Ποδόσφαιρο

Εuropa League: Λυών-Ολυμπιακός, στα ύψη το κίνητρο για τους Ερυθρόλευκους

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024 - 00:00

Με τις δάφνες από την κατάκτηση του Conference League να κοσμούν το έμβλημά του, ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του Europa με ένα πολύ δύσκολο ματς

Εuropa League: Λυών-Ολυμπιακός, στα ύψη το κίνητρο για τους Ερυθρόλευκους

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Λυών-Ολυμπιακός

Ώρα: 22:00 - Κωδ. ΟΠΑΠ: 916

Επιστροφή στη Δράση με Σούπερ Τριπλή Προσφορά για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr!

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις.
«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

Λυών

Η Λυών είχε προβληματική παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του περσινού πρωταθλήματος Γαλλίας, αλλά τελείωσε με σερί 4-0-0 και… έκλεψε την 6η θέση στον τερματισμό, για να εξασφαλίσει θέση στο γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ. Από τον Νοέμβριο του 2023 στον πάγκο ο σχετικά άπειρος Πιέρ Σαζ, ο οποίος σουλούπωσε την ομάδα και συνεχίζει. Στο τρέχον πρωτάθλημα άρχισε με δύο ήττες στη σειρά, έκτοτε βελτιώθηκε, είχε 1-1-0, αλλά την Κυριακή έχασε 3-2 εντός από τη Μαρσέιγ, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 5’ (ισοφάρισε στο 93’, το 2-3 στο 95’!). Τρεις φορές υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό και πανηγύρισε ισάριθμες νίκες, ενώ έχει ακόμη ένα ματς εντός με ελληνική ομάδα (3-3 με τον ΠΑΟΚ, το 1973).

Ο έμπειρος τερματοφύλακας Λόπες έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας (του είχε ζητηθεί να βρει ομάδα, δεν το έκανε και έτσι μπήκε στο… ψυγείο). Θετικό το ότι δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτα προβλήματα τραυματισμού για τον Σαζ.

Πιθανή ενδεκάδα: Πέρι, Μάτα, Καλέτα, Ταλιαφίκο, Μέιτλαντ, Σακερέ, Μάτιτς, Τολισό, Βινίσιους, Όρμπαν, Λακαζέτ.



Ολυμπιακός

Απογοήτευσε πέρυσι εντός συνόρων (3ος στο πρωτάθλημα, πρόωρος αποκλεισμός στο Κύπελλο), αλλά όλα αυτά ξεχάστηκαν με μιας στις 29 Μαΐου, όταν κατέκτησε το Conference League, νικώντας τη Φιορεντίνα στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας (1-0 στην παράταση με γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 116'). Ο τεχνικός Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποθεώθηκε και φυσικά συνεχίζει, πλην όμως η τρέχουσα σεζόν άρχισε με αρκετή γκρίνια. Αρχικά επειδή δεν αναπληρώθηκαν επαρκώς τα κενά των Φορτούνη, Ποντένσε (προσέφεραν γκολ και ασίστ με το τσουβάλι) και στη συνέχεια λόγω των αποτελεσμάτων στη Σούπερ Λιγκα. Ξεκίνησε με τρεις νίκες, αλλά ακολούθησαν το 0-0 εντός με τον Παναιτωλικό και η ήττα (2-1) στην έδρα του Άρη το Σάββατο. Ζητείται αντίδραση.

Η θέληση του Μεντιλίμπαρ να δουλέψει με «σφικτό» ρόστερ σημαίνει ότι δεν περισσεύει παίκτης, άπαντες στην ευρωπαϊκή λίστα. Έχασαν το ματς με τον Άρη και δίνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν ο βασικός στόπερ Ρέτσος και ο ενίοτε βασικός μεσοεπιθετικός Μασούρας, δύσκολα και ο βασικός εξτρέμ Ζέλσον Μαρτίνς.

Πιθανή ενδεκάδα: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Γκαρθία, Μάρτινς, Τσικίνιο, Βέλντε, Ελ Κααμπί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.85 3.8 3.8 2.2 1.61 1.48 2.5 1.55 2.27 1.25 1.25 1.91
Λυών - Ολυμπιακός / Εκτίμηση

Ο άσος γύρω στο 1,90 τιμάει τον Ολυμπιακό δεδομένης της αγωνιστικής του κατάστασης στη Super League, αλλά από την άλλη, αυτό είναι ένα διαφορετικό ματς που εκτοξεύει το κίνητρο των ποδοσφαιριστών. Είναι αλήθεια ότι ο Μεντιλίμπαρ μοιάζει να έχει χάσει, έστω προσωρινά, την «πηξίδα» του ρόστερ, γι αυτό και μάλλον θα προτιμήσει μία όσο πιο ομοιογενή ενδεκάδα, με την έννοια των κοινών «εικόνων» σε κρίσιμα ματς, όπως ο τελικός του Conference. Πέραν πάντως του γνωστού 4-3-3, υπάρχει και η σκέψη για ένα 3-5-2 με Ρέτσο, Κάρμο και Πιρόλα στην άμυνα, Ροντινέι, Έσε, Στάμενιτς, Τσικίνιο και Ορτέγκα στη μεσαία γραμμή και Βέλντε - Ελ Κααμπί, μπροστά.
H Λυών, είναι μία ομάδα που ξεχειλίζει ποιότητα, όμως και αυτή δεν έχει βρει βηματισμό στη Ligue 1. Ακόμα ένας λόγος λοιπόν, για αυτό το 1,90 του άσου. Η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, με την προσθήκη του Βέλντε μπορεί να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη και να σκοράρει.
1Χ και GG στο 2,17 από την Betsson

Να σκοράρει οποτεδήποτε: Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 3,00 από την Betsson

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.