Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Να τελειώνει η Σπόρτινγκ!

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2024 - 00:14

Πολύ δυναμική και αξιόπιστη εντός έδρας η Σπόρτινγκ και θέλει να καθαρίσει ακόμη ένα ματς από νωρίς.

Α' Πορτογαλίας: Να τελειώνει η Σπόρτινγκ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Πορτογαλίας.

ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ-ΕΣΤΡΕΛΑ

Η Ζιλ Βιθέντε προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες, αλλά στην αποστολή στην Λισαβόνα αυτό έσπασε με πάταγο. Φύλλο και φτερό έγινε από την πολύ ποιοτική Μπενφίκα, άλλα είναι βέβαια τα ματς στα οποία στοχεύσει για να διασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Αυτό με την Εστρέλα ανήκεις την κατηγορία των τελικών, στοχευμένη αναμέτρηση για επιστροφή στα τρίποντα. Γκολ-γκολ και τα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια. Δεν υπολογίζονται οι κεντρικοί μέσοι Κάσερες και Σίτολ που είναι ανέτοιμοι.

COMBO προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson!

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία έκανε την διαφορά για την Εστρέλα που ακόμα και μεταβατικό στάδιο στην τεχνική ηγεσία έκανε σεφτέ στις νίκες κόντρα στην ποιοτικότερη Μορεϊρένσε. Ο υπηρεσιακός κόουτς Ζοζέ Φαρία πιστώθηκε την επιτυχία, αλλά η διοίκηση εξακολουθεί να αναζητά μόνιμη λύση για μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων. Για την ώρα ο Φαρία θα κοουτσάρει εκ νέου. Ο κεντρικός αμυντικό Φέρο και ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος Ζεζούς βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ζιλ Βιθέντε έχει κάνει την ισοπαλία συνώνυμό της στο πρωτάθλημα. Έχει σήμερα μια ευκαιρία για νίκη απέναντι σε μια αδύναμη ομάδα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει. Χ (3.50) στη Betsson.

ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ-ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ

Η Μορεϊρένσε δεν μπόρεσε να αντιπαρέλθει την μαχητικότητα της Εστρέλα και υποχρεώθηκε σε μία ακόμα ήττα εκτός έδρας, την τρίτη συνεχόμενη. Στοπ γήπεδό της προέρχεται από δύο ισοπαλίες, δεν θέλει να τριτώσει το κακό και έχει στοχεύσει την αναμέτρηση με την Σάντα Κλάρα για επάνοδο στις επιτυχίες. Ομάδα που βάζει αλλά και δέχεται εύκολα τέρματα. Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Νοκ άουτ οι κεντρικοί μέσοι Λιμπεράτο, Οφορί και ο εξτρέμ Ερνάνι.

Η Σάντα Κλάρα εξακολουθεί να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Κανείς, ούτε και στις τάξεις της, δεν περίμενε πως με την ολοκλήρωση της έβδομης αγωνιστικής η ομάδα από τις Αζόρες θα ακολουθούσε τους big 3 του πρωταθλήματος. Με την ψυχολογία τα ύψη, αλλά και τακτική προσήλωση πήρε και το ματς με την Μποαβίστα διασπώντας την μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων. Τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια, στα δύο τελευταία δεν δέχθηκε ούτε γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μορεϊρένσε δεν έχει σταυρώσει νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές της. Σήμερα θα παίξει κόντρα σε μία Σάντα Κλάρα που κάνει εκπληκτική πορεία και έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. 2 (2.90) στη Betsson.

ΑΡΟΥΚΑ-AVS

Η Αρούκα είναι μια ομάδα περιορισμένης δυναμικής και στόχων που στο πρώτο σκέλος της σεζόν αρκείται σε στοχευμένες νίκες. Μόνο με ομάδες κοντά στα κυβικά της είναι ανταγωνιστική, αλλά όταν ο συντελεστής δυσκολίας αυξάνεται δεν μπορεί να ακολουθήσει. Τρεις ήττες σε τέσσερα παιχνίδια παραμένει πλησίον της επικίνδυνης ζώνης,. Σημαντικές απουσίες στα μετόπισθεν. Νοκ άουτ οι στοπερ Γκάλοβιτς, Ρίτσα ο αριστερός μπακ Κουαρέσμα και οι αμυντικοί μέσοι Κουασί και Λουμ που είναι ανέτοιμοι.

Η AVS είναι μια κλασική ομάδα έδρας που ποντάρει στην δύναμη του γηπέδου της για να μείνει στην κατηγορία. Αντίθετα, όπως συνηθίζεται με τις νεοφώτιστες δεν μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στις εξόδους και το πληρώνει με συνεχόμενες ήττες. Αυτό το αρνητικό μοτίβο θα επιδιώξει να το αλλάξει στην αποστολή στην Αρούκα. Δυσκολεύεται πολύ στο σκοράρισμα η ομάδα από το Άβες, έβαλε μόνο ένα γκολ στα τρία πιο πρόσφατα ματς. Νοκ άουτ ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ Μόουρα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εντελώς αλλοπρόσαλες οι δύο ομάδες, οι οποίες πάνε από το κακό στο χειρότερο. Καμία τους δεν έχει δείξει κάτι καλό. Δύσκολα θα δούμε αρκετά γκολ σε αυτό το ματς. No goal (1.80) στη Betsson.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ-ΚΑΖΑ ΠΙΑ

Η Σπόρτινγκ κάνει επίδειξη δύναμης και στη φετινή Πριμέιρα Λίγκα στοχεύοντας στη διατήρηση του θρόνου. Επτά νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τα «λιοντάρια» που… δαγκώνουν αδιακρίτως. Πέρασε αέρας και από το Εστορίλ, όπου θα μπορούσε ακόμα και διπλάσιο σκορ. Σκοράρει με άνεση αλλά παράλληλα διατηρεί εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Μηδέν παθητικό στα πέντε πιο πρόσφατα ματς στο πρωτάθλημα. Μεσοβδόμαδα πήρε ισοπαλία στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν (1-1), αναμένεται επιλεκτικό ροτέισον στην ενδεκάδα,

Η Κάζα Πία έχει αφυπνιστεί για τα καλά έπειτα από το μουδιασμένο ξεκίνημα στη σεζόν. Πρώτα δύο σερί νίκες και στη συνέχεια δύο μαζεμένες ισοπαλίες συνθέτουν το αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων που οδήγησαν τους πρωτευουσιάνους στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης. Τώρα βέβαια ακολουθεί επικίνδυνη αποστολή, όπου θα αγωνιστεί δίχως το παραμικρό άγχος στον «λάκκο των λεόντων». Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν και τα τρία πιο πρόσφατα ματς. Νοκ άουτ ο κεντρικός μέσος Ντένι και οι εξτρέμ Περέιρα, Κίκι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Σπόρτινγκ έπαιζε και μεσοβδόμαδα, ίσως γίνει κάποιο ροτέισον ενώ σίγουρα κουβαλάει και κάποια κούραση. Το ιδανικό σενάριο για τους γηπεδούχους φυσικά είναι να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. 1/1 (1.50) στη Betsson.

Βαθμολογία -

04/10/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 21 7 7 0 0 25 2 23
2 Πόρτο Πόρτο 18 7 6 0 1 16 3 13
3 Μπενφίκα Μπενφίκα 16 7 5 1 1 17 5 12
4 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 15 7 5 0 2 11 8 3
5 Μπράγκα Μπράγκα 14 7 4 2 1 12 4 8
6 Γκιμαράες Γκιμαράες 13 7 4 1 2 7 6 1
7 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 12 7 3 3 1 8 3 5
8 Κάζα Πία Κάζα Πία 8 7 2 2 3 6 9 -3
9 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 8 7 2 2 3 6 10 -4
10 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 8 7 2 2 3 9 11 -2
11 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 7 7 1 4 2 7 12 -5
12 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 7 7 2 1 4 5 12 -7
13 Εστορίλ Εστορίλ 6 7 1 3 3 4 10 -6
14 Αρούκα Αρούκα 6 7 2 0 5 3 12 -9
15 Μποαβίστα Μποαβίστα 5 7 1 2 4 3 8 -5
16 Εστρέλα Εστρέλα 5 7 1 2 4 5 10 -5
17 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 5 7 1 2 4 4 12 -8
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr