Ποδόσφαιρο

Α' Πορτογαλίας: Πόρτο και Μπράγκα καθαρίζουν εντός έδρας!

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:34

Oι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα σήμερα και στα τέσσερα παιχνίδια της πορτογαλικής λίγκας. 

Α' Πορτογαλίας: Πόρτο και Μπράγκα καθαρίζουν εντός έδρας!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Α' Πορτογαλίας.

ΦΑΜΑΛΙΚΑΟ-ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΑΔΕΪΡΑ

Η Φαμαλικάο θέλει να κάνει το ξεπέταγμα προς τις πρώτες θέσεις, αλλά με δύο σερί ισοπαλίες κόντρα σε Ζιλ Βιθέντε και Μορεϊρένσε δείχνει πως της λείπει η έξτρα ποιότητα και εμπειρία για να ξεχωρίσει. Μόνο μία ήττα στα έξι πρώτα ματς και αυτή από την Γκιμαράες εκτός έδρας. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal. Ο ηγετικός κεντρικός αμυντικός από το Εκοτυαδόρ, Λεό Ρεάλπε υπέστη θλάση στον δικέφαλο.

Η Νασιονάλ Μαδέιρα δυσκολεύεται πάρα πολύ στην προσαρμογή της την πρώτη κατηγορία. Οι νησιώτες δεν μπόρεσαν να προβάλλουν την παραμικρή αντίσταση κόντρα στην ποιοτικότερη Μπράγκα και υπέστησαν την τέταρτη ήττα στα πέντε πιο πρόσφατα ματς, Ακόμα δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη σε έξι παιχνίδια πληρώνοντας την επιθετική δυστοκία. Οι νεοφώτιστοι δεν σκόραραν στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς. Δεν υπολογίζεται ο αμυντικός μέσος από το Μάλι Σουμαρέ, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φαμαλικάο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση στη παρούσα στιγμή και δικαιολογημένα είναι το σημερινό φαβορί στην αναμέτρηση. 1 (1.65) στη Betsson.

ΠΟΡΤΟ-ΑΡΟΥΚΑ

Η Πόρτο βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό, όπως έδειξε στις δύο μαζεμένες τριάρες που έριξε στο πρωτάθλημα κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους. Η μοναδική αστοχία μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί στο ντέρμπι με την Σπόρτινγκ για τους «δράκους», όμως πλέον αρχίζει η δύσκολη διαδικασία των συνεχόμενων αγώνων, Πήγε την περασμένη Πέμπτη στον βορρά της Νορβηγίας να παίξει με την Μπόντο εκεί όπου γνώρισε την ήττα με 3-2 και ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με το αριστερό. Ακολουθεί εντός έδρας απαιτητική αναμέτρηση με την Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ. Πιθανό το ροτέισον. Ανέτοιμοι οι μπακ Μαρκάνο και Ζαϊντού..

Η Αρούκα ξέρει μέχρι που φθάνει ο… ίσκιος της και φροντίζει να παίρνει νίκες σε επιλεκτικά παιχνίδια κόντρα σε αντιπάλους ιδίων στόχων και βεληνεκούς. Αυτό έκανε και στην αποστολή στο Φλάρο όπου σε άτεχνο και σκληρό ματς κατάφερε να βάλει αυτή το ένα γκολ που ήταν αρκετό για να κλειδώσει το τρίποντο. Φυσικά απέχει πολύ από το να στέκεται ανταγωνιστικά σε ομάδες όπως η Πόρτο. Και τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πόρτο προέρχεται από την ήττα στην Ευρώπη, οπότε θα προσπαθήσει να ξεσπάσει απέναντι στην Αρούκα. 1/1 (1.60) στη Betsson.

ΜΠΡΑΓΚΑ-ΡΙΟ ΑΒΕ

Η Μπράγκα δεν μπόρεσε να βάλει στο σακούλι όσους βαθμούς επιθυμούσε πριν ξεκινήσει ο μαραθώνιος των συνεχόμενων αγώνων εντός και εκτός συνόρων. Τουλάχιστον κέρδισε εύκολα στην έδρα της Νασιονάλ Μαδέιρα και ανέβηκε στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Τώρα καλείται να διαχειριστεί κούραση και προφανές ροτέισον αφού προηγήθηκε ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εκεί κέρδισε στις καθυστερήσεις με εύστοχο πέναλτι για το τελικό 2-1. Ακολουθεί η αποστολή στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό για το Γιουρόπα Λιγκ. Νοκ άουτ ο κεντρικός αμυντικός Μπαμπού και ο κεντρικός μέσος Μουτίνιο.

Η Ρίο Άβε είναι μια κλασική ομάδα έδρας και φέτος δεν αλλάζει κάτι στην αγωνιστική συμπεριφορά της. Στο γήπεδό της μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία σε τρία ματς, αλλά σε ισάριθμες αποστολές έχει υποστεί ήττες ! Θα παλέψει για να αλλάξει αυτό το μοτίβο, αλλά δύσκολα θα καταφέρει να το κάνει στην έδρα της ποιοτικής Μπράγκα. Τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εκτός έδρας η Ρίο Άβε δεν βλέπεται και είναι από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας. Η Μπράγκα έχει ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Μακάμπι. 1 (1.40) στη Betsson.

ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ-ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ

Η Σάντα Κλάρα είναι μια ομάδα που δείχνει έτοιμη για να κάνει το βήμα από τις χαμηλές θέσεις στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Η δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη της κόντρα στην Εστρέλα έστειλε τους νησιώτες από τις Αζόρες στο ιστορικό υψηλό της τέταρτης θέσης στην κατάταξη. Ομάδα που δημιουργεί και σκοράρει με συνέπεια, έχει τον τρόπο της να επιβάλλεται κόντρα σε αντιπάλους στα κυβικά της, ενώ ηττήθηκε μόνο από Πόρτο και Μοπενφίκα. Δεν θα αλλάξει η πετυχημένη ενδεκάδα.

Η Μποαβίστα ακολουθεί κατηφορική πορεία έπειτα από την ενθαρρυντική πρεμιέρα που έκανε στη σεζόν. Δεν βρίσκει τα πατήματα της έχει αδυναμίες και στη δημιουργία και στην ανασταλτική λειτουργία. Εννοείται πως κόντρα στην πολύ ισχυρή Μπενφίκα έγινε φύλλο και φτερό το σκορ θα μπορούσε να είναι και διπλάσιο σε βάρος της. Δεν έχει βάλει γκολ στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς η ομάδα από το Οπόρτο. Ξεκίνησαν ήδη αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σάντα Κλάρα είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ και δεν βλέπουμε λόγο για να της πάμε κόντρα. 1 (1.65) στη Betsson.

Βαθμολογία -

28/09/2024Primeira Liga
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σπόρτινγκ Λισαβόνας Σπόρτινγκ Λισαβόνας 21 7 7 0 0 25 2 23
2 Πόρτο Πόρτο 15 6 5 0 1 12 3 9
3 Μπενφίκα Μπενφίκα 13 6 4 1 1 12 4 8
4 Σάντα Κλάρα Σάντα Κλάρα 12 6 4 0 2 10 8 2
5 Γκιμαράες Γκιμαράες 12 6 4 0 2 6 5 1
6 Φαμαλικάο Φαμαλικάο 11 6 3 2 1 8 3 5
7 Μπράγκα Μπράγκα 11 6 3 2 1 8 4 4
8 Μορεϊρένσε Μορεϊρένσε 8 6 2 2 2 8 9 -1
9 Ζιλ Βισέντε Ζιλ Βισέντε 7 6 1 4 1 6 7 -1
10 AVC Φούτμπολ Σαντ AVC Φούτμπολ Σαντ 7 6 2 1 3 6 10 -4
11 Κάζα Πία Κάζα Πία 7 6 2 1 3 5 8 -3
12 Ρίο Άβε Ρίο Άβε 7 6 2 1 3 5 8 -3
13 Αρούκα Αρούκα 6 6 2 0 4 3 8 -5
14 Εστορίλ Εστορίλ 6 7 1 3 3 4 10 -6
15 Μποαβίστα Μποαβίστα 5 6 1 2 3 3 7 -4
16 Νασιονάλ Μαδέιρα Νασιονάλ Μαδέιρα 4 6 1 1 4 4 12 -8
17 Εστρέλα Εστρέλα 2 6 0 2 4 3 9 -6
18 Φαρένσε Φαρένσε 0 6 0 0 6 2 13 -11
Promotion - Champions League (League phase: )
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Conference League (Qualification: )
Liga Portugal (Relegation)
Relegation - Liga Portugal 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr