Ποδόσφαιρο

Super League 2: Παιχνίδια με φαβορί και επιλογές με αξία

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:40

Έξι αναμετρήσεις για την 2η αγωνιστική της Super League 2 και θα πάμε με επιλογές σίγουρες αλλά και κάποιες που έχουν στοιχηματική αξία.

Super League 2: Παιχνίδια με φαβορί και επιλογές με αξία

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Super League 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΧΑΝΙΑ

Ο Πανιώνιος επέστρεψε στην δεύτερη κατηγορία, βάζοντας από την αρχή ψηλά τον πήχη. Στην πρώτη αποστολή πάντως στην Τρίπολη οι «κυανέρυθροι» αγωνίστηκαν πολύ συντηρητικά, πρόσεξαν την άμυνά του και πήγαν να τσιμπήσουν το διπλό με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις. Ο Κώστας Γεωργιάδης που τον ανέβασε στην κατηγορία μετακινήθηκε στον Καμπανιακό Θεσσαλονίκης και τα ηνία των κυανέρυθρων ανέλαβε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Έδειξε θετικά δείγμα γραφής στα φιλικά με έμφαση στην άμυνα. Μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο λύγισε την μαχητική Νέα Ιωνία στα πέναλτι και πήρε την πρόκριση για τους "16" του Κυπέλλου. Ο κόσμος φυσικά στηρίζει την προσπάθεια και αναμένεται να γεμίσει την Νέα Σμύρνη. Έτοιμος και ο νεοαποκτηθείς σταρ επιθετικός Τσερίσεφ.

Τα Χανιά δύσκολα θα δώσουν συνέχεια στην περσινή πρωταθληματική πορεία. Άλλαξαν εν πολλοίς το ρόστερ δυσαναπλήρωτα τα κενά όσων έφυγαν και κυρίως του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας Γιώργου Μάναλη που πήγε στην Κηφισιά. Υποτονικό το ξεκίνημα με ήττα στα Περιβόλια από την Καλαμάτα και μάλιστα με ανατροπή στο φινάλε. Ο έμπειρος Δημήτρης Σπανός έχει αναλάβει τα προπονητικά ηνία, με την προοπτική να καλύψει το κενό του Γιάννη Ταουσιάνη που πήγε στην εθνική Ελπίδων. Χρειάζεται χρόνος για βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Πληγώθηκαν και από την ήττα στο Κύπελλο από τον Εθνικό οι Κρητικοί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Πανιώνιος δείχνει ότι έχει πρόβλημα στο γκολ. Όπως στην Τρίπολη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έτσι και στην Νέα Ιωνία της Γ' Εθνικής έμεινε στο μηδέν. Οπότε, δεν αναμένουμε να αλλάξει η κατάσταση κόντρα στα Χανιά, που είναι ποιοτική ομάδα. Προτιμότερη επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 1.69 από την Betsson.

ΛΑΡΙΣΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ

Κάθε αρχή και δύσκολη και στη Λάρισα δεν πήραν εύκολα το τρίποντο στην πρεμιέρα κόντρα στην νεοφώτιστη Καβάλα. Η δουλειά πάντως έγινε και οι «βυσσινί» απαλλαγμένοι από το αρχικό άγχος θα επιδιώξουν να ντουμπλάρουν τα τρίποντα και αν δείξουν από νωρίς πως αυτοί θα είναι το αφεντικό στην κατηγορία. Το ρόστερ ενισχύθηκε πολύ, η ΑΕΛ είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί ανόδου μαζί με τον Ηρακλή. Από πλευράς απόδοσης πάντως δεν ικανοποίησαν οι «βυσσινί» στα φιλικά και στο ματς Κυπέλλου όπου απέκλεισαν στα πέναλτι τον Μακεδονικό εκτός έδρας, ενώ αποκλείστηκαν από τον Πανσερραϊκό στο "AEL FC Arena" (0-1).

Ο Διαγόρας μπήκε προσεκτικά στη σεζόν, δεν πήρε ρίσκα στην αναμέτρηση με τον Μακεδονικό και αρκέστηκε στην ισοπαλία. Και φέτος φαίνεται πως η ομάδα της Ρόδου θα στηριχθεί στην καλή αμυντική λειτουργία, δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική φυσικά στην πολύ δύσκολη αποστολή στη Λάρισα. Στον πάγκο συνεχίζει ο Θωμάς Γράφας, ο οποίος γνωρίζει άριστα το υλικό και έχει την εμπειρία να καθοδηγήσει και φέτος τους νησιώτες μακριά από κακοτοπιές. Στο Κύπελλο έδωσε μάχη μεσοβδόμαδα στη Ρόδο, αλλά αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Καλλιθέα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η ΑΕΛ τα χρειάστηκε κόντρα στην Καβάλα στην πρεμιέρα, αλλά τελικά ξεκίνησε τη σεζόν με το δεξί και σίγουρα έφτιαξε την ψυχολογία της. Στο Κύπελλο μπορεί να αποκλείστηκε από τον Πανσερραϊκό, αλλά μικρή σημασία έχει, καθώς ξεκάθαρος στόχος είναι η άνοδος στην Σούπερ Λιγκ. Κόντρα σε έναν Διαγόρα που θα κλειστεί και θα πάει στη Λάρισα για να μην χάσει, οι "βυσσινί" θα πάρουν το δεύτερο σερί εντός έδρας τρίποντο. 1/1 σε απόδοση 1.63 από την Betsson.

ΚΑΒΑΛΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Η Καβάλα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο και ήταν ανταγωνιστική στη Λάρισα. Δεν πήρε θετικό αποτέλεσμα αλλά ψυχολογία για τη συνέχεια και κυρίως για το πρώτο ματς που θα δώσει φέτος στο «Ανθή Καραγιάννη». Αυτός είναι ουσιαστικά ο… απόπλους των «αργοναυτών» στην δεύτερη κατηγορία. Ο κόουτς Νίκος Καραμπετάκης παραμένει στο τιμόνι του συλλόγου, αλλά έφυγε ο εκ των ιδιοκτητών Γιάννης Διαμαντίδης. Παραμένουν πάντως τα άλλα μέλη που χρηματοδοτούν την ομάδα και διαβεβαιώνουν όπως η σεζόν θα κυλήσει δίχως προβλήματα.

Το ιστορικό πρώτο παιχνίδι του Εθνικού στην Β’ Εθνική δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν οι νεοφώτιστοι. Ήταν ανταγωνιστικοί αλλά ηττήθηκαν στα σημεία από τον ΠΑΣ με πέναλτι. Δεν θα αλλάξει η αγωνιστική συμπεριφορά τους και με έμφαση στην άμυνα η ομάδα από την Πιερία θα πάει έστω για την ισοπαλία στην Καβάλα. Ντεζαβαντάζ αποτελεί το γεγονός πως δεν μπορούν οι κυανόλευκοι να αγωνιστούν στο γηπεδάκι τους στο Νέο Κεραμίδι και θα μετακομίσουν μέχρι νεωτέρας στο δημοτικό στάδιο Κατερίνης. Στον πάγκο δεν βρίσκεται πλέον ο Βαγγέλης Μόρας που πήγε στην Εθνική Νέων, αλλά ο Γιώργος Κυριαζής.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καβάλα και Εθνικός Νέου Κεραμιδίου ανέβηκαν στην Super League 2, με στόχο να παραμείνουν στην κατηγορία. Έδειξαν καλό πρόσωπο στην πρεμιέρα, αλλά γνώρισαν ήττες από ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα. Ήρθε η ώρα να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα, αφού θα παίξουν για να μην ηττηθούν και θα έχουμε "τρέλες". Χ σε απόδοση 3.41 από την Betsson.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ - ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ

Ο Μακεδονικός έκανε μια άψογη τακτικά εμφάνιση στη Ρόδο, όπου και πήρε με σχετική άνεση τον βαθμό της ισοπαλίας από την Διαγόρα. Έχει πια την εμπειρία και την χημεία για να σταθεί ξανά με αξιοπρέπεια στην κατηγορία. Θέλει τώρα την πρώτη νίκη και για το γόητρο υποδεχόμενος τον συμπολίτη Καμπανιακό. Ο Στέλιος Μαλεζάς αναδείχθηκε πέρσι καλύτερος προπονητής τον βόρειο όμιλο και φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να επιβραβευτεί με την παραμονή τους τον πάγκο των πράσινων. Ξεκίνησε στο Κύπελλο με πικρό αποκλεισμό στα πέναλτι από την Λάρισα. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι.

Ο Καμπανιακός έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα στην αναμέτρηση με την Νίκη Βόλου. Πολύ καλή εμφάνιση στη Χαλάστρα, άνοδο στα αμυντικά του καθήκοντα οι Θεσσαλονικείς ενώ μπροστά αξιοποίησαν τις λίγες ευκαιρίες όπου δημιούργησαν με το ίδιο σκεπτικό θα παίξουν και στο ντέρμπι της πόλης, διαφυλάττοντας τα μετόπισθεν. Ο Κώστας Γεωργιάδης που την περασμένη σεζόν οδήγησε τον Πανιώνιο στη Β’ Εθνική ανέλαβε τα καλοκαίρι τα ηνία αντικαθιστώντας τον Γιώργο Αμανατίδη. Δίνει έμφαση στην άμυνα και ο νέος κόουτς. Ο κόσμος στηρίζει θα πάει στη Νέα Ευκαρπία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Καμπανιακός έδειξε στην πρεμιέρα ότι φέτος είναι χτισμένος με άλλες βάσεις και στοχεύει σε μια ευκολότερη παραμονή από την περσινή. Κόντρα στον Μακεδονικό που είναι ποιοτική ομάδα το έργο δεν είναι εύκολο, αλλά θα το χτυπήσει το ματς. Προτιμότερη επιλογή το G/G σε απόδοση 2.11 από την Betsson.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Β’

Η Παναχαϊκή ξεκίνησε την σεζόν με αστάθεια σε απόδοση και αποτελέσματα. Πολύ κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την ΑΕΚ Β’ και εντός έδρας ήττα με 1-0, αλλά στη συνέχεια πήγε στα Γιάννινα και με ένα άψογο τακτικά παιχνίδι πήρε νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ και πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Φυσικά θέλει να δείξει καλό πρόσωπο και στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Ο κόουτς Γιάννης Τάτσης που ανέλαβε πέρσι μεσούσης της σεζόν και οδήγησε σε ασφαλές λιμάνι τους Πατρινούς συνεχίζει και φέτος. Πήρε τους παίκτες που ήθελε, έχει επιλογές σε όλες τις γραμμές και θέσεις. ο κόσμος στηρίζει, θα δώσει και πάλι δυναμικό παρών στο γήπεδο

Ο Αστέρας Τρίπολης Β΄ είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι για να συμμετάσχει στη Β’ Εθνική. Με αυτό το δεδομένο το δείγμα γραφής κόντρα στον ποιοτικό Πανιώνιο ήταν άκρως ενθαρρυντικό. Τακτικά συμπαγής, δεν πήρε ρίσκα, προφύλαξε την άμυνα και θα μπορούσε να βρει και ένα γκολ και να πάρει… ολόκληρο το τρίποντο. Ο έμπειρος Στάικος Βεργέτης που στο παρελθόν κάθισε 140 φορές στον πάγκο της πρώτης ομάδας ανέλαβε τα ηνία. Έκανε μάλιστα και χρέη υπηρεσιακού στην πρώτη ομάδα μέχρι να αναλάβει ο Κλοντ Μακελελέ. Ήρθαν και ορισμένοι έμπειροι παίκτες με μεταγραφή για αν κάνουν την διαφορά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Παναχαϊκή τιμωρήθηκε από την ΑΕΚ Β' στην πρεμιέρα και τώρα θέλει να ρεφάρει κόντρα σε άλλη μια ομάδα Β', αυτή του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες του Στάικου Βεργέτη έδειξαν πάντως τα δόντια τους κόντρα στον Πανιώνιο και θα πάνε με την ίδια λογική στην Πάτρα. Προτιμότερη επιλογή το Under 2.5 σε απόδοση 1.62 από την Betsson.

ΑΙΓΑΛΕΩ - ΚΗΦΙΣΙΑ

Το Αιγάλεω έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν. Από τη μια στο πρωτάθλημα πέρασε… αέρας από την έδρα της ποιοτικής Ηλιούπολης, ενώ από την άλλη στο Κύπελλο μόλις διασφάλισε την πρόκρισή του στους 16 της διοργάνωσης με νίκη 3-2 επί του Καμπανιακού. Πανηγυρικό το κλίμα στα δυτικά προάστια όπου ο κόσμος έχει ζεσταθεί και δίνει δυναμικό παρών. Το Αιγάλεω πέρασε μια δύσκολη σεζόν πέρσι όπου λίγο έλειψε να πέσει κατηγορία. Μεσούσης της σεζόν ανέλαβε τα ηνία ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, ο οποίος έβαλε σε μία τάξη τα αγωνιστικά στο «Σίτι» και φυσικά συνεχίζει και φέτος στον πάγκο στοχεύοντας να κάνει ένα βήμα πιο ψηλά

Η Κηφισιά θεωρείται το υπ’ αριθμόν ένα φαβορί για την επιστροφή στη Σούπερ ΛΙγκ και το έδειξε στην αποστολή στο Άργος. Πολύ μεστή εμφάνιση, φρόντισε να μην απειληθεί στα μετόπισθεν, ενώ μπροστά έχει την εμπειρία και την ποιότητα για να καθαρίζει ματς σε αυτό το επίπεδο. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Σεμπαστιάν Λέτο ανέλαβε τα προπονητικά ηνία. Ο Αργεντίνος κόουτς θα κληθεί να κάνει διαχείριση στους «βόρειους», καθώς την Πέμπτη είχαν και ματς Κυπέλλου με την Λαμία όπου και πήραν τη νίκη-πρόκριση. Υπάρχει βεβαίως και πλήθος επιλογών σε ένα υπερπλήρες και ποιοτικό ρόστερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Αιγάλεω έχει κάνει σούπερ εκκίνηση σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης γνωρίζει καλά την ομάδα και θέλει να βάλει δύσκολα στην Κηφισιά, που είναι μεγάλο φαβορί για άνοδο. Αν το "Σίτι" παρουσιάσει την μέχρι τώρα εικόνα του, ο σύλλογος των βορείων προαστίων θα δυσκολευτεί αρκετά. Under 2.5 σε απόδοση 1.67 από την Betsson.

Βαθμολογία -

28/09/2024Group A
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
6 ΠΑΟΚ Β' ΠΑΟΚ Β' 34 10 6 1 3 21 17 4
2 ΠΑΣ Γιάννινα ΠΑΣ Γιάννινα 3 1 1 0 0 1 0 1
7 Ηρακλής Ηρακλής 30 10 3 6 1 10 8 2
3 Λάρισα Λάρισα 3 1 1 0 0 2 1 1
8 Καμπανιακός Καμπανιακός 29 10 5 2 3 12 9 3
9 Κοζάνη Κοζάνη 26 10 3 5 2 15 12 3
10 Αναγέννηση Καρδίτσας Αναγέννηση Καρδίτσας 25 10 2 4 4 6 10 -4
5 Διαγόρας Διαγόρας 1 1 0 1 0 0 0 0
11 Αιολικός Αιολικός 15 10 1 2 7 7 15 -8
6 Μακεδονικός Μακεδονικός 1 1 0 1 0 0 0 0
8 Καβάλα Καβάλα 0 1 0 0 1 1 2 -1
9 Εθνικός Νέου Κεραμιδίου Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 0 1 0 0 1 0 1 -1
10 Νίκη Βόλου Νίκη Βόλου 0 1 0 0 1 0 2 -2
Promotion - Super League 2 (Promotion Group)
Relegation
Super League 2 (Relegation Group)
28/09/2024Group B
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 ΑΕΚ Β' ΑΕΚ Β' 4 2 1 1 0 3 2 1
6 Αιγάλεω Αιγάλεω 30 10 4 5 1 10 5 5
7 Παναχαϊκή Παναχαϊκή 30 10 6 1 3 11 10 1
8 Διαγόρας Διαγόρας 29 10 3 6 1 8 6 2
3 Κηφισιά Κηφισιά 3 1 1 0 0 2 0 2
9 Ολυμπιακός Β' Ολυμπιακός Β' 23 10 3 2 5 17 13 4
4 Καλαμάτα Καλαμάτα 3 1 1 0 0 2 1 1
10 Γιούχτας Γιούχτας 21 10 3 1 6 8 15 -7
5 Panionios Panionios 1 1 0 1 0 0 0 0
6 Asteras Tripolis II Asteras Tripolis II 1 1 0 1 0 0 0 0
11 Παναθηναϊκός Β' Παναθηναϊκός Β' 20 10 2 3 5 6 11 -5
7 Ηλιούπολη Ηλιούπολη 1 2 0 1 1 3 5 -2
9 Χανιά Χανιά 0 1 0 0 1 1 2 -1
10 Παναργειακός Παναργειακός 0 1 0 0 1 0 2 -2
Promotion - Super League 2 (Promotion Group)
Relegation
Super League 2 (Relegation Group)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr