Ποδόσφαιρο

Β' Γαλλίας: «Παράθυρο» για εκπλήξεις με αποδόσεις άνω του διπλασιασμού

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο αποψινό πρώτο «πιάτο» της 7ης αγωνιστικής, με τον άσο και τα λίγα γκολ να βρίσκονται στο προσκήνιο αλλά και δύο «διπλά» που μπορούν να επαληθευτούν

Β' Γαλλίας: «Παράθυρο» για εκπλήξεις με αποδόσεις άνω του διπλασιασμού

ΑΜΙΑΝ – ΡΟΝΤΕ

Εκτός δεν μπορεί να αποδείχθηκε ξανά… Τρίτη σερί ήττα μακριά από την έδρα της. Αυτή την φορά από την Καέν, τουλάχιστον σκόραρε σε ματς, όπου το αποτέλεσμα βάσει εικόνας κρίνεται δίκαιο. Βρέθηκε να χάνει νωρίς, ισοφάρισε γρήγορα, όμως στα τελευταία λεπτά φάνηκε να μένει από δυνάμεις και έχασε το ματς. Απογοητευμένος με την εξέλιξη του ματς ο Νταφ που εξήρε και την ικανότητα του Μεντί που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι. Παραμένει εκτός Καϊμπουέ (ΜΑ), ερωτηματικό ο Κορσιά (Α).

Το 0-3 με την Τρουά ήταν, απλά, ένα ευχάριστο «διάλειμμα». Έχασε εντός από την Λαβάλ με ανατροπή. Βρέθηκε νωρίς (15’) μπροστά στο σκορ, αλλά κομβικό σημείο ήταν το 75’ με το «ανόητο», όπως το χαρακτήρισε ο κόουτς Σαντινί - πέναλτι που έδωσε το δικαίωμα στην φιλοξενούμενη να ισοφαρίσει. Δέχθηκε άλλα δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά. Εκτός ο τραυματίας Λιπίνσκι (Α), λίγο-πολύ γνωστές οι υπόλοιπες απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς εντός έδρας, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ (5-0), μετράει η Αμιάν. Όσους βαθμούς έχει χάσει είναι εκτός. Η Ροντέ, αν μη τι άλλο, δεν έχει βρει ρυθμό και δεν είναι για τόσο χαμηλά στη βαθμολογία. Η συγκυρία πάντως μας ωθεί να εμπιστευτούμε τους γηπεδούχους σε πολύ καλή απόδοση.
1 στο 2,18 από το pamestoixima.gr

ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ – ΚΛΕΡΜΟΝ

Δεν τα κατάφερε στην Κορσική κόντρα στην Αζαξιό πληρώνοντας αμυντικές αδράνειες σε στατικές φάσεις. Ταυτόχρονα ο τεχνικός, Τανσό διέκρινε έλλειψη πίστης από ορισμένους παίκτες και το επισήμανε στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς. «Δεν είχαμε πίστη σε αυτό που κάναμε στον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά. Μετρά «4 στα 6» 2-3 γκολ στο πρωτάθλημα. Ξανά εκτός ο αρχηγός Νεστόρ, δεν υπολογίζονται επίσης ο Ζαχουί (Ε) και ο Τουράι (Μ).

Προβληματικό ξεκίνημα στην σεζόν. Συμπλήρωσε καρέ αγώνων χωρίς νίκη μένοντας στην ισοπαλία εντός με την νεοφώτιστη Ρεντ Σταρ ούσα ελαφρώς ανώτερη. Μετρά 5 σερί under 2,5. Εξέτισε και επιστρέφει ο ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός Μπαχιά. Παραμένει εκτός ο αρχηγός μεσοαμυντικός Γκαστιέν και ο νεαρός εξτρέμ Φακιλί, πέμπτο ο νεοφερμένος φορ Ινσό και ο ταλαντούχος φορ Μούσα Τουρέ. Σταθερά εκτός δράσης ο πολύπειρος τερματοφύλακας Μόρι Ντιαό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τα τελευταία 23(!) χρόνια η Γκρενόμπλ έχει ηττηθεί στην έδρα της από την Κλερμόν, μόλις μία φορά και αυτό είναι το «στόρι» του παιχνιδιού. Επιπλέον, η φιλοξενούμενη δεν έχει καταφέρει να νικήσει στα τελευταία τέσσερα ματς, μετρώντας μόλις έναν βαθμό. 1Χ και under 2,5 στο 2,15 από την Betsson


ΜΑΡΤΙΓΚ–ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ

Βαριά ήττα στο Μετς από την τοπική ομάδα σε ματς, όπου δεν μπορεί να γίνει κριτική. Βρέθηκε να χάνει με 3-0 στο ημίχρονο. Σαφές πρόβλημα σε όλες τις γραμμές για τους νεοφώτιστους που μετρούν 363 λεπτά χωρίς γκολ έχοντας 4 σερί ήττες. Έχουν σκοράρει μόλις σε 1 από τα 6 ματς πρωταθλήματος. «Στερούμαστε αυτοπεποίθησης, ενώ έχουμε αμυντική ανεπάρκεια», δήλωσε μετά το ματς ο κόουτς, Λορέ. Εξέτισε και επιστρέφει ο μέσος Σολβέ. Αμφίβολοι οι Μπαμπά (Μ), Μπελουμού (αρχηγός), Κεμπολό (ΜΑ) και Τλιτί (ΜΕ).

Εξαιρετικό, εντυπωσιακό ξεκίνημα για την Δουνκέρκη με καρέ νικών μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα. Τα κατάφερε με ανατροπή επί της Μπαστιά. Εκμεταλλεύτηκε την κόπωση και την έλλειψη ενέργειας που έβγαλαν οι Κορσικανοί στο β’. Έτσι ισοφάρισε στο 65’ και «καθάρισε» το τρίποντο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πάει, λοιπόν, με αυτοπεποίθηση στο ματς με τον Κάστρο να δηλώνει ότι «αξίζουμε εδώ που είμαστε». Με τις γνωστές απουσίες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Έχει πάρει φόρα η Δουκέρκη και δείχνει ότι ομάδες σαν τη νεοφώτιστη τις περνάει... από πάνω. Οι -τυπικά- γηπεδούχοι (καθώς αγωνίζονται στο ουδέτερο Βελοντρόμ), είχε μόνο μία αναλαμπή με εκτός έδρας νίκη επί της Ανεσί, και έκτοτε μετράει τέσσερις ήττες με γκολ 0-16! 2 στο 2,47 από το pamestoixima.gr


ΛΑΒΑΛ – ΠΟ

Το βρίσκει σιγά-σιγά και ανεβαίνει… Νέο «διπλό» μετά την τριάρα στην Ρεντ Σταρ, «καθάρισε» και την Ροντέ. Κομβικό σημείο το γκολ-πέναλτι του 76’ σε σημείο, όπου δεν φαινόταν ότι μπορεί να γλιτώσει τις απώλειες. Έτσι έχει χτίσει αήττητο καρέ. Παραμένει εκτός ο ποιοτικός χαφ, Αντεοτί, ενώ είναι γνωστές εδώ και καιρό οι άλλες απουσίες. Του βγαίνει και διατηρεί τον σχηματικό 5-3-2 ο τεχνικός της ομάδας, Ολιβιέ Φραπολί.

«Τρία στα τρία» εντός. Μετά την Καέν (1-0) και η Λοριάν (1-0) υποκλίθηκε στο «Nouste Camp». Η Πο προηγήθηκε, βρέθηκε από το 40’ με παίκτη παραπάνω και έκανε αρκετές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» με μεγαλύτερο σκορ το ματς. Καλό το ξεκίνημά της στο πρωτάθλημα με τον κόουτς, Ουσάι, βέβαια, να πατά στην γη και να αποφεύγει μεγάλα λόγια. Ξανά εκτός ο βασικός κίπερ, Καμαρά, ερωτηματικό οι μπακ Μποτό, Ομπιάνγκ και Έβανς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λαβάλ έχει αρχίσει να παίζει καλύτερα στα τελευταία δύο ματς, όμως στα δύο εντός έδρας ματς που έχει ώς τώρα δεν έχει καταφέρει να νικήσει. Μπορεί όμως να το κάνει τώρα. Η φιλοξενούμενη δεν πείθει μακριά από την έδρα της, αν και παλεύει τα ματς, έχοντας μία ήττα και δύο ισοπαλίες.
1Χ και under 2,5 στο 2,18 από την Betsson


ΛΟΡΙΑΝ – ΑΖΑΞΙΟ

Δίκαιη ήττα στο Πο από την τοπική ομάδα. Λογικό και αναμενόμενο με δεδομένο πως από το 40’ έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής του στόπερ Ταλμπί που είχε γραφτεί και για την ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής έχει αρκετές μεταπτώσεις στα παιχνίδια της, με αποτέλεσμα να μην το έχει βρει ακόμα. Έχει αρκετά προβλήματα. Πλην του Ταλμπί λείπει ο μπακ Ιγκόρ, ο φορ Παζίς, ο ο δυναμικός μεσοαμυντικός Μακενγκό και ο σημαντικός εξτρέμ Λε Μπρις, έκτο ο χρήσιμος κεντρικός αμυντικός Λαπόρτ και ο ταχύτατος πλάγιος επιθετικός Ντιαρά.

Την «σκότωσε» στις στατικές φάσεις. Εκμεταλλεύτηκε τα καλά χτυπήματα και την λανθασμένη αμυντική τοποθέτηση των παικτών της Γκρενόμπλ και πήρε το τρίποντο. Δυνατή εντός με «τρία στα τρία», τα εκτός είναι το θέμα, όπου δεν έχει «διπλό» στα 15 πιο πρόσφατα. Τελευταία νίκη στις 4/11/23 με 0-3 επί της Γκρενόμπλ. Εκτός ο σημαντικός χαφ Μπαρετό και ο αριστερός μπακ Κεμπέ, ο δυναμικός στράικερ Χασάν Τουρέ. Δεν βρίσκονται στα πλάνα του κόουτς Σαμπέρ ο έμπειρος τερματοφύλακας Μισέλ και ο νεαρός εξτρέμ Έβερσον.

EKTIMHΣΗ: Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η Αζαξιό δεν έχει σταυρώσει νίκη μακριά από την Κορσική για περισσότερους από δέκα μήνες και ένα ματς Κυπέλλου κόντρα σε ερασιτεχνική ομάδα στις 19/11/2023. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψει στη Λοριάν με την οποία βρίσκεται ισόβαθμη με 10 βαθμούς. Εντός, έχει το απόλυτο με 3 στις 3 νίκες, αλλά και η Λοριάν με 2 νίκες σε ισάριθμα ματς. Πολύ χαμηλά ο άσος, και αξίζει το Χ2.
Χ2 στο 2,45 από την Betsson

Βαθμολογία -

26/09/2024Ligue 2: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μετς Μετς 12 6 3 3 0 14 5 9
2 Παρί Παρί 12 6 4 0 2 10 6 4
3 Ντινκέρκ Ντινκέρκ 12 6 4 0 2 9 8 1
4 Αννεσύ Αννεσύ 11 6 3 2 1 11 7 4
5 Πο Πο 11 6 3 2 1 10 6 4
6 Μπαστιά Μπαστιά 11 6 3 2 1 6 4 2
7 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 10 6 3 1 2 12 9 3
8 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 10 6 3 1 2 10 7 3
9 Λοριάν Λοριάν 10 6 3 1 2 6 4 2
10 Αζαξιό Αζαξιό 10 6 3 1 2 6 4 2
11 Αμιάν Αμιάν 9 6 3 0 3 6 6 0
12 Λαβάλ Λαβάλ 8 6 2 2 2 9 6 3
13 Καέν Καέν 7 6 2 1 3 5 8 -3
14 Ρεντ Σταρ Ρεντ Σταρ 7 6 2 1 3 7 12 -5
15 Κλερμόν Κλερμόν 5 6 1 2 3 4 6 -2
16 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 3 6 1 0 5 6 10 -4
17 Μαρτίγκ Μαρτίγκ 3 6 1 0 5 4 17 -13
18 Τρουά Τρουά 1 6 0 1 5 1 11 -10
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr