Ποδόσφαιρο

Α' Κύπρου: Πέφτει η αυλαία με τα βαριά χαρτιά

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 - 00:40

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 6η αγωνιστική στην κορυφαία κατηγορία της Κύπρου και οι πρώτες τέσσερις ομάδας της βαθμολογίας θέλουν να πάνε στη διακοπή με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Α' Κύπρου: Πέφτει η αυλαία με τα βαριά χαρτιά

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Κύπρου.

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Δυνατά ξεκίνησε ο Άρης Λεμεσού το ντέρμπι με την Πάφο για να προηγηθεί μόλις στο 7’ με τον Γκομίς, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 11’ και το σκορ δεν άλλαξε παρά το ότι υπήρξε πολύς χρόνος. Το θετικό για την ομάδα του Σπιλέφσκι ο οποίος έφτασε τα 201 ματς στον πάγκο της είναι πως παραμένει αήττητη και στέλνει μηνύματα αναφορικά με τον τίτλο. Μάλιστα το γκολ που δέχθηκε ήταν μόλις το πρώτο στο πρωτάθλημα. Αμφίβολος ο καλός επιθετικός Κακόριν.

Η Ομόνοια δεν συνάντησε δυσκολίες για να μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΛ παρά το γεγονός πως δέχθηκε πρώτη γκολ στο 8ο λεπτό. Έως το 65’ είχε βάλει τρία γκολ με τον Κουλιμπαλί να ήταν πρωταγωνιστής, ενώ ο αντίπαλος είχε αποβολή στο 80’. Η ομάδα του Νταμπράουσκας την Πέμπτη υποδέχθηκε την Βικινγκούρ για τον όμιλο του Conference League και νίκησε με το εμφατικό 4-0, ενώ έκανε τεράστια μεταγραφή με τον Στέβαν Γιόβετιτς. Εξέτισε ο επιθετικός Στεπίνσκι. Εκτός ο μέσος Μπεζούς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Άρης είναι αήττητος και δείχνει ικανός να φτάσει με΄χρι το τέλος και να διεκδικίσει στα ίσα το πρωτάθλημα. Δυνατή παρουσιάζεται και η Ομόνοια, που μέχρι στιγμής έχει βρει τον τρόπο να συνδυάζει Ευρώπη και εγχώριες υποχρεώσεις. Είναι πολύ νωρίς για να χαρακτηριστεί ντέρμπι τίτλου και να κρίνει κάτι, αλλά θα δούμε μία αναμέτρηση αντάξια της ποιότητας των δύο ομάδων. G/G σε απόδοση 1.70 από την Betsson.

ΕΝ. ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ - ΠΑΦΟΣ

Η Ένωση Παραλιμνίου δεν πτοήθηκε από το πρώτο γκολ του Απόλλωνα, βρήκε την ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο και έδειχνε ικανή να πάρει την ισοπαλία, αλλά τα δύο γκολ που δέχθηκε βαθιά στις καθυστερήσεις την άφησαν με άδεια χέρια. Τρίτη διαδοχική ήττα και τέταρτη σε πέντε αγωνιστικές, αντιμετωπίζει πρόβλημα σε όλους τους τομείς μέχρι στιγμής και παραμένει χαμηλά, θα είναι δύσκολο το να μείνει μακριά από περιπέτειες. Εξέτισε ο Χαραλάμπους (α. 4/0), θετικό το ότι δεν προέκυψαν αξιοσημείωτα αγωνιστικά προβλήματα.

Η Πάφος αιφνιδιάστηκε από τον Άρη, δέχθηκε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά βρήκε άμεσα την ισοφάριση και παρά το ότι δεν μπορούσε το κάτι παραπάνω, κράτησε τουλάχιστον τον βαθμό. Πρώτη απώλεια βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα έπειτα από τέσσερις νίκες, παραμένει στην κορυφή και δείχνει ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Την Πέμπτη έπαιζε εκτός έδρας με την Πετροκούμπ για το Κόνφερενς Λιγκ και νίκησε με το εμφατικό 4-1. Τιμωρημένος είναι ο Ντράγκομιρ (μ. 4/1), εκτός δράσης σε σταθερή βάση οι Κβίντα (α.) και Μελούσο (α.), δεν έχουν παίξει φέτος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε καλό φεγγάρι η Πάφος, που τα πάει πολύ καλά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Κόντρα στην Ένωση Παραλιμνίου, που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, δεν υπάρχει άλλο παοτέλεσμα πέρα από τη νίκη και θα την πάρει. 2/2 σε απόδοση 2.00 από την Betsson.

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Ο ΑΠΟΕΛ έψαξε το γκολ κόντρα στην Ομόνοια 29ης Μαΐου με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, αλλά δεν το βρήκε και έτσι αρκέστηκε στο 0-0, το οποίο αποτελεί γκέλα ολκής. Διεκόπη το σερί των τριών νικών για τους πρωταθλητές, τουλάχιστον βρίσκονται σε απόσταση βολής από την κορυφή. Την Πέμπτη έπαιζε στην έδρα της Σάμροκ για τον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ και ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1, απαιτείται διαχείριση όσον αφορά στην καταπόνηση του ρόστερ. Εκτός δράσης παραμένει ο Δώνης (ε. 4/1), στη μοναδική αξιοσημείωτη απουσία που αναφέρθηκε.

Η ΑΕΚ δεν είχε την καλύτερη αμυντική εικόνα στο εκτός έδρας ματς με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα, αλλά η ποιότητα στο επιθετικό σκέλος έκανε τη διαφορά και της έδωσε τη νίκη. Πρώτη επιτυχία έπειτα από αρνητικό σερί τριών αγώνων (0-1-2), την είχε άμεση ανάγκη προκειμένου να ανακτήσει μέρος της χαμένης ηρεμίας. Την Τρίτη επικράτησε 5-0 του Ακρίτα για το Κύπελλο, τρία γκολ σημείωσε ο Αϊτόρ. Καλείται να αποκτήσει σταθερό βηματισμό για να παγιωθεί στις υψηλές θέσεις. Αμφίβολος δίνεται ο Ρομπέρζ (α. 2/0), δίχως δεδομένα κενά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: O ΑΠΟΕΛ θέλει να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σοβαρή εικόνα και παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Η ΑΕΚ Λάρνακας προσπαθεί να βρει την ηρεμία της και να ανναριχιθεί βαθμολογικά, αλλά χρειάζεται σταθερότητα. Αν την βρει μπορεί να φύγει με αποτέλεσμα από το ΓΣΠ. Χ σε απόδοση 3.36 από την Betsson.

Βαθμολογία -

05/10/20241. Division: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Πάφος Πάφος 13 5 4 1 0 13 3 10
2 Ομόνοια Ομόνοια 12 5 4 0 1 10 4 6
3 Άρης Λεμεσού Άρης Λεμεσού 11 5 3 2 0 8 2 6
4 ΑΠΟΕΛ ΑΠΟΕΛ 10 5 3 1 1 11 4 7
5 Καρμιώτισσα Πολεμιδιών Καρμιώτισσα Πολεμιδιών 8 6 2 2 2 6 8 -2
6 ΑΕΚ Λάρνακας ΑΕΚ Λάρνακας 7 5 2 1 2 7 7 0
7 Απόλλων Λεμεσού Απόλλων Λεμεσού 7 5 2 1 2 6 6 0
8 ΑΕΛ Λεμεσού ΑΕΛ Λεμεσού 6 4 2 0 2 7 8 -1
9 Ανόρθωση Αμμοχώστου Ανόρθωση Αμμοχώστου 5 5 1 2 2 5 7 -2
10 Εθνικός Άχνας Εθνικός Άχνας 5 5 1 2 2 9 11 -2
11 Ομόνοια Αραδίππου Ομόνοια Αραδίππου 5 5 1 2 2 3 5 -2
12 Νέα Σαλαμίνα Νέα Σαλαμίνα 3 5 1 0 4 7 15 -8
13 Ε.Ν. Παραλιμνίου Ε.Ν. Παραλιμνίου 3 5 1 0 4 2 10 -8
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr