έχει βάλει γκολ η ομάδα από το Οπόρτο στα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Mεγάλη ευκαιρία για τη Γκιμαράες να επιστρέψει στις νίκες εδώ και να συνεχίσει την καλή μεσοβδόμαδη εμφάνιση της Ευρώπης. 1 (1.44) στη Betsson.

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΙΡΑ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Πολύ δύσκολη η προσαρμογή της Νασιονάλ στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Μόνοι μία νίκη σε επτά ματς ο πενιχρός απολογισμός που κρατά τους νησιώτες στην ζώνη υποβιβασμού και ενώ ακολουθεί απαιτητική αναμέτρηση με την Μπενφίκα. Ζητούμενο είναι η βελτίωση στην επίθεση, αφού η Νασιονάλ δεν έχει βάλει γκολ στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια. Ο κόουτς Τιάγκο Μαργκαρίντο στηρίζεται από τη διοίκηση. Νοκ άουτ ο αριστερός εξτρέμ Μιγκέλ Άλβες.

Στη χειρότερη στιγμή έρχεται για την Μπενφίκα η διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες. Οι «αετοί» πετούν αγωνιστικά στον έβδομο ουρανό, όπως επιβεβαιώθηκε και στην απίθανη εμφανή και νίκη 4-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ ! Στις τρεις μαζεμένες νίκες που πέτυχε η ομάδα της Λισαβόνας στο πρωτάθλημα πέτυχε 12 γκολ. Με το πόδι στο γκάζι θα πάει στη Μαδέιρα, δίχως τον κεντρικό μέσο Ρενάτο Σάντσες και τον αριστερό εξτρέμ Γκουβέια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Tρομερή και φοβερή η Μπενφίκα η οποία έρχεται με φόρα μετά την επιβλητική εμφάνιση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σίγουρα το σημερινό παιχνίδι δεν θα έχει την ίδια δυσκολία. Over 2.5 (1.42) στη Βetsson.

ΠΟΡΤΟ-ΜΠΡΑΓΚΑ

Η Πόρτο εξακολουθεί να κυνηγά την Σπόρτινγκ στην κούρσα για τον τίτλο και στη μάχη αυτή δεν έχει περιθώρια για γκέλα. Δεν έχει κάνει άλλωστε, μετρά μόνο νίκες πέρα από το ντέρμπι με την Σπόρτινγκ όπου ηττήθηκε. Στις τρεις τελευταίες νίκες πέτυχε συνολικά εννιά γκολ. πάει με φόρα στη διακοπή του πρωταθλήματος. Πρόβλημα η δεδομένη κόπωση από την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Πέμπτη. Εκεί όπου τα έδωσε όλα για να δώσει έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα, ο οποίος είχε ευτυχή κατάληξη. Αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τους κόκκινους διαβόλους σε ένα τρελό ματς. Νοκ άουτ ο κεντρικός αμυντικός Μαρκάνο και ο μεσοεπιθετικός Βιέιρα.

Η Μπράγκα θέλει να παίξει και φέτος τον ρόλο τη ομάδας που θα επιδιώξει να μπει σφήνα στους BIG 3 του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Πάει στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες προερχόμενη από την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν κόντρας την Ρίο Άβε. Μεσολάβησε βέβαια την Πέμπτη η αναμέτρηση στο Νέο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό, δεδομένη η κόπωση, ίσως επιλεγεί η τακτική ροτέισον από τον κόουτς Κάρλος Καρβαλιάλ. Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή στον αγώνα με τους ερυθρόλευκους, δέχθηκε μεγάλη πίεση και έπεσε σε πολλά λάθη. Αυτό την οδήγησε στην ήττα με 3-0. Νοκ άουτ οι κεντρικοί μέσοι Σαλαζάρ και Μουτίνιο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπράγκα αν επαναλάβει τα λάθη της Πέμπτης σίγουρα θα έχει πρόβλημα απέναντι στη πολύ καλή επίθεση της Πόρτο. 1 (1.60) στη Betsson.

Βαθμολογία -

05/10/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 21 7 7 0 0 25 2 23
2 Πόρτο Πόρτο 18 7 6 0 1 16 3 13
3 Μπενφίκα Μπενφίκα 16 7 5 1 1 17 5 12
4 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 15 7 5 0 2 11 8 3
5 Μπράγκα Μπράγκα 14 7 4 2 1 12 4 8
6 Γκιμαράες Γκιμαράες 13 7 4 1 2 7 6 1
7 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 13 8 3 4 1 9 4 5
8 Κάζα Πία Κάζα Πία 8 7 2 2 3 6 9 -3
9 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 8 7 2 2 3 6 10 -4
10 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 8 8 2 2 4 6 13 -7
11 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 8 7 2 2 3 9 11 -2
12 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 7 7 1 4 2 7 12 -5
13 Εστορίλ Εστορίλ 6 7 1 3 3 4 10 -6
14 Αρούκα Αρούκα 6 7 2 0 5 3 12 -9
15 Μποαβίστα Μποαβίστα 5 7 1 2 4 3 8 -5
16 Εστρέλα Εστρέλα 5 7 1 2 4 5 10 -5
17 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 5 7 1 2 4 4 12 -8
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr